SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib:n major-voiton jälkeen on onniteltu, pohdittu s1mplen paluuta ja tehty hupivideoita Karriganista
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib:n major-voiton jälkeen on onniteltu, pohdittu s1mplen paluuta ja tehty hupivideoita Karriganista

julkaistu: 06.04.2024 17:30

Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen viime sunnuntaina voittanut Aleksi “Aleksib” Virolainen sai joukkueensa NaVin kanssa luonnollisesti rutkasti onnitteluja ja kommentteja sosiaalisessa mediassa.

Virolainen kaatoi yhdessä joukkueensa Natus Vinceren kanssa finaalissa FaZe Clanin lukemin 2-1 ja näin ollen Aleksib:stä tuli myös samalla ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on onnistunut voittamaan major-turnauksen. Palkinnoksi tiimi sai pelin hamutuimman mestaruuden sekä 500 000 dollarin palkintopotin.

Suomalaiset CS-pelaajat onnittelivatkin Virolaista hänen saavutuksestaan vuolaasti X:ssä heti ottelun jälkeen. Onnittelijoiden joukkoon liittyi niin aktiivipelaajia kuin uransa jo lopettaneita sotaratsuja.

MOUZ:ssa pelaava Jimi “Jimpphat” Salo, nykyisin Valorantia pelaava Elias “Jamppi” Olkkonen ja entiset joukkuekaverit ENCE:stä Jani “aerial” Jussila sekä Sami “xseveN” Laasanen muistivat kaikki suomalaista sankaria.

Virolaisen joukkuetoverina Ninjas in Pyjamasissa ollut Danil “headtr1ck” Valitov ja OG:ssa Aleksib:tä valmentanut Casper “ruggah” Due ylistivät myös vuolaasti suomalaista.

Twitterin lisäksi myös Redditissa Virolaisen saavutus sai ylistystä CS-yhteisöltä. Hetki, jossa Aleksib heiluttaa paitaansa voiton jälkeen, on tällä viikolla noussut CS:n ikonisten kuvien joukkoon.

Aleksib finally won a MAJOR
byu/literate_Windrunner inGlobalOffensive

Virolainen julkaisi omalla Instagram-tilillään voiton jälkeen kuvan itsestään pokaalin kanssa. Kuva on kerännyt yli 79 000 tykkäystä ja kommenttikenttään onnittelijoita on kasaantunut melkein 3000 kappaletta.

Sosiaalisen median lisäksi Virolaisen mestaruutta juhlittiin myös suomalaisittain perinteikkäästi torilla. Sunnuntai-iltana ainakin Helsingissä pieni joukko ihmisiä kerääntyi juhlimaan sankariaan.

Oleksandr “S1mple” Kostylievin kohtalo on myös puhuttanut CS-yhteisöä NaVin mestaruuden jälkeen. Ukrainalainen on edelleen NaVin pelaaja, mutta onko CS:GO:n kaikkien aikojen parhaalla mitään mahdollisuuksia murtautua juuri major-turnauksen voittaneen joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

E-urheilujournalisti Duncan “Thorin” Shields tarjosi oman näkemyksensä tilanteeseen. Thorin mielestä S1mple kannattaisi tuoda kokoonpanoon, mikäli joukkue ei menesty tulevissa turnauksissa. NaVi voitti mestaruuden historian pienimmällä kierrosten voittoprosentilla.

Myös HLTV:n Confirmed-ohjelmassa käytiin läpi NaVin mestaruutta ja siitä heränneitä tunteita. Jokaisella NaVin pelaajalla oli oma polkunsa ja tarinansa.

Finaalista huomiotta ei ole myöskään jäänyt hävinneen osapuolen FaZe Clanin kapteenin Finn “Karrigan” Andersenin poskettoman huono ratkaisukartta. Tanskalainen saalisti ottelun kolmannessa kartassa Infernossa ainoastaan yhden tapon. Nämä ovat asioita, joita internet ei unohda.

Karriganin otteista onkin saatavilla somekanavista jo jos jonkinlaisia hassutteluvideoita.

Karrigan Inferno Fragmovie – Copenhagen Major 2024
byu/DrunkLad inGlobalOffensive

Kuva: PGL