SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS2-huipputurnaus käyntiin Dallasissa – Aleksib aloitti voitolla, Jimpphat kärsi yllätystappion
  • Perttu
    Leinonen

CS2-huipputurnaus käyntiin Dallasissa – Aleksib aloitti voitolla, Jimpphat kärsi yllätystappion

julkaistu: 28.05.2024 00:16

IEM Dallasin Counter-Strike 2-turnaus käynnistyi maanantaina. 16:sta joukkueen turnauksessa mukana ovat Counter-Striken kärkijoukkueet – Top-10 joukkueista mukana on kahdeksan – ja palkintorahaa on jaossa mukavat 250 000 dollaria.

Voittajajoukkue vie potista mukanaan 100 000 dollaria sekä paikan IEM Cologne 2024 -turnauksessa.

Suomalaisista turnauksessa mukana ovat Natus Vinceren Aleksi “Aleksib” Virolainen, MOUZ:n Jimi “Jimpphat” Salo ja Heroicin valmentaja Eetu “sAw” Saha.

Suomalaispelaajat aloittivat turnausurakkansa maanantai-iltana BO1-otteluilla. Avausotteluiden jälkeen loput ottelut turnauksessa pelataan BO3-formaatilla.

Salo ja MOUZ pelaavat turnauksen A-lohkossa, kun taas Virolainen ja NaVi pelaavat B-lohkossa.

Hiljattain HLTV:n ranking ykköseksi noussut MOUZ kärsi avausottelussaan yllätystappion 9z:lle. 9z voitti MOUZ:n Nukessa 13-9 ja lähetti yhden turnauksen suurimmista ennakkosuosikeista välittömästi alakaavioon pelaamaan säilymisestään turnauksessa.

9z pääsi aloittamaan ottelun CT-puolella ja se karkasikin avauspuoliskolla tukevaan 9-3 johtoasemaan.

MOUZ ei saanut peliään uomiinsa CT-puolella ja 9z karkasi Nicolas “buda” Kramerin johdolla komeaan voittoon. Argentiinalainen paukutteli otteluun 22 tappoa mainiolla 1.56 ratingilla.

Jimpphatin avausottelusta muodostui koko muun joukkueen tavoin hankala. Suomalaisen statsit olivat taiston tauottua 8-18 (tapot-kuolemat) ja ratingiksi muodostui vaatimaton 0.68.

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere aloittivat puolestaan oman urakkansa Dallasin huipputurnauksessa ottelulla BIG:a vastaan.

Kartaksi valikoitui Ancient, jossa NaVi oli saksalaista vastustajaansa vahvempi 13-9.

Huipputurnauksen alla valmentajansa Faith “gob b” Dayikin syrjään laittanut BIG pysyi avauspuoliskon vielä NaVin kyydissä, kun puolia vaihdettiin 6-6 lukemissa.

CT-puolella päästyään NaVi oli kuitenkin lyömätön erinomaisen ottelun pelanneen Ihor “w0nderful” Zhdanovin johdolla. Ukrainalainen AWP-pelaaja päätti ottelun statseilla 20-11 ja ratingilla 1.49.

Virolaisen henkilökohtainen suoritus servulla jäi piippuun, mutta tämä tuskin haitannee suomalaista IGL:ää, joka matkaa joukkueineen B-lohkon yläkaavion semifinaaliin.

Virolaisen statsit olivat ottelun päätteeksi 8-16 ja rating 0.71.

MOUZ ja Jimpphat jatkavat otteluitaan heti tänä yönä Suomen aikaan kohtalon ottelulla Complexitya vastaan.

Natus Vincere ja Aleksib ovat puolestaan seuraavan kerran tositoimissa tiistai-iltana, kun se kohtaa voittajan ottelusta FlyQuestSpirit.

Kuva: Joao Ferreira, PGL Lähde: HLTV