SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-tähti S1mple kertoo tulevaisuudestaan ja kehuu Aleksib:tä – “Suunnitelmat ovat muuttuneet”
  • Perttu
    Leinonen

CS-tähti S1mple kertoo tulevaisuudestaan ja kehuu Aleksib:tä – “Suunnitelmat ovat muuttuneet”

julkaistu: 07.05.2024 05:00

Viime vuoden lokakuussa kilpailullisista peleistä tauolle jättäytyneen Oleksandr “S1mple” Kostylievin tulevaisuuden suunnitelmat ovat olleet pitkälti hämärän peitossa. CS:GO:n kaikkien aikojen paras pelaaja ilmoitti helmikuussa pelatun IEM Katowicen -turnauksen yhteydessä tekevänsä paluun kilpakentille.

Ukrainalainen supertähti nähtiinkin kertaalleen servulla keväällä Falconsin paidassa, kun Natus Vincere lainasi kuukauden ajaksi pelaajaansa Falconsille. S1mple ehti pelata Falconsissa ainoastaan yhden virallisen ottelun BLAST Premier Spring Showdown -turnauksessa, ottelun, joka päättyi Falconsin 1-2 tappioon Metizportia vastaan.

Tuon jälkeen S1mplen paluuaikeista on tihkunut hyvin vähän tietoa julkisuuteen. Ukrainalainen vieraili kuitenkin HLTV:n haastattelussa päivittämässä tilannettaan.

Tauolle jäädessään S1mple kertoi keskittyvänsä pelaamisen ulkopuolisiin asioihin. Tähtipelaaja on hoitanut CS:ää tärkeämpiä asioita järjestykseen ja työstänyt samalla CS:n oppimiseen tarkoitettua ohjelmaansa, jonka on tarkoitus olla jokaisen pelissä itseään kehittävän pelaajan saatavilla.

“Olen hoitanut paljon asioita kuntoon CS:n ulkopuolella. Kaipaan CS:ää kamalasti, katson kaikki CS:n huipputurnaukset. Tauko oli kuitenkin se mitä tarvitsin. Olen hoitanut dokumentteja kuntoon, jotta voin jatkaa asumista Euroopassa. Asun nykyisin Puolassa Varsovassa, jossa olen asustellut nyt 8-9 kuukautta.”

“Olen työstänyt myös paljon projektiamme, joka on yksinkertaisuudessaan tarjota CS-kursseja kaikille, jotka haluavat kehittää itseään pelissä. Tarjoamme paljon työkaluja ja tekniikoita, joilla pelaajat voivat menestyä CS:ssä. Jaan kaiken kokemukseni ja tietämykseni 2013 alkaneelta pelaajauraltani.”

Projekti on pitänyt S1mplen kiireisenä, eikä hän ole ehtinyt keskittyä pelaamiseen yhtä paljon kuin aikaisemmin.

“Taukoni ja projektini tulivat hyvään aikaan. Olen laittanut paljon tunteja sisään tähän projektiin ja sen ensimmäinen vaihe on kohta valmis. Olen varma, että pystyn jatkamaan projektin työstämistä vapaa-ajallani, kun palaan kilpakentille. Olen kuitenkin katsonut kaikki CS:n ykkösturnaukset, jotta pysyn mukana pelin metasta. En ole kuitenkaan striimannut ja pelannut niin paljon kuin ennen, koska tässä projektissa on ollut paljon tekemistä.”

S1mple kritisoi CS2:sta kovin sanoin pelin julkaisun jälkeen. Valve julkaisi pelin – kuten kaikki tietävät – melko pahasti keskeneräisenä, joten kritiikki on varmasti ollut myös aiheellista. S1mple kertoo kuitenkin nähneensä kehitystä CS2:ssa pelinä.

“CS2 on parempi nyt! Varsinkin, kun he tekivät hyppykorjauksen majorin jälkeen, en tiedä miksi sitä ei voinut tehdä ennen majoria. CS:GO paini aikoinaan samojen ongelmien kanssa julkaisunsa jälkeen, mutta uskon, että CS2:sta tulee vielä entistäkin parempi ja siitä tulee vakaa kuten CS:GO:sta. Anti-cheat on kuitenkin ihan täysi vitsi, kukaan ei voi pelata Premieria tällä hetkellä.”

