SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
ENCE mukana BLAST Showdownissa tällä viikolla – Pelaajatcom näyttää turnauksen suorana!
  • Onni
    Koponen

ENCE mukana BLAST Showdownissa tällä viikolla – Pelaajatcom näyttää turnauksen suorana!

julkaistu: 26.04.2022 13:30

CS:GO-faneille on taas tarjolla keskiviikosta lähtien huippuluokan otteluita, kun noin 70 000 dollarin palkintopotilla varustettu BLAST Premier: Spring Showdown käynnistyy suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalla. Vaikkakaan kyseessä ei ole BLASTin ykkösturnaus, ovat panokset silti kovat; voittajajoukkue etenee BLASTin kevään finaaleihin Portugaliin Altice Areenalle.

Turnaus pelataan samaan aikaan myös Pohjois-Amerikassa, samalla palkintopotilla. Rapakon takana BLAST Finaalipaikasta taistelevat FURIATeam LiquidComplexity, Evil Geniuses, GODSENT, Pain, Sharks sekä MIBR.

Euroopan Showdownissa joukkuelistaus on erittäin kovatasoinen:

Heroic

Maailman viidenneksi paras joukkue aloitti vuoden vakuuttavalla jaetulla kolmannella sijalla IEM Katowicessa.

EPL Season 15:ssa Heroic kuitenkin putosi yllättäen jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun pohjoisamerikkalainen Team Liquid nollasi heidät.

Viimeisin Heroicin pelaama turnaus, PGL Majorin karsintaturnauksen A-lohko oli joukkueelle silkkaa juhlaa. Joukkue sijoittui ykköseksi ja karsiutui Major-turnauksen legendavaiheeseen.

Heroicin epätasaisuus voi koitua joukkueen kohtaloksi, mutta tanskalaiskokoonpano on silti turnauksen ehdoton voittajasuosikki. Avauskierroksen ottelu aasialaista NKT:tä vastaan voi vahvistaa varsinkin joukkueen nuorten pelaajien itseluottamusta merkittävästi heti turnauksen alkuun.

ENCE

Todennäköisesti eniten suomalaisyleisöä kiinnostava joukkue eteni Showdowniin voittamalla FantasyExpo -karsintaturnauksen. EPL:ssä ENCE yllätti voittamalla huippujoukkueista FaZen, Vitalityn ja Outsidersin. Joukkueen matka jatkui lopulta finaaliin asti, jossa FaZe voitti revanssin luvuin 3-1.

Varsinkin joukkueen 21-vuotias israelilaispelaaja Lotan “Spinx” Giladi vaikuttaa olevan tällä hetkellä sellaisessa vireessä, että ENCE:llä voi olla todelliset mahdollisuudet voittaa koko turnaus.

NIP

Ruotsalaisjoukkue Ninjas In Pyjamas ei ole vieläkään täydessä vahvuudessaan, sillä tanskalaistähti Nicolai “device” Reedtz on edelleen sivussa.

Vaikkakin NIP hankki maaliskuussa kiistatta yhden parhaista ruotsalaispelaajista, 19-vuotiaan Ludvig “Brollan” Brolinin, vakituisen tarkkuuskivääripelaajan puuttuminen saattaa aiheuttaa joukkueelle ongelmia. Näillä näkymin tanskalaispelaaja Patrick “es3tag” Hansen tulee ottamaan kyseisen roolin harteilleen, ja myös Fredrik “REZ” Sterner on kantanut “isoa vihreää” CT-puolella.

Joukkueen kimurantista tilanteesta huolimatta NIP:in pitäisi päästä turnauksessa vähintään neljän parhaan joukkoon. Viisikon onneksi he kohtaavat ensimmäisellä kierroksella väistämättä turnauksen toiseksi heikoimman joukkueen, Bad News Eaglesin.

Astralis

Legendaarinen tanskalaisjoukkue on ponnistellut viimeajat, sillä huonoille tuloksille ei meinaa tulla loppua. Vaikkakin entinen Complexity-kaksikko Kristian “k0nfig” Wienecke ja Benjamin “BlameF” Bremer on ollut liekeissä, muu joukkue ei tunnu saavan pelistä otetta. Joukkueen kaksi viimeistä legendaarisen kokoonpanon jäsentä, Lukas “gla1ve” Rossander ja Andreas “Xyp9x” Højsleth ovat kamppailleet henkilökohtaisten suoritustensa kanssa jo tovin, ja vaikkei heidän toimenkuvaansa sinällään kuulu joukkueen kantaminen, ei 0.92 rating kovin imartelevalta näytä.

Joukkuetta on myös nakertanut luotettavan tarkkuuskivääripelaajan löytäminen Nicolai “device” Reedtzin lähdöstä asti. Tällä hetkellä joukkueessa roolia pelaavan Asger “farlig” Jensenin otteet eivät ole vakuuttaneet vielä suuresti, mutta kyseessä voi olla myös nuoren pelaajan suorituspaineet ja kokemattomuus.

Movistar Riders

Espanjalaisjoukkue yllätti EPL:ssä voittamalla lohkonsa, jossa isoja nimiä olivat Players ja Team Liquid. Turnaukseen altavastaajana lähtevä Riders saattaa hyvinkin pistää hanttiin ennakkosuosikeille.

Copenhagen Flames

Tanskalaisjoukkue on tällä hetkellä tasoonsa nähden erittäin hyvässä kunnossa. Flames nimittäin karsiutui PGL Major-karsintaturnauksesta Legendavaiheeseen, häviämättä yhtäkään peliä. Flames on turnauksessa samassa, tai ehkä jopa hieman vahvemmassa asemassa kuin Movistar Riders.

Bad News Eagles

Vain pari kuukautta kasassa ollut kosovolaisjoukkue karsiutui turnaukseen Itä-Euroopan karsinnan kautta. Joukkue yllätti karsiutumalla PGL Majoriin, mutta koska vastaan asettuu heti avausottelussa huippukunnossa oleva NIP, BNE:llä on turnauksessa hyvin hatarat mahdollisuudet.

NKT

Turnauksen ainut aasialaisjoukkue eteni Showdowniin jopa hieman yllättäen, voittaen MESA Nomadic Mastersin. Karsinnan alimmaksi ränkätty NKT nollasi ensin The Shinen, ja finaalissa Mongolian ykkösjoukkueen IHC:n. Vaikkakin joukkue näytti karsinnassa erittäin hyvältä, siitä tuskin on vastusta avauskierroksella vastaan asettuvalle Heroicille.

Näet kaikki BLAST Premier Showdown ottelut suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta. Tervetuloa mukaan!