SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
chopper donk
  • Perttu
    Leinonen

CS2 major-turnauksen pudotuspelit käyntiin – Pystyykö FaZe Clan haastamaan tulikuumaa Spiritia ja Donkia?

julkaistu: 28.03.2024 10:09

Tänään käynnistyvät PGL Major Copenhagen -turnauksen pudotuspelit kahdella puolivälieräottelulla. Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen pudotuspelivaihe aloitetaan Cloud9:n ja Vitalityn välisellä kohtaamisella.

Kööpenhaminassa Royal Areenalla pelattavan pudotuspelivaiheen avauspäivän huipentaa puolestaan kahden turnauksen isoimman ennakkosuosikin kohtaaminen, kun Spirit ja FaZe Clan iskevät yhteen illan päätteeksi.

Torstai tarjoilee siis kaksi todella herkullista ottelua, joista molemmat ovat katsottavissa Pelaajatcomin Twitch-kanavalla!

Suomalaispelaajat Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Jimi “Jimpphat” Salo pääsevät irti turnauksen päänäyttämöllä huomenna, kun Natus Vincere kohtaa Eternal Firen ja MOUZ puolestaan G2:n.

Cloud9-Vitality 18:00

Hallitseva major-voittaja Vitality lähtee tähän otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Kööpenhaminan reissu ei ole kuitenkaan sujunut kokeneelta Vitality-joukkueelta ongelmitta.

Joukkueen ykköstähti Mathieu “ZywOo” Herbaut on sairastellut turnauksen aikana ja ranskalaisen otteet Elimination Stagella olivat kaukana parhaasta.

Vitality pelasi edellisen ottelunsa viime viikon lauantaina, joten AWP-tähti on saanut aikaa parannella itseään. Joukkue tarvitseekin ehdottomasti pudotuspeleihin tervehtyneen ja huippukuntoisen ZywOon jos se mielii painella pitkälle turnauksessa.

Cloud9 on raivannut tiensä pudotuspeleihin aina Opening Stagelta saakka. Se on ollut vakuuttava ja onnistumia on tullut laajalla rintamalla. Ainoa joukkue, joka on tähän mennessä onnistunut kaatamaan Cloud9:n turnauksessa on Spirit.

Karttavedossa Cloud9 poistaa Vertigon ja Vitality Ancientin.

Cloud9:lle jää näin ollen valittavakseen sen paras kartta Anubis, joka on myös sen pelatuin kartta. Viimeisen kolmen kuukauden ajalta sen voittoprosentti on 83 kahdeltatoista pelikerralta Anubiksessa.

Anubis on karttavalikoiman terroristipainotteisin kartta. Cloud9:n onkin nimenomaan erityisen hyvä kartan hyökkäyspuolella, jossa se voittaa 73,90% kierroksista. CT-puolella puolestaan vastaavasti 49,20% kierroksista.

Vitality viihtyy kuitenkin myös Anubiksessa. Näin ollen Cloud9 joutuukin puntaroimaan Anubiksen ja Overpassin välillä. Anubiksessa Vitalityn voittoprosentti on 80, mutta Overpassissa ainoastaan 50.

Vitalityn oma valinta kohdistunee Infernoon tai Nukeen. Infernosta se saa kuitenkin enemmän etua vastustajaansa nähden ja näin ollen se on sen todennäköisin valinta.

Joukkueet kohtasivat toisensa RMR-karsinnoissa. Tuolloin kartoiksi valikoituvat Overpass (Cloud9), Inferno (Vitality) ja Anubis (decider). Molemmat joukkueet voittivat kyseisessä ottelussa omat karttavalintansa ja Cloud9 lisäksi kolmannen kartan, eli se voitti tuolloin ottelun 2-1 lukemin.

On hyvinkin mahdollista, että karttavalinta menee tismalleen samaa rataa tänään.

Karttaveto suosii joukkueista hieman enemmän Cloud9:a, joka tasoittaa ottelun lähtökohtia entisestään.

Arvio: Kolme karttaa. Cloud9 jatkoon.

Spirit-FaZe Clan 21:00

Turnauksen suurimpien voittajasuosikkien joukkoon kuuluvat Spirit ja FaZe Clan kohtaavat toisensa jo pudotuspelien avauskierroksella.

Seitsemän ottelun voittoputkessa porskuttava Spirit selvitti Elimination Stage -vaiheen ongelmitta 3-0 saldolla.

FaZe Clan joutui puolestaan tahkoamaan täydet viisi ottelua selvitäkseen samaisesta vaiheesta pudotuspeleihin 3-2 saldolla.

Spirit on ottelun selvä ennakkosuosikki. Se ei ole osoittanut minkäänlaisia hidastumisen merkkejä kevään aikana, vaan on jatkanut vuoden alusta alkanut vahvaa dominointiaan CS2:n parissa.

CS2:sta pelottavalla tavalla hallinnut Spiritin ykköstähti Danil “Donk” Kryshkovets ei ole myöskään näyttänyt hiipumisen merkkejä. 17-vuotias supertalentti on paukutellut poskettomia lukemia taululle turnauksesta toiseen.

FaZe Clanilla ja Finn “Karrigan” Andersenilla onkin ollut taatusti paljon mietittävää siinä kuinka saada Donk ja Spirit aisoihin tässä huippu-ottelussa.

Vaikka FaZe Clan olikin Elimination Stagella vaisu ja välillä isoissakin ongelmissa niin sen joukkue on kuitenkin täynnä kokeneita tähtipelaajia.

Täpötäysi Royal Areenan yleisö asettunee myös enemmän FaZe Clanin ja sen tanskalaisen IGL:n Karriganin taakse. Pystyykö joukkue ammentamaan tästä sitten etua itselleen onkin eri asia.

Karttavedossa Spirit poistaa Infernon ja FaZe Clan Vertigon.

Spirit voisi halutessaan valita melkeinpä minkä tahansa jäljelle jäävistä kartoista ja se lähtisi siihen silti ennakkosuosikkina. Spiritin valinta kohdistunee todennäköisesti Mirageen, joka on sen paras kartta. Se on voittanut 91% pelaamistaan otteluista Miragessa viimeisen kolmen kuukauden aikana.

FaZe Clanilla ei ole juurikaan muita vaihtoehtoja kuin Nuke omaksi kartakseen. Se on FaZe Clanin paras kartta ja ainoa, josta se voisi ennakkoon ajateltuna saada etua vastustajaansa nähden.

Joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kertaa IEM Katowice -turnauksessa helmikuussa. Tuolloin Spirit voitti lohkovaiheen kohtaamisen 2-0 ja uusinta-ottelun finaalissa 3-0.

Molemmissa otteluissa karttoina pelattiin sekä Mirage, että Nuke ja ne menivät selvin numeroin Spiritille.

Arvio: FaZe Clan omaa enemmän kokemusta isoilta näyttämöiltä kuin Spirit. Spirit on joukkueista kuitenkin tällä hetkellä perustasoltaan niin paljon FaZe Clania edellä, että on vaikea nähdä muita lopputuloksia kuin Spiritin voitto.

Vai olisiko kokenut IGL Finn “Karrigan” Andersen onnistunut laatimaan joukkueelle täydellisen pelisuunnitelman, jolla Spirit olisi lyötävissä? Epäilen.

Spirit jatkoon.

Lähde: HLTV Kuva: PGL