SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Counter-Strike viime vuoden neljänneksi pelatuin tietokonepeli – Listan ykkönen ei yllätä
  • Perttu
    Leinonen

Counter-Strike viime vuoden neljänneksi pelatuin tietokonepeli – Listan ykkönen ei yllätä

julkaistu: 08.04.2024 12:30

Counter-Strike sai viime vuonna uuden version yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun Counter-Strike 2:n julkaistiin syyskuussa. CS2:n on jatkanut pelisarjan suosiollista menestystä siitä mihin Counter-Strike:Global Offensive jäi. Newzoon raportin mukaan CS:GO ja CS2 olivat yhdessä viime vuoden neljänneksi pelatuin peli tietokoneella.

Listauksessa käytettiin vuoden 2023 kuukausittaista keskimääräistä pelaajamäärää. Counter-Striken ohi ajoivat ainoastaan Roblox, Minecraft ja Fortnite. Fortnite oli listan ensimmäinen ja Minecraft toinen. Kiinan ja Intian pelaajamääriä ei otettu huomioon listauksessa.

Taakseen Counter-Strike jätti mm. Valorantin, League of Legendsin ja GTA V:n.

Counter-Striken etupuolelle kiilanneet pelit ovat saatavilla myös konsoleille, kun taas puolestaan CS:ää pystyy pelaamaan yksinomaan tietokoneella.

CS:GO kehitettiin alunperin myös konsolisopivaksi, mutta pelinkehittäjä Valve päätti kuitenkin keskittyä ainoastaan tietokoneversioon ja konsoliversion päivitykset lopetettiin yli 10 vuotta sitten.

Raportti tutkii myös muita pelimaailman vaikutuksia. Koronapandemian aiheuttama piikki pelaamisessa on lähtenyt laskuun, mutta paljastanut sen, että käyttäjät tykkäävät viettää aikaa yhä enemmän ja enemmän vanhemmissa peleissä.

Yli kuusi vuotta vanhojen pelien osuus pelimäärästä on tällä hetkellä yli 60%. Eniten pelattujen pelien kymmenen kärjen keski-ikä on peräti 9,6 vuotta.

Trendi on sama myös konsolipelaamisessa. Xbox – ja PlayStation -pelien kymmenen kärjen keski-ikä ylitti seitsemän vuotta.

Lähde: Dust2