SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Counter-Strike-majoreiden ikärajat tippuivat – Peleihin mukaan nyt myös 14-vuotiaat
  • Perttu
    Leinonen

Counter-Strike-majoreiden ikärajat tippuivat – Peleihin mukaan nyt myös 14-vuotiaat

julkaistu: 09.01.2024 10:00

Suomessakin supersuositun FPS-pelin Counter-Strike 2:n ikärajoihin on tullut muutoksia. Pelinkehittäjä Valve on laskenut tänään käynnistyneiden avoimien major-karsintojen ikärajaksi 14-vuotta. Ikäraja oli aikaisemmin 16-vuotta.

Asia nousi esille Redditissa, kun eräs käyttäjä oli bongannut major-karsintojen yhteydessä muuttuneen säännön. Päivitys on kerännyt runsaasti keskustelua osakseen, sekä puolesta, että vastaan.

Valve Major Qualifiers are now 14+
byu/iwna inGlobalOffensive

Monien muiden Euroopan maiden tapaan Suomessa CS2:lle on asetettu 16-vuoden ikäraja.  Aikaisemmin Valven asettama raja oli myös 16-vuotta. Tämä tarkoitti sitä, että alle 16-vuotiaat eivät voineet osallistua pelin turnauksiin tai niiden karsintoihin. Nyt ikärajaa kuitenkin pudotettiin parilla vuodella, joka on ainakin Redditissa saanut ihmiset arvostelemaan Valven toimintaa.

Suomessa alle 16-vuotias ei voi osallistua esimerkiksi pelikerhon toimintaan, jossa CS2:sta pelataan. sen ikärajan vuoksi. Kotioloissa pelaaminen on kuitenkin jokaisen omassa harkinnassa.

Nyt pelinkehittäjä lähettää päätöksellään kuitenkin varsin ristiriitaisen viestin ottaen huomioon monien eri Euroopan maiden pelille asettaman 16 vuoden ikärajan takia.

Toinen suuri pelienkehittäjä Riot Games on puolestaan valinnut täysin päinvastaisen lähestymistavan, kun se nosti suositun Valorantin ikärajaa 16-vuodesta 18-vuoteen.

Kuva: Valve Lähde: Reddit