SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib:llä käsittämätön tilasto – Suomalaisen entisten joukkueiden on syytä olla varuillaan
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib:llä käsittämätön tilasto – Suomalaisen entisten joukkueiden on syytä olla varuillaan

julkaistu: 29.01.2024 13:12

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere ovat äityneet hurjaan vireeseen vuoden vaihteen jälkeen. NaVi eteni ensin PGL Major Copenhagen -turnauksen suljetuista karsinnoista puhtaalla pelillä RMR-turnaukseen, joka oli yksi steppi lähemmäs Counter-Strike 2:n ensimmäistä major-turnausta. Kööpenhaminassa pelattava odotettu major-turnaus starttaa maaliskuun puolivälissä.

Viikonloppuna suomalaisen johdattama NaVi eteni myöskin tappioitta BLAST Premier Spring Groups -turnauksesta eteenpäin lunastaen itselleen paikan BLAST Spring Final -turnauksessa.

NaVi voitti viime viikon aikana kertaalleen Complexityn ja kaksi kertaa Virolaisen entisen joukkueen G2:n. Suomalaisen taktiikkavelhon tilasto hänen entisiä joukkueitaan vastaan onkin vertaansa vailla.

Virolainen on edustanut urallaan kronologisessa järjestyksessä SkitLiteä, ENCOREA, HAVUa, ENCEä, OG:ta, G2:sta ja Ninjas in Pyjamasia ennen päätymistään NaViin.

26-vuotias suomalainen onkin lyönyt historian kirjoihin mielettömän tilaston, mitä tulee entisten joukkueidensa kohtaamisiin. Jos huomioon otetaan ainoastaan Aleksib:n ottelut kansainvälisiin joukkueisiin siirtymisen jälkeen on hänen tilastonsa entisiä joukkueitaan vastaan mykistävä.

18 voittoa ja ainoastaan kolme tappiota.

Mikäli huomioon otetaan myös Virolaisen uran alkuvaiheet aina SkitLite-joukkueen ajoilta, niin tilasto ei kalpene edellisestä juurikaan. Voittosarake näyttää 27 ja tappioita on tullut ainoastaan neljä.

OG:ta, G2:sta ja Ninjas in Pyjamasia edustaessaan Aleksib hävisi kaikissa joukkueissa ainoastaan kerran vanhalle tiimilleen. NaVin pelinsisäisenäjohtajana näin ei ole käynyt vielä kertaakaan.

Yhdessä NaVin kanssa taktisena nerona tunnettu Virolainen on kurmuuttanut viimeisimmäksi neljä kertaa peräjälkeen G2:sta.

Seuraava mahdollisuus tilaston paranteluun odottaa jo nurkan takana, kun IEM Katowicen -huipputurnaus pyörähtää käyntiin 3. päivä helmikuuta.

Turnauksessa on varmuudella mukana ainakin G2. Lisäksi Play-in-vaiheessa on mukana ENCE ja mikäli suomalaisorganisaatio selvittää tiensä itse varsinaiseen turnaukseen on mahdollista, että Virolainen pääsee kohtaamaan jälleen entisiä joukkueitaan.

Kuva: NaVi Lähde: HLTV