SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
BLAST näyttää mallia muuttamalla CS2-turnauksiensa finaaleja – Enemmän viihdettä tarjolla yleisölle
  • Perttu
    Leinonen

BLAST näyttää mallia muuttamalla CS2-turnauksiensa finaaleja – Enemmän viihdettä tarjolla yleisölle

julkaistu: 19.04.2024 14:00

Yksi suurimmista Counter-Strike 2:n turnausjärjestäjistä BLAST tiedotti torstaina, että sen kaikissa vuoden 2024 tapahtumissa finaalit pelataan BO5-otteluina aikaisemmin nähtyjen BO3-otteluiden sijaan.

BO5 eli paras viidestä kartasta pelattavat ottelut ovat nousseet yhteisön suosikkimuodoksi puhuttaessa huipputurnauksien finaaleista. BO3 eli paras kolmesta kartasta on hieman lyhkäinen varsinkin kovia katsojamääriä kerääviin finaaleihin.

Lisäksi Counter-Strike 2:n siirryttäessä kierrosmäärää piennettiin, kun MR12-formaatti korvasi MR15-formaatin. Näin ollen BO5-finaalit ovat entistäkin paremmin perusteltavissa, kun karttojen kierroslukumäärä on pienentynyt merkittävästi.

BLAST seuraa muutoksessaan toisen suuren turnausjärjestäjä ESL:n jalanjälkiä. ESL:n kahdessa lippulaivatapahtumassa IEM Katowicessa ja IEM Kölnissä on molemmissa käytössä BO5-finaalit.

Ensimmäisen kerran BLAST-turnauksessa pidempi finaaliottelu nähdään kesäkuussa pelattavassa BLAST Premier Spring Final -turnauksessa. Lontoossa pelattava huipputurnaus järjestetään 12.-16. kesäkuuta.

Suomalaisista Lontoon huipputurnauksessa nähdään Natus Vincerea edustava Aleksi “Aleksib” Virolainen. Turnaus tarjoilee normeista poiketen peräti kolme areenapäivää, kun normaalisti ilman yleisöä pelattavat puolivälierät tuodaan myös yleisön eteen.

Kuva: BLAST Premier, Stephanie Lindgren Lähde: HLTV