SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Pelaajatcom-haastattelu: Aleksi “Aleksib” Virolainen kertoo miten G2:lla menee – “kun ei toiminutkaan, niin oltiin vakavana”
  • Sauli
    Rautiainen

Pelaajatcom-haastattelu: Aleksi “Aleksib” Virolainen kertoo miten G2:lla menee – “kun ei toiminutkaan, niin oltiin vakavana”

julkaistu: 15.06.2022 15:05

Aleksi “Aleksib” Virolaisen kipparoima G2 aloittaa tänään taipaleensa Blast Premier Spring Finals 2022 -turnauksessa Lissabonissa, jonka Pelaajatcom näyttää kokonaisuudessaan Twitch-kanavallaan. Suomalaiskapteeni oli Pelaajatcomin haastattelussa ennen turnauksen alkua, ja tässä ensimmäisessä osassa Aleksib jakaa näkemyksiään joukkueensa nykytilanteesta.

Haastattelu

E-urheiluorganisaatio G2:n uusi CS:GO-kokoonpano julkistettiin tämän vuoden alussa. Ilya “m0NESY” Osipov ja Virolainen liittyivät kokoonpanoon yhdessä ranskalaisvalmentaja Remy “XTQZZZ” Quoniamin kanssa. Turnausvuosi alkoi lähes parhaimmalla mahdollisella tavalla, kun ensin joukkue karsiutui Blastin kevät-finaaleihin ja sen jälkeen eteni hopealle Katowicen arvoturnauksessa.

“Joukkueen alkuaikana adabtoiduttiin siihen miten G2:n aiempi kokoonpano oli pelannut, jotta pärjättäisiin nopeammin. Valmiit taktiikat ja uuden joukkueen myötä tullut into pelaamiseen sai aikaan honeymoonin, joka on ihan oikea ilmiö uusissa joukkueissa. Katowicessa meidän fiilis oli todella hyvä eikä me pelätty hävitä, se varmaan selittää alkuvaiheen menestyksen”, Aleksib päättelee.

G2:n uuden kokoonpanon alku oli erinomainen. (Kuva: Pelaajatcom)

 

Maaliskuussa pelatusta ESL Pro Leaguesta asti joukkueen suoritukset ovat kuitenkin yskineet. Lähtökohdat turnaukseen olivat vaikeat, Katowicen hopeasijan jälkeen Virolainen sairastui koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ja ei päässyt muun joukkueen mukana EPL:n lohkovaiheen ensimmäisiin otteluihin. G2 tippui ennen pudotuspelejä.

“Tippumisen jälkeen meillä oli noin 40 päivää aikaa harjoitella ennen majoreiden karsintoja. Siinä vaiheessa haluttiin ikään kuin aloittaa nollista, otettiin lisää meidän valmentajan ja mun juttuja peliin. Ehkä kuitenkin annettiin sen häviön Pro Leaguessa vaikuttaa liikaa, vaikka sen ei olisi pitänyt kiinnostaa meitä pätkääkään. Tuntuu että tappion vuoksi sen sijaan, että oltaisiin boostattu niitä juttuja, missä olimme hyviä, niin otimmekin askeleita taaksepäin. Tuli pieni ‘slumppi’, etenkin fiilisaspektissa.”

Aleksib kertoo kuinka pitkän turnaustauon jälkeen majorit lopulta tulivat ja “yhtäkkiä kaiken oli pakko toimia, mitä oltiin harjoiteltu ja kun ei toiminutkaan, niin oltiin vakavana.” Joukkue tippui ennen pudotuspelejä hävittyään brasilialaiselle Furialle 1–2 toisessa lohkovaiheessa. Siinä missä aiemmin vielä Katowicessa joukkue oli silminnähden täpinöissään, oli pelaajien kasvoilla nyt synkät ilmeet ja pelaamisessa yliyrittämistä.

“Olen tullut pitkän kokemuksen jälkeen siihen lopputulokseen, että Counter-Strikessa fundamentaalit pitää olla kondiksessa joo, mutta jotta voi pelata paremmin kuin muut, niin joukkueessa pitää olla oikea fiilis, sellainen tietynlainen kipinä, jonka jälkeen kommunikointi on sulavaa ja itsevarmuus kohdallaan. Sellainen fiilis kaikilla pelaajilla, ettei sulla ole silmiä niskassa, jos tapahtuu virhe. En sano että olisi nytkään, mutta tietynlaiset tekijät voi saada sellaisen alitajuntaisen olon peliin, jonka jälkeen hommat ei toimikaan”, Virolainen pohtii majoreiden nopeaa päättymistä joukkueen osalta.

“Miksi esimerkiksi Faze on pelannu niin hyvin ja voittanu kolme turnausta putkeen ja yhden vieläpä stand-inillä? Robin “Ropz” Koolin lisäys ja Stand-Inillä voittaminen tuo energiaa, sellaista pientä extraa, joka on ratkaisevaa.”

Aleksib:n mukaan majoreiden jälkeen joukkue puhui keskenään pitkään ja hartaasti siitä, mikä toimii ja mikä ei ja ennenkaikkea miksi. Se kantoi hedelmää: IEM Dallasissa joukkue pelasi pirteämmin ja eteni pudotuspeleihin asti.

“Puhuin itsellenikin. Mä ajattelin ihan liikaa CS:GO:ta, miten minun pitäisi johtaa ja miten me voitaisiin olla parempia. Esimerkiksi katsoin kaikki meidän pelit jälkikäteen ja luin tyhmiä kommentteja. Sitten päätin tehdä 180 asteen käännöksen: en ajattelekaan Counter-Strikeä koko ajan ja en lue mitään. Ikäänkuin asennoiduin siten, ettei kiinnosta niin paljoa ja huomasin heti, kuinka paljon rennommin pelasin.”

Rentous vaikutti toimivan, sillä Virolainen pelasi Dallasissa henkilökohtaisten statistiikkojen puolesta parhaimman turnauksensa G2:n paidassa tähän mennessä.

“Dallasissa kaikki oli parempaa yksilö- ja joukkuetasolla. Harmi, että hävittiin meidän nykyiselle kryptoniitille Furialle, jotka pelasivat kyllä hyvin.”

Virolainen toivoo joukkueen hyvän fiiliksen ja pelaamisen Dallasista jatkuvan myös Lissabonin Blasteilla ja IEM Kölnissä, joka pelataan heinäkuussa. Hän arvioi kummassakin turnauksessa mahdollisuudet finaalipaikkaan olevan hyvät.

“Dallasissa me kaikki tunnettiin, että nyt meidän koheesio ja itsevarmuus alkaa olla taas hyvä. Juttelu keskenämme ja kova työ on auttanut. Mä toivon, että Blast alkaa samalla tavalla kuin millaista oli Dallasissa.”

G2 aloittaa Lissabonin turnauksen tänään Vitalitya vastaan, näet kaikki turnauksen ottelut Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta. Käy tutustumassa Blast Premier Sping Finals 2022 -turnaukseen lisää kisasivumme kautta.

Kuva: Pelaajatcom