×

CS_Summit 6

ETUSIVU / CS_Summit 6
Aleksib ja ZehN kohtasivat CS-huipputurnauksen välierissä – OG:lla voiton myötä mahdollisuus turnausvoittoon
  • Sauli
    Rautiainen

julkaistu: 02.07.2020 22:53

Osana major karsintaa toimiva CS_Summit 6 -turnaus on loppusuoralla. Jesse “ZehN” Linjalan GODSENT ja Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG kohtasivat tänään alemman pudotuspelikaavion välierissä. Panokset olivat kovat, sillä voittaja jatkaa taistelua turnausvoitosta, ja häviäjä joutuu tyytymään kamppailuun alemmista sijoista. “Paras kolmesta” -ottelusarja ratkesi vasta viimeisessä kartassa OG:n hyväksi 2-1.

Ensimmäisenä karttana toimi OG:n valinta inferno. GODSENT oli selkeästi ottanut selvää vastapuolen taktiikoista, voittaen puoliajan vakuuttavasti 11-4. Toisen puoliajan ruotsalaisjoukkue viimeisteli nopeasti 16-8, ZehNin nakuttaessa 1.40 ratingin.

Toinen kartta jossa joukkueet ottivat toisistaan mittaan oli GODSENTin valinta Overpass. OG osoitti itsekin valmistautumisensa vastustajan karttavalintaan ja voitti selkein lukemin 16-7. OG:n ranskalaistähti Nathan “NBK” Schmidt nakutti 1.86 ratingin.

Ratkaisevana karttana oli Nuke. Tasainen ensimmäinen puolisko päättyi OG:lle 9-6.  GODSENT ei saanut toisella puoliajalla pysäytettyä OG:n rosvopuolen hyökkäyksiä riittävän tehokkaasti, kartan päättyen Aleksib:n joukkueelle 16-8 voittaen heille koko sarjan luvuin 2-1.

Miten joukkueiden turnaus jatkuu

Voiton ansiosta OG on suomalaisittain ilahduttavasti edennyt turnauksen neljän parhaan joukkoon. Päästäkseen finaaliin on OG:n voitettava vielä kaksi paras kolmesta -sarjaa. Seuraava on alemman pudotuspelikaavion finaali, jossa vastaan asettuu tanskalaisjoukkue Heroic.  Aleksib ja OG ovat ansaitusti lähempänä jo kerran menetetyksi luultua ESL One Rio -majorturnaus kutsua.

GODSENTin pelit eivät CS_summitissa pääty tähän. Joukkue kamppailee vielä viidennestä sijasta toista ruotsalaisjoukkuetta Fnaticia vastaan. Tarkka sijoitus on tärkeä, koska niiden mukaan määräytyvät elintärkeät RMR -pisteet joiden kautta major-turnaukseen pääsevät joukkueet valitaan. Vaikka GODSENT ei maista kultaa tässä tapahtumassa, on joukkue pelannut erittäin vahvan turnauksen.

Seuraa summit 6 -turnauksen pudotuspelien etenemistä kätevästi turnausportaalistamme.

Kuva: OG CS:GO ja Dreamhack