SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Counter-Strike 2:n katsojaluvut pilvissä draamasta huolimatta
  • Perttu
    Leinonen

Counter-Strike 2:n katsojaluvut pilvissä draamasta huolimatta

julkaistu: 01.02.2024 16:22

Counter-Strike 2:n ensimmäinen major-turnaus lähestyy kovaa vauhtia. Maaliskuun puolivälissä käynnistyvästä PGL Major Copehangen -turnauksesta povataan CS:n historian katsotuinta suurturnausta. Vuoden alussa pyörineet karsinnat ovat nimittäin vetäneet yleisöä kuin ilmaiset ämpärit ihmisiä suomalaisen kauppakeskuksen avajaisissa.

Jo pelkästään suljetut karsinnat vetivät runsaasti katsoja ääreensä ja pelaamatta on vielä RMR-karsintavaihe, josta edetään vasta itse major-turnaukseen.

Esports Charts -sivuston mukaan 29. päivä tammikuuta suljettujen karsintojen katsojahuippu oli 245 617 yhtäaikaista katsojaa.

Yhteensä suljetut karsinnat keräsivät 5.5 miljoonaa katselutuntia, joka on 65% enemmän kuin viime vuonna pelatun BLAST.tv Paris Major -turnauksen RMR-karsintojen keräämä määrä.

Suosiota ovat kasvattaneet yhteisön suosimat striimaajat kuten Gaules ja OhnePixel. Lisäksi vuonna 2023 pelattiin ainoastaan yksi major-turnaus Valven päätöksellä, koska CS2:n julkaistiin syyskuussa ja tämä sotki niin sanotun major-syklin. Normaalisti major-turnauksia pelataan vuosittain kaksi.

Yhteisö joutuukin odottamaan Kööpenhaminassa pelattavaa seuraavaa major-turnausta poikkeuksellisen pitkään. Melkein vuoden, joka on nostattanut jo karsintojenkin suosiota merkittävästi.

Tämän lisäksi RMR-karsintoihin pääsi suoraan sisään hyvin harva joukkue. Isot nimet kuten Natus Vincere, Cloud9, HeroicAstralis ja MOUZ joutuivat kaikki raivaamaan tiensä suljetuista karsinnoista RMR-turnaukseen. Heroic jopa aina avoimista karsinnoista saakka.

Suurien organisaatioiden osallistuminen karsintojen varhaisiin vaiheisiin lisää luonnollisesti yleisön mielenkiintoa.

Karsinnat eivät ole olleet kuitenkaan pelkkää juhlaa CS:lle, sillä tekniset ongelmat ja huijaussyytökset ovat värittäneet karsintojen eri vaiheita tasaisesti.

Katsojien suuri määrä on sikäli “yllättävää”, että Counter-Strike 2:n julkaisua ovat värittäneet ominaisuuksien puute sekä pelin tekniset ongelmat ja erot verrattuna edeltäjään, CS:GO:hon.

Tällä ja ensi viikolla pelattavan IEM Katowicen -turnauksen jälkeen käynnistyvät RMR-karsinnat näyttävät jatkaako CS2:n ensimmäisen major-turnauksen karsintasarja yleisömäärien ja ennätysten rikkomista.

Joka tapauksessa maaliskuussa odottavasta PGL Major Copenhagen -turnauksesta on lupa odottaa supersuosittua.

Kuva: JANO Lähde: DotEsports