SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Counter-Strike yhteisö vaatii toimia taistelussa huijareita vastaan – Ideoilla pallotellaan some-kanavissa
  • Perttu
    Leinonen

Counter-Strike yhteisö vaatii toimia taistelussa huijareita vastaan – Ideoilla pallotellaan some-kanavissa

julkaistu: 09.04.2024 12:00

Counter-Strike on kärsinyt koko olemassa olonsa ajan aina huijareista. Huijarit pilaavat pelikokemuksen rehellisiltä pelaajilta ja ovatkin saaneet vuosien aikana CS-yhteisön turhautumaan useaan otteeseen.

Counter-Strike 2:n julkaisun jälkeen huijarit ovat saaneet mellestää mielin määrin, kun Valve on pyrkinyt päivittämään huijauksenesto-ohjelmaansa paremmaksi ja paremmaksi.

CS2:n Premier-pelimuodossa on nykyään jopa todennäköisempää päätyä pelaamaan huijarien kanssa, kuin rehellisten ihmisten kanssa.

CS-yhteisö onkin alkanut pohtimaan millaisilla ratkaisuilla huijarit saataisiin kuriin ennen kuin Valve onnistuu hoitamaan työnsä.

Redditissa on ehdotettu mm. luovuttamismahdollisuuden muokkaamista, jotta huijarien kanssa ei tarvitsisi viettää niin paljon aikaa. Näin huijareihin kyrpiintyneet pelaajat pääsisivät suoraan takaisin jonottamaan seuraavaa ottelua ilman, että aikaa joutuisi tuhlaamaan huijarien kanssa leikkimiseen.

Nykyinen luovutusjärjestelmä ei tätä mahdollista. Luovuttaminen onnistuu vasta, kun yksi joukkueen viidestä pelaajasta hylkää pelin tai katkaisee yhteyden viideksi minuutiksi. Vasta tuolloin luovuttaminen tulee mahdolliseksi.

Viisi minuuttia ei ole edes “normaalia aikaa” vaan siihen lasketaan ainoastaan aktiiviset kierrokset. Eli viiden minuutin aika-ikkunaan ei lasketa mukaan jäädytysaikoja tai taukoja.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos joku pelaajista katkaisee yhteyden ennen pelin alkua, joutuvat muut pelaamaan suurin piirtein kuusi kierrosta ennen kuin luovutusmahdollisuus tulee näkyviin.

Redditissa CS-yhteisö onkin keskustelut asiasta vilkkaasti.

Seriously, how do we not have the ability to FF if we’re a 5 man yet?
byu/itsbigbad inGlobalOffensive

Tässäkin ratkaisussa olisi ongelmansa. Premier-pelimuoto on “kilpailullinen pelimuoto” ja jos siihen tulisi välitön luovuttamismahdollisuus toisi tämä mukanaan muita lieveilmiöitä, kuten sopivien vastustajien “kalastelun”.

Todellisuudessa huijarien rellestämiseen ei ole tarjolla muuta ratkaisua kuin kunnollisen huijauksenestojärjestelmän lisääminen peliin.

Useat pelaajat ovatkin vaihtaneet kolmannen osapuolen tarjoamille servuille, kuten FACEIT:n tai lopettaneet pelaamisen kokonaan kunnes ongelma korjataan.

Valvelta odotetaan ratkaisua ongelmaan kipeästi, sillä Counter-Strike tarvitsee ehdottomasti pelinsisäisen ja huijari-vapaan pelialustan.

Valven kerrotaan kuunnelleen CS-ammattilaisia ja heidän huoliaan CS2:n ensimmäisen major-turnauksen yhteydessä. Onkin toivottavaa, että Valve kehittää asiaan toimivan ratkaisun mahdollisimman pian.

Kuva: Valve Lähde: DotEsports