SEURAA MEITÄ:
×

BLAST.tv Paris Major 2023

ETUSIVU / BLAST.tv Paris Major 2023
Ennakko: Jännittävät CS:GO-majoreiden puolivälierät jatkuvat – Katso suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta
  • Perttu
    Leinonen

Ennakko: Jännittävät CS:GO-majoreiden puolivälierät jatkuvat – Katso suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta

julkaistu: 19.05.2023 10:00

Tänään perjantaina Blast.tv Paris Major 2023CS:GO-turnauksessa pelataan kaksi viimeistä puolivälieräottelua. Näet molemmat matsit suorana Pariisin Accor Arenalta Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Ensimmäisessä neljännesfinaaliottelussa haetaan vastustajaa eilen FaZe Clanin kaataneelle Heroicille, kun vastakkain iskevät turnauksen yllättäjäjoukkueet GamerLegion ja Monte. Illan myöhemmässä ottelussa kohtaavat puolestaan kokenut Liquid ja yllätysvalmis Apeks, joista voittaja kohtaa semifinaalissa kotiyleisön suosikin Vitalityn.

GamerLegion vs. Monte

GamerLegion–Monte parivaljakosta molemmat joukkueet aloittivat matkansa Challengers Stagelta, jossa kumpikin joutui vääntämään täydet viisi peliä ennen kuin paikka Legends Stagelta varmistui. GamerLegion kampesi itsensä Challengers vaiheen 0-2 asemasta komeasti ylös kaatamalla MOUZ:n, OG:n ja FORZEn putkeen.

Legends Stagen molemmat joukkueet selvittivät hieman lyhyempää reittiä etenemällä jatkoon 3-1 saldoilla. Monten jyrän alle jäivät FURIA, Fnatic ja Natus Vincere, kun GamerLegion kaatoi puolestaan 9INE:n, Fnaticin ja Apeksin.

Itse ottelusta voi povata todella tasaista vääntöä. GamerLegion pääsee todennäköisesti valitsemaan karttavedossa oman parhaan karttansa Overpassin, jossa se on viimeisen kolmen kuukauden aikana hävinnyt ainoastaan kerran kahdellatoista pelikerralla. Monten omaksi karttavalinnaksi valikoitunee toinen akselilta Mirage–Vertigo, joissa molemmissa sen voittoprosentti on yli 70%. Nuke voisi olla myös mielenkiintoinen valinta, koska GamerLegion pelaa sitä suhteellisen vähän.

Molemmat joukkueet omaavat varsin vähän kokemusta isoilla areenoilla yleisön edessä pelaamisesta. Joukkue, joka tiukassa paikassa pystyy käsittelemään paineet paremmin on tänään vahvoilla.

Montesta on pakko nostaa ylös Mohammad “BOROS” Malhas, joka pystyy omilla yksilötaidoillaan ratkomaan jopa karttavoittoja joukkueelleen.

Oma arvio: Kolmen kartan vääntö, joka kääntyy sille kumpi käsittelee paineet paremmin.

Liquid vs. Apeks

llan toisessa ottelussa kohtaavat kokenut Liquid ja Apeks. Tästäkin parivaljakosta molemmat aloittivat matkansa Challengers Stagelta.

Liquidin turnaus alkoi järkyttävän huonosti, kun se ajautui jo 0-2 saldolle hävittyään juurikin Apeksille ja FORZElle. Kokenut amerikkalaisnippu käänsi kuitenkin kurssinsa ja selvitti tukalan tilanteen edukseen voittamalla Fluxon, Complexityn ja Grayhoundin, jonka jälkeen Legends Stagella nähtiinkin jo paljon parempaa pelaamista. Legends Stagelta jenkit etenivät jatkoon tuloksella 3-1, voittamalla 9INEn, NaVin ja Into the Breachin.

Norjalaisorganisaatio Apeks eteni Challengers Stagella jatkoon 3-1, mutta Legends Stagella se joutui vääntämään täydet viisi ottelua. Ratkaisevassa 2-2 saldolla pelanneiden ottelussa Apeks kaatoi suomalaisten harmiksi Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustaman Ninjas in Pyjamasin 2-0.

Molempien joukkueiden turnaus on ollut pelillisesti ailahtelava. Liquidin peli takkusi alussa, jonka jälkeen homma on lähtenyt suorastaan lentoon. Apeksistakin on nähty kaksi eri versiota servulla. Esimerkiksi ensin todella hajuton ja mauton esitys ottelussa GamerLegionia vastaan, jonka perään heti todella vakuuttava ottelu NIP:a vastaan.

Liquidilta löytyy niin paljon kokemusta isoilta areenoilta ja isoista peleistä Keith “NAF” Markovicsin, Nick “nitr0” Cannellan ja Jonathan “EliGE” Jablonowskin myötä, että nyt on Apeksinkin tuhkimotarinalle tultava päätös. Kun nimilistaa jatketaan vielä aina vaarallisella Mareks “YEKINDAR” Galinskisilla ja takuuvarmalla AWP-pelaaja Josh “oSee” Ohmilla, on hyvin vaikea nähdä, että tästä Apeks etenisi jatkoon.

Hienointa urheilussa ja e-urheilussa on kuitenkin se, että otteluita ei ratkota paperilla. Apeksin joukkueesta on nostettava esiin AWP-pelaaja Tim “nawwk” Jonasson, joka on pelannut hitonmoisen turnauksen! Myöskin kokenut norjalainen Joakim “jkaem” Myrbostad on ollut mies paikallaan.

Herkullinen ottelu luvassa illalla Pelaajatcomin Twitch-kanavalla!

Oma arvioni:  Liquid jatkoon.

Kuva: Liquid