SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Couter-Strike-organisaatiolta härskiä sääntöjen kiertämistä major-karsinnoissa
  • Perttu
    Leinonen

Couter-Strike-organisaatiolta härskiä sääntöjen kiertämistä major-karsinnoissa

julkaistu: 22.01.2024 12:00

Counter-Strike 2:n major-karsinnat ovat tälläkin viikolle pyörineet paljon otsikoissa. Euroopan suljetut karsinnat saateltiin maaliinsa eilen ja RMR-turnaukseen edenneet joukkueet ovat nyt selvillä. Ennen suljettuja karsintoja pelattiin neljä avointa karsintaturnausta, joissa kiistanalaiseksi puheenaiheeksi nousi serbialaisorganisaatio Auroran toiminta.

Auroralla on edustusjoukkue, joka löytyy HLTV:n rankinglistalta sijalta 23. Se pääsi rankinginsa perusteella suoraan suljettuihin karsintoihin ja vältti näin ollen avoimet karsinnat. Organisaatiot saavat kilpailla ainoastaan yhdellä joukkueella PGL Major Copenhagen -turnauksen karsintasarjoissa.

Siksi olikin yllättävää, että Auroran akatemiajoukkue Aurora Young Bludin kokoonpano nähtiin kaikissa neljässä Euroopan avoimissa karsinnoissa. Tämän mahdollisti kuitenkin se, että Aurora “purki” sopimukset akatemiajoukkueen pelaajien kanssa ennen karsintojen alkua. Näin ollen viisikko pelasi 30 Seconds To Win -nimen alla.

Irvokkainta tilanteesta tekee, se että Aurora ilmoitti tehneensä karsintojen jälkeen jälleen sopimukset akatemiajoukkueensa pelaajien kanssa. Samojen pelaajien kanssa, jotka “vapautettiin” organisaation palveluksesta juuri ennen major-karsintojen alkua.

Aurora onkin nyt joutunut CS-väen silmätikuksi hyvin kiistanalaisella toiminnallaan. Organisaatio kiersi turnausjärjestäjän sääntöjä varsin kyseenalaisella tavalla.

Oudointa tilanteesta tekee, se että Aurora Young Blud kilpaili kuitenkin major-karsintojen aikaan European Pro League 2 -divisioonassa. Sama kokoonpano pelasi siis samalla viikolla Auroran akatemiajoukkueena ja 30 Seconds To Win-nimellä, vaikka sen ei pitänyt olla enää sidoksissa serbialaisorganisaatioon.

Erittäin kiistanalaista ja räikeää sääntöjen kiertämistä on kritisoitu mm. sosiaalisessa mediassa. Ukrainalainen CS-analyytikko Oleksandr “petr1k” Petryk on vaatinut X:ssä julkaistuissa päivityksissään rangaistusta Auroralle toiminnastaan.

Auroran edustusjoukkue epäonnistui muuten täydellisesti suljetuissa karsinnoissa. Se ei voittanut karttaakaan ja putosi ulos suoraan kolmen tappion saattelemana. Karma is a bitch.

Kuva: Valve Lähde: HLTV