SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Ennakko: Aleksib:n uudistunut NAVI ja CS-huippujoukkueet kohtaavat suurturnauksessa – kenestä tulee mestari?
  • Perttu
    Leinonen

Ennakko: Aleksib:n uudistunut NAVI ja CS-huippujoukkueet kohtaavat suurturnauksessa – kenestä tulee mestari?

julkaistu: 21.11.2023 15:30

Counter-Strike 2 -pelin huipputurnaus BLAST Premier Fall Final 2023 käynnistyy huomenna. Kahdeksan huippujoukkuetta taistelevat turnauksen  voitosta ja 425 000 dollarin palkintopotista Kööpenhaminassa. Turnauksen voittajajoukkue lunastaa myös paikan kauden päättävästä BLAST Premier World Final -turnauksesta, mikäli paikka ei ole aikaisemmin varmistettuna aiempien tulosten johdosta.

Pelaajatcom näyttää kaikki turnauksen ottelut suorana ja suomeksi selostettuna Twitch-kanavallaan.

Joukkueet on jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon, jotka pelataan double elimination -systeemillä. Lohkojen ykköset etenevät suoraan välieriin. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet matkaavat puolestaan puolivälieriin ja lohkon viimeiseksi jäävät putoavat luonnollisesti pois ennen pudotuspelejä. Kaikki turnauksen ottelut pelataan BO3-formaatilla.

Turnauksen ottelut pelataan legendaarisella Royal Areenalla, josta ei tunnelmaa puutu.

Suomalaisväriä turnauksessa ylläpitää ainoastaan Aleksi “Aleksib” Virolainen, jonka johdattama Natus Vincere pelaa turnauksen A-lohkossa.

A-lohko:

FaZe Clan:

Ranking ykkönen FaZe Clan on nykykunnossaan turnauksen suurin voittajasuosikki. Joukkue seilaa hurjassa 15 ottelun voittoputkessa ja on voittanut kolme turnausta putkeen. Turnausvoitot ovat tulleet IEM Sydneystä, CS Asia Championshipistä ja Thunderpick World Championshipistä.

Joukkueen ainoa tappio CS2:n julkaisun jälkeen on tullut BO1-ottelusta GamerLegionia vastaan IEM Sydneyssä.

FaZe Clan kiinnitti vastikään valmentajansa Filip “NEO” Kubskin pysyvällä sopimuksella joukkueeseen. Puolalainen on saanut joukkueensa loistamaan servulla häikäisevällä tavalla yhdessä tanskalaisen IGL:n Finn “karrigan” Andersenin kanssa.

Tanskalainen Karrigan pääsee nyt pelaamaan vielä kotiyleisönsä edessä tulikuuman kokoonpanonsa kanssa, jonka kirkkaimpana tähtenä häärii CS2:n aikakauden alkua rautaisella otteella dominoinut Robin “ropz” Kool.

FaZe Clan on lunastanut jo paikkansa BLAST Premier World Final -turnaukseen, mutta janoaa silti varmasti neljättä turnausvoittoaan putkeen.

Avausottelussa vastaan asettuu Ninjas in Pyjamas.

Ninjas in Pyjamas:

Ruotsalaisorganisaatio mylläsi kokoonpanoaan uusiksi marraskuussa. Hampus “hampus” Poser ja Ludvig “Brollan” Brolin siirrettiin syrjään. Pelinsisäisen johtajan tontille hankittiin espanjalainen Alejandro “alex” Masanet, joka tekee debyyttinsä ninjojen riveissä Kööpenhaminassa.

Tanskalainen Patrick “es3tag” Hansen nostettiin puolestaan penkiltä takaisin kokoonpanoon Brollanin tilalle.

Movistar Ridersista hankittu Alex johtaa ensimmäistä kertaa peliä englannin kielellä. Valmistautumisaikaa on ollut, mutta onko sitä ollut riittävästi?

Potentiaalia löytyy, mutta turnaus saattaa tulla liian äkkiä uusitulle Ninjas in Pyjamas -kokoonpanolle.

NIP taistelee kolmannesta jatkopaikasta.

Avausottelussa vastassa tulikuuma FaZe Clan.

Cloud9:

Entisen Natus Vincere IGL:n Kirill”Boombl4” Mikhailovin joukkueeseensa hankkinut Cloud9 hakee uutta nostetta. Thunderpick World Championship -turnauksessa nähtiin piristymisen merkkejä, jonka jälkeen joukkue on keskittynyt harjoitteluun.

Joukkueesta ei löydy tällä hetkellä puhdasta AWP-pelaajaa, joten on mahdollista, että Cloud9:ssa tullaan näkemään muutoksia kokoonpanon suhteen vielä loppuvuodesta.

Uudessa Counter-Strike 2:ssa AWP-tarkkuuskiväärillä ei tosin ole yhtä suurta “impactia” kuin CS:GO:ssa. Siitä huolimatta joukkue antaa muille huipputiimeille hieman tasoitusta, kun siltä puuttuu AWP-pelaaja Dmitriy “sh1ro” Sokolovin poistumisen myötä.

Avausottelu Natus Vincerea vastaan määrittelee isosti turnauksen kulkua.

Natus Vincere:

Aika Oleksandr “s1mple” Kostylievin jälkeen starttaa todenteolla Kööpenhaminassa. Joukkue pelasi jo IEM Sydneyssä ilman supertähti S1mpleä, mutta tuolloin viidentenä pelaajana olosuhteiden pakosta joutui pelaamaan joukkueen valmentaja Andrey “b1ad3” Gorodenskiy.

