SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-huipputurnauksen pudotuspelit alkavat — Aleksib:n NAVI tiukassa ottelussa
  • Perttu
    Leinonen

CS-huipputurnauksen pudotuspelit alkavat — Aleksib:n NAVI tiukassa ottelussa

julkaistu: 24.11.2023 01:26

BLAST Premier Fall Final -turnauksen pudotuspelit käynnistyvät tänään. Counter-Strike 2:n huipputurnauksessa on jäljellä kuusi parasta joukkuetta, kun eilen ensimmäisinä turnauksista ulos putosivat Astralis ja Ninjas in Pyjamas.

Kööpenhaminassa Tanskassa tänään käynnistyvät pudotuspelit aloitetaan kahdella puolivälieräottelulla. Suorat paikat välieriin eilisen päätteeksi itselleen nappasivat Vitality ja FaZe Clan.

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere selvittivät myöskin tiensä pudotuspeleihin kaatamalla juurikin Ninjas in Pyjamasin lukemin 2-0. Joukkueen urakka jatkuukin välittömästi tänään, kun se taistelee pääsystä välieriin ja 425 000 dollarin turnauksen areenavaiheeseen.

Pelaajatcom näyttää päivän molemmat puolivälieräottelut suorina Twitch-kanavallaan!

16:30 Cloud9-Heroic

Cloud9:n haastoi eilen hurjassa voittoputkessa porskuttavan FaZe Clanin A-lohkon yläkaavion finaalissa häviten tiukan ottelun kuitenkin lopulta 2-1 lukemin. Ratkaisevassa kolmannessa kartassakin taistelu meni aina jatkoajalle asti, joten FaZe Clanin 17:sta perättäinen voitto ei irronnut todellakaan helpolla.

Heroic kohtasi puolestaan eilen toisen tanskalaisjoukkue Astraliksen B-lohkon alakaavion finaalissa, jossa se nappasi puhtaan 2-0 voiton itselleen. Heroic on tanskalaisjoukkueista enää ainoa, jolla on mahdollisuudet yltää Kööpenhaminassa Royal areenalla pelattaviin välieriin.

Cloud9 lähtee päivän ensimmäiseen puolivälieräotteluun varsin selvänä ennakkosuosikkina. Joukkueen peli on kokoajan paranemaan päin ja Kirill “Boombl4” Mihkailovin liittyminen joukkueeseen on piristänyt supertiimin otteita merkittävästi.

Tämän lisäksi Heroicin lähtötilanne turnaukseen ei ollut ihanteellinen, kun se joutui turvautumaan kahteen stand-in-pelaajaan johtuen organisaation sekavasta tilanteesta koskien sen kahta huippupelaajaa Martin “stavn” Lundia ja Jakob “jabbi” Nygaardia.

Stand-in pelaajien roolissa turnauksessa pelaavat Heroic-ikoni Casper “CadiaN” Moller ja Sproutista lainattu Rasmus “Zyphon” Nordfoss, jotka esiintyivät eilen vakuuttavasti ottelussa Astralista vastaan.

Joukkueen koheesio ei ole paras mahdollinen, mutta motivaatio päästä pelaamaan kotiyleisön eteen täpötäydelle Royal areenalle tuo varmasti lisä boostia joukkueen otteisiin.

Karttavedossa molempien joukkueiden estot ovat varsin selvät. Cloud9 estää Nuken, jota se ei pelaa käytännössä ollenkaan. Nuke on myös Heroicin parhaita karttoja tilastojen valossa. Heroic estää puolestaan Anubiksen, jota se ei pelaa ollenkaan.

Nuken ollessa pois pelistä Heroicin valinta kohdistuu todennäköisimmin Vertigoon, jonka se valitsi myös voitollisesti ottelussa Astralista vastaan. Heroicin vahva terroristipuoli oli myrkkyä Astralikselle, kun kriisien keskellä painiva joukkue vei sen nimiinsä tylysti 9-0.

Cloud9:n valintaan on puolestaan muutamakin eri vaihtoehto, joista todennäköisimmät ovat Ancient ja Inferno, joita joukkue on pelannut eniten. Kyseiset kartat eivät ole olleet myöskään kumpikaan viime aikoina suosiollisia Heroicille. Heroicin voittoprosentti on Ancientissa pyöreät nolla, mikä puoltaa vahvasti Ancientin valintaa.

