SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib: “En ole ajatellut ENCEn kohtaamista” – Lue tähtipelaajan mietteet tulevasta
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Aleksib: “En ole ajatellut ENCEn kohtaamista” – Lue tähtipelaajan mietteet tulevasta

julkaistu: 23.01.2020 15:56

Suomen Counter-Strike: Global Offensive -tähti Aleksi “Aleksib” Virolainen ottaa OG-joukkueensa kanssa osaa 1.-6. helmikuuta Lontoossa käytävään ICE Challenge -turnaukseen. 250 000$ palkintopotin omaavaan turnaukseen osallistuu yhteensä kahdeksan joukkuetta, joista OG:n lisäksi kaksi on suomalaistäyteisiä: ENCE sekä Jesse “zehN” Linjalan tähdittämä GODSENT.

Pelaajatcom tavoitti Virolaisen, joka kertoi mietteitään tulevasta ENCE-kohtaamisesta sekä harjoittelusta uuden CS:GO-joukkueensa kanssa.

 

Virolainen odottaa LAN-turnauksia

Virolainen toimii OG:n CS:GO-joukkueen kapteenina ja kokoonpano on harjoitellut yhdessä nyt parisen kuukautta.

“Parannusta pelaamisessa on tullut huomattavasti ensimmäiseen kuukauteen verrattuna. Pelaajien itseluottamus on kasvanut ja ollaan opittu pelaamaan jenginä paremmin. Ollaan tyytyväisiä siihen, että huomataan, kuinka kehitystä tapahtuu jatkuvasti”, Virolainen sanoo.

Joukkueella on takanaan vasta yksi LAN-turnaus, cs_summit 5, jossa se sijoittui jaetulle 3.-4. sijalle joulukuussa. Tuleva ICE-turnaus tuo Virolaisen mielestä joukkueelle lisää sen tarvitsemaa kokemusta kentällä pelaamisesta:

“Ollaan viimeiset neljä viikkoa harjoiteltu runsaasti. Vielä on kuitenkin paljon kehittämistä ja parhaiten sitä kehittyy, kun pääsee pelaamaan LAN-turnauksissa kovia jengejä vastaan”.

 

OG tähtää huipulle

Virolaisen lisäksi OG:n CS-joukkueeseen kuuluvat ranskalaiskonkari Nathan “NBK-” Schmitt, tanskalainen Valdemar “valde” Bjørn, jordanialainen Issa “ISSAA” Murad sekä puolalainen Mateusz “mantuu” Wilczewski. Tähtisikermän pelaajat ovat joutuneet sopeutumaan uudenlaisiin rooleihin OG:seen siirtyessään. Heidän johtaminensa ei ole kuitenkaan muodostunut Virolaiselle ongelmaksi.

Virolaisen mielestä OG:n vahvuus piilee pelaajien korkeassa motivaatiossa. Kaikki pelaajat ovat täysillä mukana ja halu pyrkiä huipulle on kova:

“Jokainen meistä tietää, että ollaan jouduttu aloittamaan nollasta. Mulla, Nathanilla (NBK-) ja Valdella oli kaikilla ennen OG:seen siirtymistä Major-tason joukkueet. ISSAA on myös käynyt majoreilla ja Mantuulla on halu päästä näyttäämään mihin tämä kykenee. Kaikilla meillä on yhtä iso halu päästä huipulle tällä joukkueella”.

 

Englanniksi kommunikoiminen tuotti aluksi päänsärkyä

Suurin muutos Virolaisella uuteen kokoonpanoon siirryttäessä tapahtui kommunikaatiossa. Suomalaisesta joukkueesta hyppääminen täysin ulkomaiseen kokoonpanoon oli aluksi haastavaa, mutta nykyään englanniksi puhuminen ei tuota enää ongelmia:

“Muistan ensimmäisen kuukauden ennen cs_summit-turnausta, kun joidenkin treenipäivien jälkeen oli iso päänsärky. Se johtui yksinkertaisesti siitä, että joutui vääntämään ja ajattelemaan kaiken yhtäkkiä englanniksi. Nykyään tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole ja odotankin tulevaa, kun englannin käyttäminen sujuu yhä rutiininomaisemmin”.

Virolainen nousi ENCEn kanssa CS:GO-maailman huipulle viime vuonna.

 

Virolainen ei ole ajatellut ENCEn kohtaamista

Virolainen pelaa OG:n kanssa ensimmäisen ICE Challenge -ottelunsa ENCEä vastaan. Suomalaisille CS:GO:n seuraajille luvassa onkin äärimmäisen mielenkiintoinen ottelu, kun vanhat joukkuetoverit kohtaavat toisensa Lontoossa.

Itse ENCEn kohtaamista Virolainen ei ole juurikaan miettinyt. Hän näkee sen kuitenkin hyvänä asiana, että ensimmäinen peli ex-joukkuetta vastaan tapahtuu nyt, eikä vasta esimerkiksi puolen vuoden päästä.

“Tiesin kyllä, että ensimmäinen peli ENCEä vastaan tulisi ennemmin tai myöhemmin. En silti ole odottanut minkään tietyn joukkueen kohtaamista vaan yleisesti sitä, että pääsemme pelaamaan turnauksiin, jossa kohtaamme kovia CS:GO-joukkueita. Fanien puolesta on kuitenkin hyvä, että pelataan ENCEä vastaan nyt eikä sitä kohtaamista tarvitse odottaa pidempään”, Virolainen kertoo.

 

Virolainen kiittää fanejaan saamastaan tuesta

Virolainen kiittää kaikkia, jotka ovat pysyneet tämän rinnalla ja jaksavat kannustaa tätä CS:GO-urallaan. Omasta puolestaan hän lupaa tehdä kaikkensa, jotta seuraava vuosi olisi OG:lle tuloksellinen.

Voit seurata Virolaista ja tämän matkaa OG:n kanssa Twitteristä sekä Instagramista. Parhaiten pysyt viimeisimmistä kuulumisista kuitenkin perillä seuraamalla suomalaisen tähtipelaajan henkilökohtaisia Twitch-lähetyksiä.

 

Katso Aleksib vs. ENCE -ottelu suomeksi

ICE Challenge -turnaus alkaa lauantaina 1. helmikuuta. Virolaisen johtama OG kohtaa klo 22:15 alkavassa bo3-avausottelussaan ENCEn. Voit seurata tätä ja muita turnauksen otteluita suomeksi Pelaajatcomin Twitch-kanavalta.

Voit lukea tarkemmat tiedot ICE-turnauksesta aiemmasta uutisestamme. Julkaisemme turnauksen otteluaikataulut myöhemmin.

Kuva: BTS: CS:GO, ENCE