Aleksib:lle ensimmäinen tappio Kölnissä — BIG jatkoon
  • Juuso
    Syngelmä

julkaistu: 07.07.2021 13:05

Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama OG kohtasi saksalaisen BIG:in Kölnin Play-In -vaiheen toisella kierroksella. Voittaja eteni varsinaiseen Kölnin turnaukseen, häviäjä joutuu puolestaan kuolemanpeliin. Ottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella. Pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Dust2 (BIG), Mirage (OG) ja Nuke.

Dust2 (BIG 16—9)

Avauskartta alkoi OG:n puolustuksella. BIG siirtyi hyvällä hyökkäyspelillä johtoon 7—3. Tauolle lähdettiin BIG:in johtaessa 10—5.

Toisella kierroksella OG aloitti voittamalla toisen pistoolikierroksen. Saksalaiset tulivat kuitenkin välittömästi peliin mukaan ja siirtyivät nopeasti 15—7 johtoon. OG sai raavittua pari lisäerää kasaan, mutta BIG vei ensimmäisen kartan vakuuttavasti 16—9.

Avauskartan huonoimmaksi pelaajaksi jäi Aleksib 0.41 ratingillaan. Parhaan suorituksen teki puolestaan BIG:in Nils “k1to” Gruhne 1.67 ratingillaan.

Mirage (BIG 19—17)

OG:n karttavalinta alkoi lopulta tasaisissa tunnelmissa. CT-puolella aloittanut BIG oli jo 7—2 johdossa, kun OG kuroi kaulaa kiinni. Tauolle lähdettiin BIG:in johtaessa 9—6.

Toisella puoliskolla peli näytti nopeasti pelatulta, kun saksalaiset siirtyivät johtoon lukemin 14—8. CT-puolelle vaihtanut OG iski kuitenkin tiukan puolustuksen pystyyn ja voitti 7 kierrosta peräkkäin. Yhtäkkiä karttapallo olikin eurooppalaisilla. BIG pakotti pelin kuitenkin jatkoajalle.

Valdemar “valde” Bjørn Vangsån 40 tapon suorituksesta huolimatta BIG voitti kartan jatkoajalla 19—17. Voiton myötä BIG eteni Kölnin varsinaiseen turnaukseen. OG puolestaan kohtaa myöhemmin tänään kuolemanpelissä australialaisen Renegadesin. Ottelun voittaja pääsee jatkoon, häviäjä putoaa jatkosta.