SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib: “Summit on paras mahdollinen avausturnaus meille” — Lue OG:n kapteenin tuore haastattelu
  • Aleksi
    Majander

Aleksib: “Summit on paras mahdollinen avausturnaus meille” — Lue OG:n kapteenin tuore haastattelu

julkaistu: 13.12.2019 10:22

Yksi loppuvuoden odotetuimpia otteluita pelattiin eilen illalla, kun OG:n uunituore CS:GO-kokoonpano debytoi CS Summit 5 -turnauksessa Mousesportsia vastaan.

Ottelun jälkeen joukkueen kapteeni Aleksi “Aleksib” Virolainen istui juontajien haasteltavaksi seuraavan ottelun avauskartan verran. Haastattelussa käytiin läpi uuden joukkueen rakentamista, harjoittelua ja Aleksin ajatuksia ensimmäisistä otteluista,

Uuden joukkueen kanssa harjoittelu aloitettiin perusteista

Ensimmäisenä keskustelu kääntyi joukkueisiin, joita vastaan OG pelasi Puolassa pitämässään harjoitteluleirissä. Erityisesti haastattelijat halusivat tietää, miltä tuntuu pelata erittäin aggressiivisia joukkueita kuten FURIAa vastaan.

”Harjoittelimme kaiken tasoisia joukkueita vastaan aina heikommista joukkueista maailman kärkeen. Aggressiiviset joukkueet ovat minusta parasta harjoitusta uudelle kokoonpanolle, sillä sellaiseen pelityyliin vastaaminen vaatii rautaista otetta perusasioista”

Aleksi kertoikin, että perusasiat ovat tällä hetkellä keskiössä OG:n harjoittelussa.

”Tulemme kaikki eri taustoista ja tämä on ensimmäinen kerta, kun olen rakentamassa kansainvälistä joukkuetta. Minä ja Nathan (Nathan “NBK-” Schmitt) molemmat tiedämme kuinka joukkue kasataan ja ymmärrämme sen olevan pitkä prosessi. Uskon vahvasti, että tämä prosessi on hyvä aloittaa puhtaasti perusteista.”

Kaikkiaan joukkue ei ole ehtinyt harjoitella yhdessä vielä paljon.

”Meillä on ollut alle kuukausi aikaa valmistautua tähän turnaukseen. Ottelurakenteen takia se tarkoitti, että jouduimme opettelemaan kuusi karttaa. Etenimme käytännössä kartta kerrallaan, mutta vielä muutama päivä ennen matkustamista päätimme vaihtaa positioita kahdessa kartassa. Olemme vielä niin uusi joukkue, että kaikki taktiikat tulevat varmasti muuttumaan vielä useasti.”

OG:n uusi kokoonpano on täynnä värikkäitä pelaajia ympäri Euroopan

Keskustelu Aleksin uusista joukkuetovereista alkoi Mateusz “mantuu” Wilczewskistä, joka viime hetkellä korvasi Elias “Jamppi” Olkkosen kokoonpanossa.

”Yritin tuoda kaiken oppimani mukaan OG:seen, mutta tilanne on varsin erilainen kuin ENCE:n kanssa. Esimerkiksi ENCEssä työskentelin allun kanssa, joka yksi maailman kokeneimpia tarkkuuskivääripelaajia. Mantuu puolestaan vasta opettelee roolia. Hän haluaa pelata aggressiivisesti, joten yritämme rakentaa joukkueen pelityyliä sen ympärillä.”

Aleksi avasi myös näkemyksiään muista joukkuetovereista.

”Joukkuetta kootessamme keskityimme paljon pelaajien asenteisiin. Valden kohdalla pidin erityisesti hänen suhtautumisestaan peliin. ISSAA:lla puolestaan on loistava huumorintaju ja minusta kaikki joukkueet tarvitsevat hänen kaltaisensa pelaajan. Aina jos joku on alakuloinen voin luottaa, että hän piristää tunnelmaa.”

Huolimatta kahden kartan tappiosta Aleksi näki turnauksen avauspäivän positiivisena.

”Miragessa pelasimme vielä melko heikosti, mutta Dust2 tuntui jo selvästi paremmalta. Pelaamme vielä liian varovaisesti, sillä vaikka olemme harjoitelleet tilanteita on aivan erilaista toteuttaa ne turnausotteluissa. Summit on kuitenkin paras mahdollinen avausturnaus, sillä tunnelma on rento, eikä paikalla ole yleisöä.”

Haastattelijat yrittivät saada Aleksin myös puhumaan suunsa puhtaaksi ENCEstä, mies valitsi kuitenkin sanansa ammattimaisesti.

”Minulta kysytään samaa joka haastattelussa ja erityisesti suomalaismediat yrittävät jatkuvasti urkkia sitä mitä ENCEssä tapahtui. Uskon kuitenkin, että mitä tahansa sanoisin, se aiheuttaisi vain lisää draamaa, joten jätän mieluummin sen ajan taakseni. Vastaan korkeintaan, jos joku julkaisee jotain suoraan minuun liittyen.”

Haastattelun voit katsoa kokonaisuudessaan täältä.

OG hävisi molemmat karttansa mousesportsille ja pelaa seuraavan kerran tänään kello 19:00 Virtus.prota vastaan. Ensimmäisen ottelupäivän tunnelmista voi lukea tarkemmin omasta uutisestaan.

Lähde: BeyondTheSummit
Artikkelikuva: OG