SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksi “Aleksib” Virolainen metsästää finaalipaikkaa BLAST:n huipputurnauksessa
  • Perttu
    Leinonen

Aleksi “Aleksib” Virolainen metsästää finaalipaikkaa BLAST:n huipputurnauksessa

julkaistu: 15.06.2024 12:03

Lontoossa pelattava BLAST Premier Spring Final -turnaus tarjoilee lauantai-iltaan kaksi herkullista välieräottelua. Ensimmäisenä finaalipaikasta taistelevat Vitality ja Spirit. Illan huipentaa puolestaan Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattaman Natus Vinceren ja Virtus.pro:n välinen taisto.

Yleisömeren edessä OVO Arena Wembleylla pelattavat Counter-Strike 2:n huippuottelut ovat molemmat katsottavissa totuttuun tapaan Pelaajatcomin Twitch-kanavalta!

Lauantai-illan ottelut selostuskopista tulkitsevat Aleksi “oonraimo” Takkinen ja Samu “samppa” Kylmälä.

Päivän ottelut:

Spirit-Vitality 18:00

Pelin megatähdet Spiritin Danil “donk” Kryshkovets ja Vitalityn Mathieu “ZywOo” Herbaut iskevät yhteen ensimmäisessä välierien herkkupaloista.

17-vuotias Donk on pelannut turnauksessa toistaiseksi korkeimmalla ratingilla, kun nuorukainen on paukuttanut viiteen karttaan ratingikseen 1.45.

AWP-pelaajien kuningas ZywOo löytyy puolestaan kolmannelta sijalta, kun yhdeksän pelatun kartan päätteeksi ranskalaisen rating on 1.31.

Spirit eteni suoraan välieriin voittamalla B-lohkon. Se kaatoi lohkovaiheessa ensin varamiehisen G2:n 2-1 ja perään Virtus.pro:n 2-0.

Vitality pelasi niin ikään B-lohkossa, jossa se hävisi avausottelunsa Virtus.pro:lle 1-2, mutta kaatoi G2:n 2-1 ja lunasti paikkansa pudotuspeleistä.

Eilen pelatuissa puolivälierissä se onnistui kaatamaan FaZe Clanin tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1.

Lauantai-illan ensimmäisestä ottelusta on lupa odottaa huippulaadukasta ja tasaista vääntöä. Spirit lähtee otteluun kuitenkin pienimuotoisena ennakkosuosikkina.

Spirit on pelannut turnauksessa loistavasti joukkueena, mutta myös yksilötasolla. Donkin lisäksi Dmitry “sh1ro” Sokolov, Boris “magixx” Vorobiev ja Myroslav “zont1x” Plakhotia löytyvät tilastoja tarkasteltaessa kuuden tähän asti parhaiten pelanneen pelaajan joukosta.

Vitalityn puolelta ZywOon rinnalla kevään ajan kakkosviulua – paikoin myös ykkösviulua – soitelleen Lotan “Spinx” Giladin esitykset kauden päätösturnauksessa ovat jättäneet puolestaan vielä toistaiseksi toivomisen varaa. Vitality tarvitsee kipeästi tähtipelaajansa onnistumista tässä ottelussa.

Karttaveto suosii hieman Vitalitya. Spirit poistaa Infernon ja Vitality Ancientin.

Spiritille jää valittavakseen lukuisia karttoja joissa se viihtyy. Ainoa ongelma on, että Vitality tykkää myös pelata kyseisiä karttoja. Anubis-Dust2-Mirage akseli on varmasti vahvimmin Spiritin harkinnassa.

Vitalityn valinta lienee puolestaan Vertigo, joka on Spiritin heikoin kartta. Se on tykännyt pelata myös paljon Dust2:sta, mutta Spirit on osoittanut olevansa hyvässä iskussa karttavalikoimaan hiljattain lisätyssä kartassa.

Arvio: Kolme karttaa. Vitality lopulta finaaliin.

Natus Vincere-Virtus.pro 21:00

Illan päätteeksi Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere pääsevät vihdoin ja viimein irti, ja pelaamaan jälleen yleisön edessä. A-lohkon voittoon Astraliksen ja FaZe Clanin voittamalla marssinut NaVi on jälleen esittänyt hyviä otteita pienen suvantovaiheen jälkeen.

Vastaan asettuva Virtus.pro yllätti turnauksen avausottelussa Vitalityn, mutta tappio Spiritille B-lohkon finaalissa pudotti sen puolivälieriin.

Se kaatoi kuitenkin eilen pudotuspeliavauksessaan Astraliksen tylyin 2-0 lukemin.

Myös illan huipentavasta ottelusta on lupa odottaa todella tasaista ja laadukasta taistoa. Aleksib:n joukot lähtevät otteluun hyvin ohkaisena ennakkosuosikkina.

Evgenii “FL1T” Lebedev on ollut Virtus.pro:n puolelta loistavassa iskussa Lontoossa. 23-vuotias pelimies oli eilen häikäisevä ottelussa Astralista vastaan. Venäläinen onkin ollut joukkueensa paras pelaaja turnauksessa kirjauttaen seitsemään karttaan 1.18 ratingin.

Natus Vinceren puolelta Valeriy “b1t” Vakhovskiy on puolestaan löytänyt parhaan teränsä kauden päätösturnauksessa. Ukrainalaispelaaja on pelannut viisi karttaa komealla 1.20 ratingilla ja ollut NaVin menestyksen kulmakiviä.

Karttaveto suosii hieman Virtus.pro:ta. NaVi poistaa Vertigon ja Virtus.pro poistaa NaVin eniten pelaaman kartan Nuken.

Virtus.pro:lle jää useampikin houkutteleva vaihtoehto.

Inferno on näistä houkuttelevin. Se on sen eniten pelattu kartta Vertigon jälkeen. Infernoa puoltaisi myös se, että NaVi on pelannut karttaa edellisen kerran Kööpenhaminan major-turnauksessa.

VP on tykännyt valita paljon myös Dust2:sta, mutta se on kartta, jossa NaVi on voittanut molemmat pelaamansa ottelut. Näin ollen Inferno on sen todennäköisin valinta.

NaVi:n ja Aleksib:n valinta kohdistunee Mirage-Dust2-Ancient akselille. Kaikki näistä maistuvat myös vastustajajoukkueelle.

Arvio: Todella tasainen taisto. Kolmen kartan ottelu on erittäin todennäköinen. Aleksi “Aleksib” Virolainen näyttää kuitenkin loppujen lopuksi virkaveljelleen Dzhami “Jame” Alille kaapin paikan ja NaVi finaaliin.

Kuva: Stephanie Lindgren, PGL Lähde: HLTV