SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
broky
  • Perttu
    Leinonen

CS-majoreiden pudotuspelit käyntiin torstaina – Aleksib ja Jimpphat saattavat kohdata toisensa välierässä

julkaistu: 25.03.2024 13:00

Counter-Strike 2:n ensimmäinen major-turnaus on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Kööpenhaminassa Tanskassa pelattavan turnauksen pudotuspelit käynnistyvät tämän viikon torstaina Royal Areenalla. Kaksi ensimmäistä puolivälieräottelua pelataan torstaina ja loput kaksi perjantaina.

Suomalaispelaajat Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Jimi “Jimpphat” Salo ovat samalla puolella kaaviota, mikä tarkoittaa sitä, että mikäli Natus Vincere ja MOUZ voittavat ensimmäisen kierroksen ottelunsa kohtaavat suomalaiset toisensa välierissä.

Molemmat suomalaiset aloittavat pudotuspeliurakkansa perjantaina. Aleksib ja Natus Vincere saavat vastaansa sensaatiomaista turnausta pelaavan turkkilaisen Eternal Firen perjantain ensimmäisessä puolivälieräottelussa.

Eternal Fire eteni jatkoon Elimination Stagelta 3-1 saldolla. Se kaatoi Vitalityn ja FaZe Clanin BO1-otteluissa. Pudotuspelipaikan ratkaisseen voittonsa se nappasi puolestaan kaatamalla Virtus.pro:n. Ainoa tappio Elimination Stagella tuli MOUZ:a vastaan pelatussa ottelussa.

NaVi voitti puolestaan molemmat BO1-ottelunsa Elimination Stage -vaiheen alussa, kun se kaatoi TheMongolzin ja G2:n. Tämän jälkeen joukkue hävisi Cloud9:lle ja Spiritille tiukat ottelut lukemin 2-1.

Ratkaisevan kolmannen voittonsa NaVi ja Aleksib nappasivat sunnuntaina paiN Gamingista lukemin 2-0.

Jimpphat ja MOUZ kohtaavat puolestaan pudotuspeliavauksessaan Ilya “m0nesy” Osipovin tähdittämän G2:n.

MOUZ eteni Elimation Stagelta jatkoon tappioitta. Se kaatoi ensin ECSTATIC:n ja Eternal Firen BO1-otteluissa. Seuraavaksi MOUZ:n hurjan vireen sai tuntea Complexity, joka kaatui puhtaasti 2-0.

Jimpphat oli Elimation Stagen parhaimmalla ratingilla päättänyt pelaaja. Nuoren 17-vuotiaan suomalaisen rating oli neljän pelatun kartan päätteeksi komeat 1.50. Taakse jäi mm. CS2:n “ihmelapsi” Spiritia edustava Danil “donk” Kryshkovets.

MOUZ:n ensimmäisen kierroksen vastustaja G2 joutui tekemään Elimination Stagella täyden päivätyön varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Se kaatoi ensimmäisessä ottelussaan FURIA:n, mutta tappiot NaVille ja Cloud9:lle veivät sen 1-2 saldolle.

Niukat 2-1 voitot ECSTATIC:sta ja Virtus.pro:sta siivittivät sen kuitenkin lopulta kohti pudotuspelejä.

Torstaina puolivälierien avauspäivänä yhteen iskevät puolestaan Cloud9 ja Vitality sekä Spirit ja FaZe Clan.

PGL Major Copenhagen -turnauksen välierät pelataan lauantaina ja turnaus huipentuu finaaliin, joka pelataan sunnuntaina.

Lähde: HLTV Kuva: PGL