Keskustelu siirtyy seuraavaksi kaikkia eniten kiinnostavaan aiheeseen, koska S1mple tekee paluun todenteolla kilpailullisiin ympyröihin?

“Kuten Andrey “b1ad3” Gorodenskyi [Natus Vinceren valmentaja] sanoi, se on salaisuus. Ei sitä kukaan tiedä, kaikki riippuu yksityiskohdista. Kuten kaikki tietävät, NaVi voitti majorit, joten jotkin suunnitelmat ovat muuttuneet. Kaikki riippuu siitä, kuka on valmis maksamaan ulosostoni, ja mitä muut ammattilaispelaajat tekevät. Veikkaan, että meidän täytyy odottaa kesätaukoa. Ennen isot muutokset tehtiin heti majorien jälkeen, mutta nyt kausi on ikään kuin kesken, joten täytynee odottaa kauden päättymistä.”

S1mpleltä udellaan vielä mitä hän tarkoitti sanoessaan, että kun NaVi voitti majorit niin suunnitelmat muuttuivat. Supertähti jatkaa mystisellä linjallaan vastatessaan kysymykseen.

“Se on salaisuus. Kaikki mitä NaVin ympärillä tapahtuu ovat salaisuuksia!”

Natus Vincere voitti CS2:n ensimmäisen major-mestaruuden ilman S1mpleä. Ukrainalainen kertookin, että ottelun katsominen kotisohvalta ei ollut hänelle helpoin kokemus.

“Sanoin finaalin alkaessa monille, että egoni on FaZe Clanin puolella, mutta sydämeni NaVin puolella. Egoni ei halunnut NaVin voittavan major-turnausta ilman minua. Sain kuitenkin tuhottua egoni ennen ottelun alkua ja kannustin NaVia koko ottelun ajan. Tiesin kuinka paljon majorien voitto merkitsisi Aleksi “Aleksib” Virolaiselle ja kaikille muille joukkueessa. Olen todella ylpeä heistä kaikista ja iloinen heidän puolestaan.”

“Aleksi on todellinen IGL. Hän on johtaja myös Counter-Striken ulkopuolella. Hän on todella fiksu kaveri, täynnä energiaa ja vaikka jotain pahaa sattuisi servulla tai sen ulkopuolella hän tietää oikean tavan kertoa sen kaikille käyttämättä tylyä kieltä. Oli todella mukavaa pelata hänen kanssaan.”

S1mple paljastaa vielä haastattelun lopussa saaneensa joitain tarjouksia. Mihin tahansa projektiin supertähti ei ole kuitenkaan valmis hyppäämään vaan hän haluaa löytää tietynlaisen joukkueen itselleen. S1mple paljasti haastattelussa myös, että hän on valmis myös muihin rooleihin kuin pelkästään AWP-pelaajan tontille.

“Minulla oli kolme tai neljä tarjousta, mutta rehellisesti sanottuna jotkut niistä joukkueista olivat aika huonoja. Joillain taas ei ole riittävästi rahaa. Kaikki riippuu siis pitkälti organisaatiosta ja kokoonpanosta sen takana. Haluan ammattimaiseen ympäristöön, kuten NaVissa oli, jos sellaista ei ole, olen valmis rakentamaan myös vastaavaa, mutta vain oikeiden ihmisten kanssa.”

“Roolin suhteen ei ole oikeastaan merkitystä. Olisi mukavaa olla AWP-pelaaja, koska silloin on kuitenkin mahdollisuus pelata myös riflellä milloin vain haluat. Mutta jos joukkueessa olisi todella hyvä AWP-pelaaja, antaisin tietenkin hänen pelata sillä, koska tiedän pystyväni pelaamaan myös rifle-pelaajana.”

Kuva: ESL FACEIT GROUP, Adam Lakomy Lähde: HLTV