ENCE jäi ilman summit-pudotuspelipaikkaa – Nousi feenikslinnun lailla, mutta iskettiin maahan
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 28.06.2020 22:02

Euroopan cs_summit 6: Online -turnaus lähenee pudotuspelivaihettaan. Tänään nähtiin turnauksen C-lohkon päätös, kun suomalainen ENCE otteli sen viimeisestä jäljellä olevasta pudotuspaikasta Heroicia vastaan.

Ottelun avauserä (Nuke) alkoi suomalaisten kannalta varovaisissa tunnelmissa. Sen alkupuolisko oli tasainen ja puoliajalle mentiin tiukassa 8-7-tilanteessa Heroicin hyväksi. Toisella puoliskolla nähtiin kuitenkin aivan erilaista peliä, eikä ENCEn onnistunut netota silloin kuin vain yhden ainoan pisteen. Erä päättyi 16-8-tulokseen Heroicin hyväksi.

Toinen erä (Train) pelattiin ENCEn suosikkikentällä, ja joukkueen odotettiinkin voivan kääntää sen aikana ottelun suunta, aivan kuten perjantain ottelussaan x6tencea vastaan. Tutusta maastosta huolimatta suomalaisten pistesaldo täyttyi verkkaisesti, ja Heroic pysyi selvästi niskan päällä. Puoliajalle lähdettiin 12-3-tilanteessa Heroicin hyväksi ja tilanne näytti jo varsin toivottomalta. Jokin tauossa sai kuitenkin uutta virettä suomalaisten suoniin, ja loppuerässä nähtiin aivan uudenlainen ENCE. Joukkue nousi lähes katkeamattomalla voittoputkella Heroicin ohitse ja päätti erän 16-13-voittoon.

Kolmas ja ratkaiseva erä (Mirage) antoi siis vielä toivoa pudotuspelipaikasta, mutta aiempien erien perusteella se olisi kovan taiston takana. Kuten ensimmäisessäkin erässä, Heroic näytti taas olevansa kovaakin kovempi vastustaja. Suomalaiset pidettiin jopa aiempaakin lyhyemmässä lieassa ja erä päättyi tulokseen 16-5 Heroicin hyväksi. Näin ollen Heroic siis jatkaa pudotupeleihin ja ENCE putoaa sijoitusotteluihin.

Suomalaisten onneksi Jesse “ZehN” Linjalan joukkue GODSENT ja Aleksi “Aleksib” Virolaisen joukkue OG onnistuivat jo ansaitsemaan itselleen pudotuspelipaikan omien lohkojensa ykkössijoillaan.  Muut pudotuspeleihin etenevät joukkueet ovat Fnatic, Vitality, Ninjas in Pyjamas, North, BIG ja Heroic.

Pudotuspelit alkavat huomenillalla ja niiden tarkat järjestelyt julkaistaan myöhemmin.

Lähde: HLTV Kuvalähde: ENCE