SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksi “Aleksib” Virolaisen EPL-turnausmatka alkoi mainiosti – Seuraavaksi vastassa nukkuva leijona
  • Toimitus

Aleksi “Aleksib” Virolaisen EPL-turnausmatka alkoi mainiosti – Seuraavaksi vastassa nukkuva leijona

julkaistu: 08.03.2023 21:00

CS:GO-pelaaja Aleksi “Aleksib” Virolainen aloitti joukkueensa Ninjas in Pyjamasin kanssa ESL Pro League Season 17 -turnauksen voitokkaasti, kun avausottelussa kaatui brasilialainen Pain.

C-lohkossa pelaava NiP voitti “paras kolmesta” -ottelun suoraan kahdessa kartassa. Molemmat kartat olivat Painia vastaan tiukkoja, Nuke päättyi 16–13 ja Vertigo 16–13.

Paras osuja koko ottelusarjassa oli Ludvig “Brollan” Brolin 1.35 ratingillaan. Myös suomalaiskapteeni Virolainen teki tulostaululle tehoja, hän oli ensimmäisen kartan Nuken paras pelaaja 1.39 ratingilla.

Seuraava ottelu Nipillä on viime vuoden parasta joukkuetta Faze Clania vastaan torstaina, ja se on kaksikon ensimmäinen kohtaaminen sitten marraskuun. Faze Clan kuuluu yhä maailman kirkkaimpaan kärkeen, vaikka tiimin otteet ovat viime kuukausina olleet nälättömiä ja heikompia kuin olisi voinut odottaa. Faze toiminee täten hyvänä vastuksena NiPille kokeilla tasoaan uudella, alkuvuodesta mylläytyneellä kokoonpanollaan, joka on nyt ehtinyt harjoitella vähän pidempään.

ESL Pro League on viiden viikon mittainen turnaus, jossa maailman parhaimmat Counter-Strike-joukkueet kilpailevat 850 000 dollarin palkintopotista. Uudistetussa formaatissa joukkueet (yht. 32 kpl)  on jaettu neljään lohkoon, joista jokaisessa on kahdeksan joukkuetta. Parhaat 16 etenevät pudotuspelien eri vaiheisiin lohkosijoituksensa perusteella.

Suomalainen CS-vaikuttaja Kalle “gaLezki” Kareinen toi mielenkiintoista statistiikkaa esille ESL Pro Leaguen lohkosta C, johon Aleksib:n joukkuekin kuuluu: Puolet tiimeistä pelaa “rikkinäisellä”, eli jollain tavalla poikkeuksellisella rosterilla. Syitä taustalla ovat esimerkiksi sairaus- ja isyyslomat, muut henkilökohtaiset syyt ja rosterimuutokset. Tilanne saattaa palvella hyvää pudotuspelipaikkaa tavoittelevaa Nipiä, mutta kilpailullisesti tilanne on kieltämättä poikkeuksellinen.

Kuva: NIP