SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
BLAST:n huipputurnaus huipentuu tänään pelattavaan finaaliin – Aleksib ja Navi haastavat Spiritin ja Donkin
  • Perttu
    Leinonen

BLAST:n huipputurnaus huipentuu tänään pelattavaan finaaliin – Aleksib ja Navi haastavat Spiritin ja Donkin

julkaistu: 16.06.2024 11:05

Counter-Strike 2:n vuoden 2024 ensimmäinen puolisko huipentuu tänään pelattavaan BLAST Premier Spring Final -turnauksen finaaliin. Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere tavoittelevat kauden toista turnausvoittoa Lontoossa, kun se saa vastaansa finaalissa Danil “donk” Kryshkovetsin tähdittämän Spiritin.

BO5-formaatilla pelattavan finaalin voittajajoukkue nappaa mukaansa mehevän 200 000 dollarin voittopalkinnon sekä paikan BLAST Premier World Final -turnauksesta.

Pelaajatcom näyttää OVO Arena Wembleylla pelattavan huippujännittävän finaalin suorana ja suomeksi selostettuna Twitch-kanavallaan.

Katsojia Pelaajatcomin kanavalla sunnuntaina viihdyttävät Aleksi “oonraimo” Takkinen ja Samu “Samppa” Kylmälä.

Spirit-Natus Vincere 17:00

Lähtökohdat:

A-lohkon voittaja Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattama Natus Vincere saa finaalissa vastaansa B-lohkon voittajan Spiritin. Lohkovoittajat etenivät suoraan turnauksen välieriin.

NaVi kaatoi eilen omassa välierässään ylivoimaisen esityksen päätteeksi Virtus.pro:n 2-0. Spirit kampesi puolestaan eilen välierävoiton Vitalitysta 2-1 numeroin.

CS2:n ensimmäisen major-turnauksen voiton jälkeen Natus Vincere haahuili varjojen mailla muutaman turnauksen ajan, mutta joukkue on löytänyt jälleen parhaan teränsä kauden päätösturnauksessa.

Joukkueen kapteeni Virolainen tunnusti tämän myös eilisen Virtus.pro ottelun jälkeisessä haastattelussa.

“Kaksi edellistä turnausta olivat superhuonoja meiltä. Kaikki joukkueesta ovat kuitenkin todella ylpeitä kovasta työstä, jonka olemme tehneet tähän turnaukseen. Olen täynnä itseluottamusta ja sanoin Valeriy “b1t” Vakhovskiylle, että jos jossain voimme voittaa Spiritin niin se on areenalla”, Virolainen kertoi joukkueen kovasta työmäärästä ja palautuneesta itseluottamuksesta.

Spiritin kauden kohokohta on tähän mennessä ollut puolestaan helmikuussa tullut IEM Katowice -turnauksen voitto. Toukokuussa pelatussa BetBoom Dacha Belgrade -turnauksessa tuli puolestaan hopeaa ja kesäkuun alussa päättyneessä IEM Dallasin turnauksessa välieräpaikka.

Finaalista onkin lupa odottaa kahden huippuvireensä löytäneen joukkueen tulista ja tiukkaa vääntöä. Kumpainenkin haluaa taatusti huipentaa vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon mestaruuteen ja lähteä kesälomille huipputurnauksen mestareina.

Ennakko:

Spirit lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Sen yksilöt Danil “donk” Kryshkovets ja Dmitry “sh1ro” Sokolov etunenässä ovat pelanneet loistavan turnauksen. Se on osoittanut turnauksen aikana myös paineensieto- ja venymiskykyä.

Vahvaan joukkuepelaamiseen nojaava NaVi on löytänyt vihdoin ja viimein Kööpenhaminan majoreilla nähdyn huippuvireensä takaisin. Yhtenäisen joukkueen yksilöt ovat päässeet jälleen kaikki samalle sivulle ja se on tehnyt vastustajistaan selvää kerta toisensa jälkeen tässä turnauksessa.

NaVin puolelta yksilötasolla parhaiten Lontoossa ovat onnistuneet major-turnauksen MVP-palkinnon pokannut Justinas “jL” Lekavicius ja ukrainalainen Valeriy “b1t” Vakhovskiy.

