SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Cloud9 nappasi paikan BLAST Fall Finals -turnauksesta – BIG kaatui finaalissa suoraan 2-0
  • Perttu
    Leinonen

Cloud9 nappasi paikan BLAST Fall Finals -turnauksesta – BIG kaatui finaalissa suoraan 2-0

julkaistu: 08.10.2023 22:29

CS:GO:n BLAST Premier Fall Showdown -turnaus saateltiin maaliinsa sunnuntai-iltana, kun Cloud9 ja BIG kohtasivat turnauksen finaalissa. Voittajajoukkueelle oli tarjolla lippu BLAST Fall Finals -turnaukseen sekä 20 000 dollaria. BLAST Fall Finals -turnaus pelataan marraskuun loppupuolella kahdeksan joukkueen voimin Kööpenhaminassa.

Cloud9 kaatoi BIG:n finaalissa puhtaasti 2-0 (16-13, 16-12) kahdessa tiukassa kartassa. Superjoukkueen statusta kantava Cloud9 alkaa vihdoin esiintyä siltä odotetulla tavalla. ENCEn välierissä yllättäneen BIG:n oli puolestaan tyytyminen tällä kertaa tappioon.

Ottelun avauskarttana pelattiin BIG:n valitsema Ancient. BIG aloitti oman karttansa terroristipuolelta ja johti avauspuoliskoa parhaimmillaan jo 7-3. Cloud9 sai kuitenkin juonesta kiinni ja käänsi avauspuoliskon itselleen viidellä perättäisellä kierrosvoitolla 8-7.

BIG aloitti myös oman CT-puoliskonsa mallikkaasti, kun se voi toisen puoliskon alkuun neljä ensimmäistä kierrosta nimiinsä ja siirtyi jälleen johtoon lukemissa 11-8. Cloud9:n koneet käynnistyivät jälleen hitaasti, mutta varmasti. Kun superjoukkueen viittaa kantava Cloud9 sai hyökkäyspuolensa soljumaan oli BIG vaikeuksissa. Ensimmäinen kartta lopulta Cloud9:n nimiin 16-13.

Sergey “Ax1Le” Rykhtorov oli hurjalla pelipäällä Ancientissa räpsytellen ensimmäiseen karttaan peräti 31 tappoa.

Toisena karttana matkattiin Cloud9:n valitsemaan Anubikseen, jossa ensimmäinen puolisko mentiin jälleen tasatahtia. Puoltenvaihtoon siirryttiin Cloud9:n 8-7 johtolukemista.

Toiselle puoliskolle CT-puolelle vaihtanut BIG sai puolustukselleen unelma startin, kun se vei viisi ensimmäistä kierrosta itselleen ja siirtyi 12-8 johtoasemaan. Tässä vaiheessa näytti, että saksalaisjoukkueen CT-puoli on solidissa kunnossa ja Cloud9:n on isoissa ongelmissa omissa hyökkäyksissään.

Kierros numero 21. oli kuitenkin käänteen tekevä kierros koko ottelun kannalta. Cloud9 onnistui yllättämään BIG:n puolustuksen totaalisesti B-saitilta pistooliostolla ja kavensi tilanteeksi 12-9.

Tästä alkoi BIG:n alamäki, jolle ei loppua tullut. Cloud9 vei peräti kahdeksan kierrosta putkeen ja marssi kartan, sekä samalla ottelun voittoon. Loppulukemat Anubiksesta 16-12 Cloud9:lle.

Varsinkin Anubiksesta nuorelle BIG-joukkueelle jäi ruunsasti jossiteltavaa. Joukkue vei avaustapot kartasta peräti 17-11, mutta ei onnistunut hyödyntämään hankkimiaan etutilanteita.

Ax1Le oli ottelun paras pelaaja tehoillaan 51-36 ja ratingilla 1.40. Cloud9:n joukkueesta erinomaisesti onnistui myös Denis “electroNic” Sharipov, jonka siirtyminen pois pelinsisäisenjohtajan paikalta näyttää vapauttaneen miehen otteita. Cloud9:n peliä turnauksessa johti kazakstanilainen Abay “hObbit” Khassenov.

BLAST Premier Fall Finals -turnaus käydään 22.11-26.11. Tanskassa, Kööpenhaminassa.

Kuva: Cloud9