SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib ja NaVi jahtaavat suoraa välieripaikkaa CS-huipputurnauksessa
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib ja NaVi jahtaavat suoraa välieripaikkaa CS-huipputurnauksessa

julkaistu: 13.06.2024 10:15

BLAST Premier Spring Final -turnaus käynnistyi eilen Lontoossa. Avauspäivänä voittoihin yltäneet FaZe Clan, Virtus.pro, Spirit ja Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Natus Vincere varmistivat jo pudotuspelipaikkansa.

Tänään turnauksessa taistellaan välieräpaikoista ja viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Pelaajatcom näyttää totuttuun tapaan kaikki päivän ottelut suorina Twitch-kanavallaan.

Turnauksen toisena päivänä selostuksesta vastaa Arttu “olvari” Hämäläinen ja kommentaattorin roolissa kuullaan eilen debyyttinsä Pelaajatcomin lähetyksissä tehnyt Heroic-valmenta Eetu “sAw” Saha!

Päivän ottelut

SAW-Astralis 14:00

Portugalilaisjoukkue SAW ja tanskalaisjoukkue Astralis taistelevat A-lohkon viimeisestä pudotuspelipaikasta päivän ensimmäisessä ottelussa.

SAW taipui eilen FaZe Clanin käsittelyssä, kun Astralis puolestaan hävisi Aleksib:n johtamalle Natus Vincerelle.

Astralis lähtee otteluun isona ennakkosuosikkina. Sen eilinen esitys NaVia vastaan jätti tosin paljon toivomisen varaa. Tämän päiväinen vastustaja on kuitenkin muutamaa pykälää heikompi kuin NaVi.

SAW sai eiliseen FaZe Clan -otteluun ihanteellisen startin, kun se johti omaa karttavalintaansa Ancientia avauspuoliskon jälkeen jo peräti 10-2 lukemin.

Portugalilaisnipusta ei kuitenkaan ollut avauskartan sinetöimiseen vaan FaZe Clanin komea comeback siivitti sen lopulta puhtaaseen 2-0 voittoon.

Astralis on joukkueista laadukkaampi niin yksilötasolla kuin myös joukkuepelillisesti

Myöskin karttaveto ja nykyvire puoltavat tanskalaisten menestymistä ottelusta.

Karttavedossa Astralis poistaa Anubiksen ja SAW Miragen. Jäljelle jäävistä kartoista Astralis lähtee pelaamaan SAW:a vastaan kaikkia karttoja mielellään.

Molemmat joukkueet tykkäävät valita Nukea omaksi kartakseen. Se on molempien eniten pelattu kartta ja onkin varsin todennäköistä, että toinen joukkueista valitseekin sen omaksi kartakseen.

SAW pelaa paljon myös Vertigoa, josta portugalilaiset voisivatkin yrittää hakea etua Astralikseen nähden sillä Astraliksen edellinen Vertigo on pelattu toukokuun puolella, jolloin karttaan tehdyt päivitykset eivät olleet vielä voimassa.

Arvio: Astralis voittoon 2-0.

FaZe Clan-Natus Vincere 16:30

Päivän toisessa ottelussa on tarjolla Kööpenhaminan major-finaalin uusinta, kun avausottelunsa voittaneet FaZe Clan ja Natus Vincere iskevät yhteen taistelussa suorasta välieräpaikasta.

FaZe Clan lähtee otteluun pienimuotoisena ennakkosuosikkina. Katkera major-finaalin tappio tuo varmasti myös extra-latauksen kokeneeseen joukkueeseen.

Edelliset turnaukset heikosti pelannut Natus Vincere osoitti eilen Astralis-ottelussa vihdoin parempia otteita. Joukkueen suomalaiskapteeni Virolainen totesikin ottelun jälkeisessä haastattelussa, että heikkojen turnauksien jälkeen joukkue muutti aikatauluaan jotta se pystyi pelaamaan ja harjoittelemaan jälleen enemmän, mikä on puolestaan nostattanut joukkueen itseluottamusta jälleen totutulle tasolle.

Karttavedossa FaZe Clan poistanee Dust2:n, jossa NaVi oli Astralista vastaan pelottavan kova. Tämä jättää Virolaiselle valittavaksi Ancient-Nuke-Mirage akselin, jotka ovat joukkueen pelatuimmat kartat.

