SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
AGO menettää CS:GO ESL-tittelinsä – Taustalla “stream-sniping”-rikkeen tutkinta
  • Onni
    K

AGO menettää CS:GO ESL-tittelinsä – Taustalla “stream-sniping”-rikkeen tutkinta

julkaistu: 25.05.2021 19:00

Hieman yli viikko sitten päättyneen ESL Polish Championship Spring 2021 -turnauksen voittajajoukkue AGO on ollut myrskyn silmässä finaalin jälkeen. AGO voitti finaalin HONORISta vastaan luvuin 2-0, ilman sen kummempia ongelmia.

 

ESL Poland tiedotti 18. toukokuuta tutkivansa mahdollista stream-sniping rikettä sen jälkeen, kun joukkueen työntekijä julkaisi videon AGOn pelaajien voitonjuhlasta. Videolla näkyy tietokone, jossa on käynnissä suora lähetys pelatusta finaalista, ja se on ainakin kahden työntekijän suorassa näkökentässä.

“AGO vastasi kaikkiin pyyntöihimme, toimitti tarpeelliset resurssit, ja esitti uskottavan skenaarion josta käy ilmi, että edustajat tekivät virheen ilman tahallista tarkoitusta”, ESL Poland kertoi lausunnossaan.

“Tämän valossa pitäydyimme poissa suuremmilta rangaistuksilta, kuten kahden vuoden kiellosta osallistua ESL-turnauksiin.”

Niin sanottu “stream-sniping” tarkoittaa, että ottelua pelaava joukkue tai pelaaja katsoo samaan aikaan pelin suoraa lähetystä. Tällä tavalla saa tiedon esimerkiksi vastustajajoukkueen rahatilanteesta muutaman minuutin viiveestä huolimatta.

AGO on rikkeestä johtuen menettänyt turnauksen pääpalkinnon, eli 6 600 dollaria ja paikan ESL National Championships Global Playoff Spring -turnauksesta. Pääpalkinnon sai turnauksessa toiseksi sijoittunut joukkue, HONORIS.

AGO julkaisi myöhemmin lausunnon, jossa he kertoivat olevansa “yllättyneitä ESL Polandin lausunnosta, ja paljastivat ottavansa kaikki mahdolliset lakiaskeleet päätöksestä valittamiseen ja organisaation puhtaan nimen pitämiseen.”

Lähde: Twitter, HLTV.org

Kuvalähde: AGO

Tuoreimmat uutiset: