SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS2-Major-karsinnat jatkuvat — Avaako Jimpphat voitolla, ENCE kohtaa Donk:n
  • Perttu
    Leinonen

CS2-Major-karsinnat jatkuvat — Avaako Jimpphat voitolla, ENCE kohtaa Donk:n

julkaistu: 19.02.2024 10:36

Euroopan toinen RMR-karsintalohko käynnistetään tänään. Suora major-paikka on tarjolla vielä kahdeksalle parhaalle joukkueelle Euroopasta. Sijoille 9-11 sijoittuneet matkaavat puolestaan vielä Last-chance vaiheeseen, josta on vielä yksi paikka jaossa PGL Major Copenhagen -turnaukseen.

Tänään turnauksessa pelataan kaksi ensimmäistä kierrosta, jotka molemmat pelataan BO1-otteluina. Jimi “Jimpphat” Salon MOUZ ja Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic nähdään siis tänään tositoimissa kahteen otteeseen. Samoin kuin suomalaisorganisaatio ENCE.

Turnaus käydään Romaniassa Bukarestissa.

Pelaajatcom näyttää jälleen puolet päivän otteluista Twitch-kanavallaan. Loput näyttää Elisa omalla kanavallaan.

Ennakot päivän ensimmäisen kierroksen kamppailuihin.

Vitality-GamerLegion 13:00 (Pelaajatcom näyttää)

Vitality on otteluun valtava ennakkosuosikki. Vitality tulee olemaan mitä todennäköisimmin toinen 3-0 saldolla major-paikkansa lunastavista joukkueista.

Karttavedostakaan GamerLegion ei saa minkäänlaista etua Vitalityyn nähden.

Vitality on yksinkertaisesti joukkueista parempi ja se on myös taatusti hereillä alusta saakka.

Vitalityn kovaääninen kapteeni Dan “apEX” Madesclaire pääsee jälleen huutamaan LAN-turnauksessa sydämensä kyllyydestä.

Arvio: Hallitseva major-voittaja aloittaa tämä turnauksen voitolla.

MOUZ- Guild Eagles 13:00

Jimi “Jimpphat” Salo ja  MOUZ aloittavat urakkansa karsintaturnauksessa ottelulla Guild Eaglesia vastaan, joukkuetta jota ei sovi  koskaan aliarvioida. Se on kokenut nippu, joka on parhaimmillaan LAN-turnauksissa.

MOUZ on otteluun kuitenkin valtava ennakkosuosikki ja se myös kestää nämä paineet.

MOUZ voittoon parempien yksilöiden ja paremman joukkuepelinsä voimalla. Guild Eaglesin otteet ovat myös ailahdelleet viime aikoina paljon huomattavasti heikompia vastustajia vastaan.

Arvio: MOUZ voittaa.

Spirit-ENCE 14:00 (Pelaajatcom näyttää)

Suomalaisorganisaatio ENCE saa vastaansa heti turnauksen avausottelussa CS2:n kuumimman joukkueen sekä kuumimman pelaajan.

Spirit oli täysin ylivoimainen IEM Katowicen turnauksessa ja se lähteekin tähän otteluun myös valtavana ennakkosuosikkina.

Spiritin supertähti Danil “Donk” Kryshkovets on taatusti turnauksen seuratuin pelaaja. Pystyykö nuorukainen jatkamaan siitä, mihin hän jäi IEM Katowicen turnauksessa? Mikäli pystyy niin vastustajilla ei ole toivon häivääkään.

ENCEn peli on parantunut kokoajan vuoden edetessä. Se alkaa myöskin hitsautua paremmin ja paremmin yhteen, vahvaksi joukkueeksi.

Spirit päätti IEM Katowicen turnauksen siis mestaruuteen. Nyt kaikkien silmät ovat heidän selässään ja jokainen joukkue haluaa voittaa nimenomaan Spiritin.

Mestaruudet tuovat myös odotuksia ja paineita. RMR-karsintojen avausottelu on taatusti tämän turnauksen haastavin ottelu Spiritille.

Arvio: Turnauksen avausottelu molemmille. BO1-ottelu, jossa altavastaajalla aina paremmat mahdollisuudet. Turnaus käyntiin jättiyllätyksellä ja ENCE voittoon!

Monte-ECSTATIC 14:00

Siipirikkoinen Monte kohtaa omassa avausottelussaan tanskalaisen ECSTATIC:n. Normaalitilanteessa Monte olisi selvä ennakkosuosikki tähän otteluun, mutta sairastuneen Viktor “sdy” Orudzhevin puuttuminen on valtava menetys.

Monte on silti joukkueista hienoinen ennakkosuosikki tähän peliin.

ECSTATIC kaipaisi kipeästi turnaukselleen positiivista starttia, mutta haaste saattaa olla heti liian kova.

Arvio: Varamiehinen Monte voittoon.

Apeks-OG 15:00 (Pelaajatcom näyttää)

Apeks on joukkueista laadukkaampi ja lähteekin otteluun ennakkosuosikkina. Molemmat joukkueet tarvitsisivat kipeästi voiton avausottelustaan, sillä lohko on niin kovatasoinen, että kummankaan joukkueen mahdollisuudet jatkoon eivät ole erityisen suuret.

Karttaveto tarjoaa myöskin enemmän työkaluja Apeksille, joka lisää sen voittomahdollisuuksia.

Arvio: Tim “nawwk” Jonassonin johdolla Apeks voittoon.

Cloud9-PERA 15:00

Daavid vs Goljat, jossa Daavidin osaa esittää PERA. Tässä taistossa Goljat pitää ennakkosuosikin viittansa menestyksekkäästi yllään loppuun saakka.

PERA pelasi komeasti tiensä näinkin pitkälle. Matka kohti majoreita tyssää kuitenkin tähän. On yksinkertaisesti liian kovassa seurassa.

Sillä ei pitäisi olla mitään palaa tässä ottelussa Cloud9:a vastaan.

Arvio: C9 voittoon.

Astralis- Nexus 16:00 (Pelaajatcom näyttää)

Jälleen yksi avauskierroksen ottelu, jossa ennakkosuosikki on selvä.

Astralis on yksinkertaisesti vaan parempi joukkue kuin Nexus.

Ainoa seikka mihin Astralis voisi kompastua tässä avausottelussa, on se, että paineet olisivat sille liikaa. Tähän en kuitenkaan usko, sillä joukkueesta löytyy rutkasti kokemusta.

Romanialaisjoukkue Nexus pääsee pelaamaan karsintaturnausta kotikonnuillaan Bukarestissa, mutta servulla se ei heitä auta.

Arvio: Astralis voittaa.

Preasy-Heroic 16:00

Avauskierroksen kenties herkullisin ottelu. Tanskalaisjoukkueiden välinen taisto, jossa luonnollisesti jättimäiset panokset.

Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic on otteluun pienehkö ennakkosuosikki. Tästä tulee taatusti pienten marginaalien vääntö.

Karttaveto ei tarjoa merkittävää etua kummallekaan, joten päivän kunto tulee ratkaisemaan paljon. Kumpi tulee valmiimpana huipputärkeään otteluun?

Arvio: Heroic laadukkaamman pelaajamateriaalin tuoman edun myötä tiukkaan voittoon.

Kuva: MOUZ Lähde: HLTV