SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
w0nderful aleksib
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib ja NaVi major-turnauksen pudotuspeleihin! – G2:n ja Virtus.pro:n ottelussa peli kaatui ratkaisevalla hetkellä

julkaistu: 24.03.2024 22:33

Molemmat Counter-Strike 2:n ensimmäiseen major-turnaukseen Kööpenhaminassa osallistuvat suomalaispelaajat nähdään huipputurnauksen pudotuspeleissä! Varmistus asiaan saatiin sunnuntai-iltana, kun Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere kaatoivat 2-2 saldolla pelanneiden ratkaisuottelussa paiN Gamingin 2-0.

Aikaisemmin tällä viikolla oman pudotuspelipaikkansa varmisti jo Jimi “Jimpphat” Salo yhdessä joukkueensa MOUZ:n kanssa. MOUZ selvitti Elimination Stagen tappioitta.

NaVi voitti molemmat kartat ottelussa turnauksen suurinta yllättäjää, brasilialaista paiN Gamingia vastaan.

Avauskarttana pelattu brassien valitsema Nuke alkoi NaVin komennossa. Aleksib:n joukot veivät avauskartan ensimmäisen puoliskon 9-3 lukemin pelatessaan CT-puolella.

Kotikartassaan puolustuspuolelle päästyään paiN aloitti väkevän kirin. Se nousi jo kertaalleen kierroksen päähän 11-10 tilanteeseen ennen kuin NaVi sinetöi kartan lopullisesti 13-10.

NaVin oma karttavalinta Mirage oli kuin peilikuva ottelun avauskartasta. NaVi karkasi aluksi reiluun johtoasemaan, kun se vei avauspuoliskon terroristipuolella 8-4.

NaVi otti toisen puoliskon alkuun vielä kaksi kierrosvoittoa nousten 10-4 johtoasemaan ennen kuin paiN aloitti jälleen kirinsä.

Brassit nousivat myös Miragessa yhden kierroksen päähän 10-9 lukemiin. Lopulta NaVi sai puolustuksen kuntoon ja lukotteli tarvittavat kolme kierrosvoittoa itselleen. Loppulukemat Miragesta 13-9.

NaVin parhaimmistoa ottelussa olivat Valeriy “b1t” Vakhovskiy ja Justinas “jL” Lekavicius, jotka paukuttelivat molemmat ottelussa 37 tappoa.

NaVi kohtaa pudotuspelien avauskierroksella turkkilaisen Eternal Firen.

Elimination Stagen ratkaisupäivän ensimmäisessä ottelussa FaZe Clan otti selvän 2-0 (Nuke 13-6, Overpass 13-6) voiton Complexitysta. Näin ollen FaZe Clanin tanskalainen IGL Finn “karrigan” Andersen nähdään kuin nähdäänkin kotiyleisönsä edessä Royal Areenalla.

G2:n onnistui puolestaan nitistämään Virtus.pro:n 2-1 tiukassa kolme karttaa vaatineessa ottelussa, josta ei draamaa puuttunut.

Avauskartan voittanut Virtus.pro pääsi toisena karttana pelatussa Infernossa todella lähelle voittoa, jonka se olisi todennäköisesti saanut ilman karmeaan aikaan tapahtunutta teknistä vikaa.

11-11 tilanteessa Virtus.pro sai asetettua pommin kiinni B-puoliskolle Infernossa. Pommisaitille, joka on todella vaikea CT-joukkueen enää vallata takaisin.

Tilanne oli 4vs4, ja pommi tikitti hurjaa vauhtia. G2:lla on kaikki rahat pelissä ostossaan, ja kierrostappion iskiessä se iskisi myös joukkueen seuraavan kierroksen ostoon, jolla täytyisi puolustaa ottelupalloa, armottomasti.

Virtus.pro:n AWP-pelaajan Ali “Jame” Dzhamin tietokone kaatui kuitenkin pahimmilla mahdollisella hetkellä, ja G2 sai metsästettyä ensimmäisen tapon ilmaiseksi. Tämän jälkeen B-saitin puolustus romahti Virtus.pro:lta ja G2 vei kierroksen nimiinsä.

Tilanteen voit katsoa alla olevalta videolta:

G2:n voittaa lopulta kartan 13-11 ja myös ratkaisukarttana pelatun Anubiksen 13-6.

Virtus.pro olisi hyvinkin todennäköisesti saattanut edetä pudotuspeleihin ilman karmean huonoa epäonnea.

Turnausjärjestä PGL tutkii Jamen tietokoneen tai pelin sammumisen syytä, mutta tilannetta ei ole enää luonnollisestikaan korjattavissa.

https://twitter.com/pglesports/status/1771950351400218927

Kuva: PGL Lähde: HLTV