SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“90% peleistä löytyy cheatteri varmasti” – CS:GO kärsii suuresta huijariongelmasta
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

“90% peleistä löytyy cheatteri varmasti” – CS:GO kärsii suuresta huijariongelmasta

julkaistu: 11.01.2020 11:09

Counter-Strike: Global Offensive -pelin julkaisusta tulee elokuussa kahdeksan vuotta. Vaikka peli on ollut olemassa jo pitkään, nauttii se tällä hetkellä kovimmasta suosiostaan koskaan. Asiassa on kuitenkin kääntöpuoli, sillä myös yhä useampi pelaaja huijaa pelissä.

CS:GO-peliin on olemassa monia erinäisiä huijausohjelmia, jotka avustavat käyttäjiään pelissä eri tavoin. Voit nähdä seinien läpi, ampua automaattisesti vihollista päähän tai liikkua esimerkiksi muita selvästi nopeammin. Jotkut käyttävät huijausohjelmiaan varovasti, jotta eivät jäisi helposti kiinni. Toiset puolestaan ylikäyttävät huijausohjelmia hävyttömästi pilaten pelielämyksen kaikilta, jotka näiden uhriksi joutuvat.

Yksi Pohjois-Amerikan parhaista CS:GO-pelaajista, Team Liquidia edustava Jonathan “EliGE” Jablonowski, otti osaa huijausongelmaan Twitterissä. Hän twiittasi seuraavasti:

“On surullista, kuinka moni huijaa kilpailullisissa peleissä Pohjois-Amerikassa verrattaessa Eurooppaan. 9/10 pelistä löytyy 100% varmuudella joku, joka käyttää huijausohjelmia.”

CS:GO-piireistä tunnettu Haci puolestaan kertoi twiitissään CS:GOn olevan pahimmassa tilanteessa koskaan huijarimäärien suhteen. Hän myös kyseenalaistaa huijarien tunnuksien estämisen, mikäli he kykenevät kuitenkin aina palaamaan takaisin seuraavana päivänä.

Merkittävänä syynä huijariongelman laajuudelle voidaan pitää pelin kehittäjäyhtiön Valven reilun vuoden takaista päätöstä tehdä CS:GO:sta ilmainen kaikille. Aiemmin sen lataaminen maksoi alle 15 euroa, mikä oli huijarien hinta siitä, että he saivat käyttäjälleen lopullisen porttikiellon. Nykyään huijarit voivat kuitenkin tehdä aina kiinni jäätyään ilmaiseksi uuden tilin, jolle he lataavat pelin uudestaan ja jatkavat huijausohjelmiensa käyttöä.

Valve on saanut osakseen paljon kritiikkiä siitä, että se ei tee tarpeeksi töitä huijaustilanteen korjaamisen eteen. Mikäli Valve haluaa säilyttää CS:GO-pelaajamääränsä samanlaisina tai kasvattaa niitä entisestään, tulee sen tehdä huijariongelmalle jotain ennen kuin on liian myöhäistä.

Kuva: Haci