SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-pelaaja tienasi sopupeleillä satoja tuhansia euroja – Sai pitkän kilpailukiellon
  • Perttu
    Leinonen

CS-pelaaja tienasi sopupeleillä satoja tuhansia euroja – Sai pitkän kilpailukiellon

julkaistu: 15.04.2024 17:17

ESIC (Esports Integrity Commission) on langettanut CS-pelaaja Erkhan “gokushima” Bagynanoville kahden vuoden kilpailukiellon. 23-vuotias pelaaja edusti viimeisimmäksi FORZE:a.

Huhtikuun alussa koko kokoonpanonsa penkittänyt FORZE poisti Gokushiman kokoonpanostaan 27.päivä maaliskuuta, jolloin pelaajan ESIC-kielto astui voimaan.

ESIC:n lausunnosta käy ilmi, että Gokushima rikkoi korruption ja vedonlyönnin sääntöjä. ESIC ei ole kuitenkaan paljastanut tarkemmin mistä otteluista rikkomuksissa oli kyse.

Gokushima oli omalla tekemisellään pyrkinyt vaikuttamaan ottelun lopputulokseen hänelle itselleen suotuisalla tavalla eli manipuloinut ottelutulosta.

Lisäksi pelaaja oli syyllistynyt vedonlyöntiin  omista otteluistaan, joissa hän toimi kyseenalaisesti.

Rikkeet ovat vakavia ja kahden vuoden kilpailukielto on tuntuva rangaistus pelaajalle, joka syyllistyi rikkeeseen päästyään ensimmäistä kertaa pelaamaan kuuluisaan organisaatioon.

CIS-alueen sisäpiiriläisen ja Spiritin scoutin Aleksei “OverDrive” Birukovin mukaan Gokushima olisi syyllistynyt ottelutuloksen manipulointiin jopa 80:ssä eri ottelussa. Gokushiman on arvioitu tienanneen huijaamalla noin 100 000 – 300 000 dollaria.

OverDrive uskoo, että ESIC tulee antamaan lähiaikoina useampia pelikieltoja, kun se saa enemmän tietoa manipulaatioista ja rikkeistä.

Kuva: Valve Lähde: Dust2