Nyt AWP-pelaajan rooliin on hankittu ukrainalainen Ihor “w0nderful” Zhdanov. 18-vuotias lahjakkuus siirtyi NaVin riveihin Sproutista ja hyppää maanmiehensä S1mplen saappaisiin ensimmäistä kertaa nyt Kööpenhaminassa.

Aleksib:n ryhmä on saanut treenata kolmisen viikkoa W0nderfulin kanssa. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka hyviä otteita CS:GO:n aikakauden lopussa edustanut NaVi toipuu supertähtensä S1mplen lähdöstä. Taitoa ja potentiaalia menestykseen löytyy yhä.

NaVilla on jo taskussaan paikka kauden päättävässä BLAST Premier World Final -turnauksessa.

B-lohko

Vitality:

Aika tanskalaisten jälkeen.

Vitality on nähty edellisen kerran tositoimissa reipas kuukausi takaperin IEM Sydneyssä. Tuon jälkeen joukkueesta on poistunut viimeinenkin viikinki Emil “magisk” Reif, joka korvattiin Fnaticista hankitulla William “mezii” Merrimanilla.

Mezii tunnetaan uskomattomasta aimistaan ja takuuvarmoista otteistaan, joten pelaaja sopii Vitalityyn kuin voisilmä puuroon.

Valmentajan paikalle on puolestaan palannut ranskalainen Remy “XTQZZZ” Quoniam, joka myös paremmin “Kekkosena” tunnetaan Pelaajatcomin lähetyksissä.

Joukkue on saanut keskittyä nyt rauhassa harjoitteluun hyvän tovin.

Vitality on ehdoton B-lohkon ennakkosuosikki ja marssii takuuvarmasti lohkostaan jatkoon. Joukkue kohtaa turnauksen avausottelussa kotiyleisön Heroicin.

Myöskin Vitalitylla on jo takataskussaan lippu kauden päättävään World Final -turnaukseen.

Heroic:

Syksyn ajan kohuotsikoissa pyörinyt Heroic lähtee turnaukseen erittäin mielenkiintoisesta positiosta.

Joukkueella on tällä hetkellä ainoastaan kolme pelaajaa aktiivisessa kokoonpanossaan, kun Martin “stavn” Lund ja Jakob “jabbi” Nygaard istuvat penkillä. Kaksikko on yhdistetty vahvasti Heroicin veriviholliseen Astralikseen.

Aikaisemmin syksyllä Heroicin kanssa lusikat jakoon laittanut Casper “CadiaN” Moller palaa puolestaan suorittamaan viimeistä tanssiaan entisen joukkueensa kanssa Kööpenhaminaan. CadiaNin lisäksi Sproutista lainattu Rasmus “Zyphon” Nordfoss nähdään turnauksen ajan Heroicin stand-in-pelaajana.

Sekasorron vallassa oleva organisaatio toivoo tanskalaiskokoonpanoltaan ihmeitä kotiyleisönsä edessä. Joukkueesta löytyy kyllä laatua, ja mikäli CadiaN pystyy lietsomaan joukkueensa hurmokseen, voi Heroic parhaassa tapauksessa yllättää muut joukkueet kotikentällään.

Avausottelussa vastassa kivenkova Vitality, joten matka vienee alakaavioon.

Complexity:

Turnauksen musta hevonen!

IEM Sydneyssä komeasti aina finaaliin asti yltänyt Complexity on saanut koneistostaan irti täysin uusia tehoja. Kesäkuussa joukkueeseen hankittu Liquid-legenda Jonathan “EliGE” Jablonowski on nostanut ailahtelevasti pelanneen Complexityn suoritusvarmuutta merkittävästi.

EliGEn rinnalla koko joukkue on nostanut tasoaan. Erityisesti Ricky “floppy” Kemery tuntuu vihdoin ja viimein alkavan lunastaa nuorukaiselle asetettuja odotuksia.

Complexity on tällä hetkellä HLTV:n ranking-listalla peräti sijalla 6.

Turnauksen avausottelussa vastassa kotiyleisön edessä pelaava Astralis, jonka kaatamiseen joukkueella on kaikki edellytykset.

Astralis:

Tanskalaisyleisön suosikki on Astralis, mutta joukkueen tilanne turnaukseen lähdettäessä ei ole ihanteellinen.

CS Asia Championship -turnauksessa nähtiin jo piristymisen merkkejä, kun matka katkesi vasta välierissä Jimi “Jimpphat” Salon edustamaa MOUZ:a vastaan.

Joukkueesta löytyy rutkasti tulivoimaa Nicolai “device” Reedtzin ja Benjamin “BlameF” Bremerin muodossa, mutta riittääkö materiaali noin muuten?

Kesäkuussa Sproutista hankitusta Victor “Staehr” Staehrista odotettiin paljon, mutta odotukset eivät ole vastanneet todellisuutta. 19-vuotiaalla lahjakkuudella alkaa käymään hiekka vähiin tiimalasista, sillä Astraliksen on uutisoitu olevan Heroicissa pelaavan Stavn-Jabbi kaksikon kintereillä.

Kuinka pitkälle Device ja BlameF pystyvät kantamaan joukkueen tässä turnauksessa?

Pelaajatcom näyttää kaikki turnauksen ottelut suorina ja suomeksi selostettuina Twitch-kanavallaan. Tsekkaa avauspäivän otteluohjelma alta!

Keskiviikon ottelut:

11:00 FaZe Clan-Ninjas in Pyjamas
14:00 Cloud9- Natus Vincere
17:00 Vitality-Heroic
20:00 Complexity-Astralis

Kuva: NAVI