Myös NaVin AWP-pelaaja Ihor “w0nderful” Zhadanov on toimitellut turnauksen aikana takuuvarmoja suorituksia.

AWP-pelaajien välinen otatus ottelussa onkin mielenkiintoista seurattavaa, kun 18-vuotias Zhadanov saa vastapuolelleen jo vuosia AWP-pelaajien elittiin kuuluneen Sh1ron.

Herkullisessa finaalissa nähdään myös kahden erinomaisen IGL-pelaajan välinen taisto.

Spiritin Leonid “chopper” Vishnyakov vei eilen Vitalitya ja Dan “apEX” Madesclairea välieräottelun kolmannessa kartassa kuin litran mittaa. 27-vuotias venäläispelaaja johdattaa vahvoilla yksilöillä kuorrutettua joukkuettaan mestarillisesti.

Toiselta puolelta löytyy nerokas IGL-velho, suomalaisten jalokivi Aleksi “Aleksib” Virolainen, joka todisti major-voiton myötä olevansa ehdotonta IGL-pelaajien eliittiä. Suomalainen pystyy repimään uskomattomia tehoja joukkueesta, jossa eivät pelaa pelin parhaat yksilöt.

Ottelu pelataan BO5-formaatilla, eli ottelun voittoon tarvitaan kolme karttavoittoa.

Karttavedossa molemmat joukkueet estävät aluksi yhdet kartat, jonka jälkeen karttoja valitaan vuoronperään jäljelle jäävistä vaihtoehdoista.

Spirit poistaa Infernon ja NaVi Vertigon, kartat joita joukkueet eivät pelaa.

NaVin ensimmäinen valinta lienee kaikista selvin, eli sen luottokartta Mirage.

Jäljelle jäävistä kartoista kaikki sopivat sekä Spiritille että NaVi:lle. Spiritin ensimmäinen valinta on todennäköisesti Anubis, jossa sen voittoprosentti on täydet 100 viimeiseltä kolmelta kuukaudelta.

NaVi poimii omaksi kartakseen Miragen lisäksi Dust2:n tai Nuken. Spirit puolestaan Ancientin tai Dust2:n. Näin ollen mahdollinen viides kartta on todennäköisimmin Nuke tai Ancient.

Karttaveto menee hyvin tasan, eikä kumpikaan joukkueista saa merkittävää etua vastustajaansa nähden. Tarjolla on karttoja, joissa molemmat pystyvät esittämään laadukasta peliä.

Arvio:

Vaikka Spirit onkin pienoinen ennakkosuosikki ovat lähtökohdat finaaliin huippujännittävät.

NaVi on näyttänyt turnauksessa todella hyvältä ja joukkueen itseluottamus on palautunut huippuunsa. Myös Spirit on pelannut loistavan turnauksen.

NaVi viihtyy kuitenkin joukkueista ehkä hieman paremmin valtaisan yleisömeren edessä ja sen paineidenkäsittelykyky on karvan verran kovempi kuin Spiritilla.

Näin ollen Natus Vincere kauden päätösturnauksen mestariksi!

Lisäksi,

Aleksib:n saldo BO5-finaaleissa on historian valossa murheellinen. Suomalainen ei ole voittanut BO5-finaalia vuoden 2018 jälkeen. Tappiollisia finaaleja kyseisellä formaatilla on tullut niin ENCE:n, OG:n, G2:n kuin Natus Vincerenkin paidassa.

Edellinen kerta, kun Virolainen voitti BO5-finaalin elettiin vuotta 2018. StarSeries i-League Season 6 -turnauksessa Aleksib voitti yhdessä ENCE:n kanssa Vega Squadronin finaalissa 3-2.

Tuolloin vastapuolella pelasi tänäänkin vastaan asettuva Leonid “chopper” Vishnyakov.

Tämä on tähtiin kirjoitettu. Aleksib ja Natus Vincere mestaruuteen 3-2.

Kuva: Stephanie Lindgren, BLAST Premier Lähde: HLTV