SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-legenda Marcelo “coldzera” David keskellä erikoista sopimussotaa – Pelaaminen yritetään estää
  • Perttu
    Leinonen

CS-legenda Marcelo “coldzera” David keskellä erikoista sopimussotaa – Pelaaminen yritetään estää

julkaistu: 10.05.2024 19:20

Brassijoukkue Legacyn riveissä Counter-Strike 2:n ensimmäisessä major-turnauksessa pelannut Marcelo “coldzera” David on ajautunut  keskelle kimuranttia sopimuskiistaa.

Yksi Brasilian CS:n ikonisimmista pelaajista jätti Legacyn major-turnauksen jälkeen, ja pian pelaajan tiedotettiin olevan matkalla toisen brasilialaisjoukkueen Red Canidsin riveihin.

Homma ei kuitenkaan ollut niin simppeli kuin kuvitella saattaisi. Legacy nimittäin väittää, että Coldzeralla olisi yhä sopimus sen kanssa, kun pelaaja oli pelannut jo otteluita Red Canidsin paidassa.

Legacy nosti kissan pöydälle yllättävään ajankohtaan. Organisaatio ei ollut puhunut asiasta mitään, kun Coldzera ilmoitti jättävänsä joukkueen huhtikuun puolivälissä, eikä edes silloin, kun Red Canids ilmoitti tehneensä sopimuksen Coldzeran kanssa 25. päivä huhtikuuta.

Legacy vaati kuitenkin turnausjärjestäjiä estämään Coldzeran pelaamisen Red Canidsin joukkueessa vedoten siihen, että brassilegendalla olisi edelleen sopimus sen kanssa. Asiaa oltiin viemässä jopa aina oikeuteen asti.

Coldzeran lakitiimi on kiistänyt väitteet joiden mukaan pelaajalla olisi sopimus Legacyn kanssa, mikä on täysin ristiriidassa Legacyn väittämien kanssa. Coldzeran tiimin mukaan Legacy yrittää ainoastaan tahrata pelaajan mainetta.

Tilanteesta Legacyn ja Coldzeran välillä on muodostunut todellinen soppa, jossa ei ole voittajia.

Coldzeran asianajajan mukaan on kiistatonta, että pelaajalla ei ole enää sopimusta Legacyn kanssa ja että, Legacy on itse rikkonut luottamuksellisuus periaatteita vuotamalla tietoja mediaan.

Coldzera on pelannut jo ensimmäiset ottelunsa uudessa joukkueessaan Red Canidsissa. Red Canidsin omistaja Felippe Corradini on antanut myös omat lausuntonsa asiaan liittyen.

“Red Canidsin edustajana haluaisin tehdä selväksi, että olemme hankkineet pelaajan, joka oli vapailla markkinoilla. Täten emme ole tietoisia mistään esteistä hänen liittymiselleen organisaatiomme, koska hänen irtisanomisensa Legacysta tehtiin julkisesti.”

Coldzera on pelannut Red Canidsin riveissä sekä ESL Challenger Leaguen Etelä-Amerikka -turnauksen, että RES Regional Series 4 LATAM -turnauksen otteluita.

Stephanie Lindgren, PGL Lähde: HLTV