Kolmas kartta tulee mitä todennäköisimmin olemaan Overpass, jota molemmat joukkueet ovat pelanneet kohtuullisella menestyksellä.

Arvio: Cloud9 on ollut joukkueista selkeästi vakuuttavampi ja lähtee otteluun siis ennakkosuosikkina. Heroicista löytyy kuitenkin kokemusta ja mikäli CadiaN saa pumpattua joukkueensa heti alusta asti henkisellä tasolla mukaan otteluun, voi ottelusta muodostua hankala Cloud9:lle. CadiaN ja Heroic haluavat palavasti päästä kotiyleisönsä eteen välieriin.

Cloud9:n nykyvire on kuitenkin parempi ja joukkue on saanut harjoitella hyvän aikaa yhdessä. Kolmen kartan vääntö ja Cloud9 välieriin.

19:30 Natus Vincere-Complexity

Perjantai-illan herkkupalana toimii Aleksi “Aleksib” Virolaisen ja Natus Vinceren ottelu Complexityä vastaan.

NaVi marssi vakuuttavasti 2-0 voittoon vielä uudelleen rakennusvaiheessa olevasta Ninjas in Pyjamasista A-lohkon alakaavion finaalissa ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

Complexity taipui puolestaan Vitalitylle B-lohkon yläkaavion finaalissa kolme karttaa vaatineessa ottelussa lukemin 2-1.

Ennakolta hyvin tasaiseen ottelupariin pienoisena ennakkosuosikkina lähtee kuitenkin Complexity. Complexityn joukkue on ollut yhdessä kesästä asti ja se on hitsautunut hyvin yhtenäiseksi ryhmäksi, joka on pystynyt myös keräämään voittoja vyölleen. Tästä osoituksen IEM Sydneyn finaalipaikka.

Natus Vincere koki puolestaan valtavan muutoksen, kun Oleksandr “s1mple” Kostyliev hyppäsi syrjään kilpailullisesti CS:stä. Kaiken nähneen ja voittaneen supertähden tilalle saatiin lahjakas 18-vuotias Ihor “w0nderful” Zhdanov.

Nuorukainen on tullut vakuuttavasti sisään NaViin ja on esiintynyt kahdessa aiemmin turnauksessa pelatussa ottelussa loistavasti. Kuten joukkueen kippari Aleksib totesikin Pelaajatcomille antamassa haastattelussaan, ainoa isohko kehityksen kohde nuorukaisella on kommunikaatiossa.

NaVin runko on ollut muuten yhdessä nyt neljä kuukautta. Yhteispeli ja koheesio alkavat olla tasolla, jota joukkueelta odotetaankin. Vaikka w0nderful onkin esiintynyt vakuuttavasti, hän on kuitenkin ollut joukkueen matkassa vasta kolmisen viikkoa. Tämä tuokin mukanaan omat haasteensa juurikin kommunikaatioon ja yhteispeliin, mutta toistaiseksi nämä haasteet on pystytty taklaamaan tyylillä.

Karttavedossa NaVi poistaa Vertigon ja Complexity Miragen, kartat joita joukkueet eivät pelaa ollenkaan.

Complexityllä on todella vahva karttaosaaminen ja sille jääkin valittavakseen useita mieluisia karttoja. Valinta kohdistunee kuitenkin Overpassiin tai Ancientiin, joita joukkue on pelannut kovalla menestyksellä. Myöskään Nuke ei ole täysin ulkona laskuista, sillä NaVi on pelannut turnauksessa kertaalleen sekä Overpassin että Ancientin ja voittanut molemmat. Nukessa NaVi ei ole puolestaan pelannut aikoihin.

NaVin valintaa lienee Anubis, joka on joukkueen paras kartta. Complexity on kuitenkin hyvä joukkue Anubiksessa, vaikka hävisikin ottelussaan Vitalitya vastaan kyseisessä kartassa tylyin 13-2 lukemin. Ellei Aleksib:llä löydy jotain ässää hihasta, joita siellä hihassa varmasti  majailee useita, NaVin valinta kohdistunee kuitenkin Anubikseen.

Arvio: Hyvin tasainen match-up josta voittajan ennustaminen on vaikeaa. Pienten marginaalien ottelu, jonka uskon vaativan täydet kolme karttaa.