SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
BLAST Premier Fall Showdown jatkuu – Cloud9:n koittaa kääntää kurssiaan, G2:n suurena ennakkosuosikkina omaan otteluunsa
  • Perttu
    Leinonen

BLAST Premier Fall Showdown jatkuu – Cloud9:n koittaa kääntää kurssiaan, G2:n suurena ennakkosuosikkina omaan otteluunsa

julkaistu: 05.10.2023 10:54

Tänään pelataan kaksi viimeistä puolivälieräottelua CS:GO:n BLAST Premier Fall Showdown -turnauksessa, jossa joukkueet taistelevat paikasta BLAST Fall Finals -turnaukseen. Hakusessa on vielä kaksi välieräjoukkuetta eilen voittoihin yltäneiden ENCEn ja BIG:n seuraksi. Pelaajatcom näyttää päivän molemmat ottelut Twitch-kanavallaan!

Cloud9-Movistar Riders 16:00

Päivän ensimmäisessä ottelussa yhteen iskevät nimekäs superjoukkue Cloud9 ja espanjalainen Movistar Riders.

Cloud9 lähtee otteluun ennakkosuosikkina huolimatta siitä, että joukkueen ESL Pro League -taival päättyi katastrofaalisesti jo alkulohkoon. Joukkueen materiaali on kuitenkin paperilla kiven kova ja kestää vertailun kaikkiin top-5 joukkueisiin.

Joukkueen esitykset ovat kuitenkin olleet isoja pettymyksiä kesällä tehtyjen pelaajavaihdoksien jälkeen. Kesällä joukkueeseen liittyneet entiset Natus Vincere pelaajat Denis “electroNic” Sharipov ja Ilya “Perfecto” Zalutskiy eivät ole vielä sulautuneet täysin osaksi uutta joukkuettaan. Joukkueen ympärillä onkin vellonut paljon kokoonpanomuutoshuhuja koskien varsinkin major-voittaja Abay “HObbit” Khasenovia, jonka esitykset ovat laahanneet pahasti viime kuukausina.

Movistar Riders pelasi puolestaan hyvin ESL Pro Leaguessa yltäen komeasti pudotuspeleihin A-lohkosta Vitalityn vanavedessä. Puolivälierissä joukkueen tie nousi kuitenkin pystyyn, kun ENCE tuhosi espanjalaisjoukkueen haaveet menestyksestä.

Ottaen huomioon Cloud9:n huonon formin ja joukkueen ympärillä vellovat huhut on tässä Movistar Ridersilla hyvät mahdollisuudet yllätykseen. Karttaveto suosii hieman Cloud9:n, joka pääsee valitsemaan oman parhaan karttansa Anubiksen, koska Movistar Riders joutuu poistamaan Miragen, jota joukkue ei pelaa.

Päivän ensimmäisessä ottelussa haisee joka tapauksessa yllätys. Movistar Riders jatkoon 2-1.

G2-OG 19:00

Torstai-illan huipennukseksi tarjoillaan vielä G2:n ja OG:n välinen taisto. Ottelun ennakkosuosikki on harvinaisen selvä. IEM Colognen syyskuussa voittanut supertähtiä vilisevä G2:n on kovassa kunnossa, huolimatta siitä, että ESL Pro Leaguessa matka päättyi puolivälierätappioon MOUZ:lle, ja lähteekin otteluun ennakkosuosikin viitta tukevasti harteillaan.

Vasta sijalta 39. HLTV:n rankigista löytyvä OG on tällä hetkellä kaukana maailman parhaista joukkueista. Viime aikoina pienempiä turnauksia pelannut OG ei ole onnistunut keräämään voittoja juuri lainkaan edes kaukana terävimmästä kärjestä olevista joukkueista. Entisellä G2:n kapteenilla Nemanja “nexa” Isakovicilla on käsissään varsin mitään sanomaton eurooppalaismix ja tämän illan haaste on kovinta mahdollista kaliiperia.

Nikola “NiKo” Kovacin ja Ilya “m0NESY” Osipovin tähdittämällä G2:lla on tavoitteena vain ja ainoastaan turnauksen voitto ja lunastaa paikkansa BLAST Fall Finals -turnaukseen. OG ei tätä missiota ainakaan tule estämään vaan G2 kohti välieriä 2-0.

Kuva: Blast Stephanie Lindgren