×

CS_Summit 6

ETUSIVU / CS_Summit 6
ENCEn putoaminen oli hiuskarvan varassa – Säilytti paikkansa cs_summit-turnauksessa
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 26.06.2020 22:25

Counter-Striken vakionimiin kuuluva cs_summit-turnaussarja aloitti Euroopanturnauksensa tällä viikolla. Suomea turnauksessa edustavat ENCE, Jesse “ZehN” Linjalan joukkue GODSENT ja Aleksi “Aleksib” Virolaisen joukkue OG. Turnauksen 125 000 dollarin palkintopotista taistelee yhteensä 16 eurooppalaista huippujoukkuetta.

ENCE oli tänään kovan paikan edessä, kun se kohtasi lohkonsa kuolinottelussa tanskalaisen x6tencen. Molemmat joukkueet olivat hävinneet lohkon avausottelunsa, ENCE 1-2 Heroicia vastaan, ja tappio illan ottelussa tarkoittaisi putoamista ulos turnauksesta.

Ottelun avauserä (Overpass) alkoi tasaisesti. Molempien joukkueiden onnistui rykäistä pisteitä omaan pussiinsa, eikä kumpikaan päässyt varsinaisesti niskan päälle; puoliajalle mentiin lähestulkoon identtisessä 7-8-tilanteessa x6tencen hyväksi. Vaikka ENCEn onnistuikin nousta toisella puoliajalla parhaimmillaan johtoon tuloksella 12-8, tanskalaisten huima loppukiri nosti nämä lopulta 16-13-erävoittoon.

Toinen erä (Train) oli ENCEn kenttävalinta ja täten oiva mahdollisuus ottelun tasoittamiseen. Suomalaisten onnistuikin kiriä heti alkuun neljän pisteen kaula ja pitää johtoasemansa koko erän ajan, päättäen sen lopulta 16-9-voittoon.

Ratkaisevassa erässä (Nuke) x6tence karkasi suomalaisten otteesta heti ENCEn avausvoiton jälkeen. Tanskalaiset ylsivät peräti yhdeksän pisteen voittoputkeen, joka asetti nämä vahvaan 9-1-asemaan. Tästä tilanteesta ENCEn oli vaikea enää nousta, mutta suomalaisten onnistui päästä erän toisella puoliskolla niskan päälle, pakottaa erä jatkoajalle ja voittaa se 19-15-tuloksella.

Näin ollen x6tence putosi ulos turnauksesta ja ENCE jatkaa ainakin toistaiseksi mukana taistossa. Turnauksen seuraavat suomalaisottelut nähdään huomenna, kun GODSENT kohtaa G2:n klo 16:00 ja OG taistelee BIGiä vastaan klo 19:00.

Lähde: HLTV Kuvalähde: ENCE