Anubis saattaa myös houkutella, sillä FaZe Clan on ollut ongelmissa kyseisessä kartassa viime aikoina.

NaVin poistaessa Vertigon FaZe Clanin valinta on puolestaan helpompi ennustaa. Se luottaa todennäköisesti Infernoon, jossa sen voittoprosentti on huimat 88.

Arvio: Kaikki huippu-ottelun elementit. NaVi on löytämässä jälleen fiilistä ja voitokas ottelu Astralista vastaan oli lupauksia herättävä.

Kolmen kartan vääntö, joka kääntyy lopulta NaVin nimiin!

Vitality-G2 19:00

B-lohkon häviäjien ottelusta G2:n seurana löytyy yllättäen HLTV:n ranking #2 Vitality, joka kärsi eilen yllätystappion Virtus.pro:lle.

Ilman Ilya “m0NESY” Osipovia eilen pelannut G2 hävisi puolestaan avausottelunsa vähemmän yllättäen Spiritille.

Oletettavaa on, että G2:n supertähti m0NESY on pelaavassa kokoonpanossa tässä ottelussa, joka nostattaa G2:n osakkeita merkittävästi.

Vitality on kuitenkin pienimuotoinen ennakkosuosikki tähän otteluun.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran IEM Dallasin finaalissa kesäkuun alussa. Tuolloin G2 oli joukkueista vahvempi lukemin 2-1.

Karttaveto noudattelee todennäköisesti samaa kaavaa kuin tuolloinkin. G2 valitsee Infernon. Vitality puolestaan valitsi Dallasin finaalissa Anubiksen ja voitti sen, joten valinta lienee sama myös tällä kertaa.

Dust2 on toinen optio Vitalitylle, mikäli se haluaa kokeilla viedä karttavetoa eri suuntaan.

Todellinen huippuottelu, jossa kaksi AWP-tähteä Mathieu “ZywOo” Herbaut ja m0NESY pääsevät ottamaan toisistaan mittaan toistamiseen lyhyen ajan sisällä.

Edellyttäen toki, että venäläispelaajan epäonnekkaaseen turnausmatkaan ei ole tullut jälleen jotain uutta ongelmaa…

Arvio: Kolme karttaa. Vaakakuppi kallistuu lopulta kuitenkin hieman G2:n ja erityisesti Ilya “m0NESY” Osipovin suuntaan, sillä CS2:n tämän hetken paras pelaaja on hurjassa iskussa.

Virtus.pro-Spirit 21:30

Torstai-illan BLAST:n huipputurnauksessa huipentaa B-lohkon ottelu, jossa Virtus.pro ja Spirit vääntävät suorasta välieräpaikasta.

Kahden hyvin erilaisen joukkueen välinen ottelu tarjoilee varmasti viihdettä. Virtus.pro:n hyvin hidas ja epäortodoksinen pelitapa vs Spiritin vahvasti Danil “donk” Kryshkovetsin entryihin nojaava vauhdikkas pelitapa.

Spirit lähtee otteluun kertoimien valossa yllättävän isona ennakkosuosikkina. Ennakkosuosikki se toki on, mutta Virtus.pro esitti eilisessä Vitality-ottelussa todella kovaa venymiskykyä ja henkistä kanttia.

Inferno ja Nuke poistetaan karttavedosta, jonka jälkeen Spiritille jää huomattavasti enemmän valinnanvaraa. Sen valinta kohdistunee akselille Ancient-Anubis, vaikkakin se hävisi eilen varamiehiselle G2:lle Ancientissa.

Virtus.pro:n valinta lienee Vertigo tai Mirage.

Useat joukkueet valitsivat nimenomaan Vertigoa alkuvuodesta kovakuntoista Spiritia vastaan. Osa menestyksekkäästi ja osa vähemmän menestyksekkäästi. Vertigo on kuitenkin Virtus.pro:n eniten pelattu kartta, joten on hyvin mahdollista, että joukkue turvautuu siihen.

Arvio: Kolmen kartan edellytykset. Virtus.pro jatkaa yllätyksiä ja lunastaa suoran välieräpaikan!

Kuva: Joao Ferreira, PGL Lähde: HLTV