SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
35 CS:GO-pelaajaa pelikieltoon vedonlyönnin vuoksi – Yksi alue kärsi koviten
  • Niko
    Nikkilä

35 CS:GO-pelaajaa pelikieltoon vedonlyönnin vuoksi – Yksi alue kärsi koviten

julkaistu: 22.01.2021 15:00

E-urheilun kilpailuintegriteettiä valvova Esports Integrity Commission (EIC) julkisti jo  aiemmin viime vuonna, että sillä on tutkinnan alla useita CS:GO-huijauksiin liittyviä tapauksia. Tänään komissio julkaisi eräiden tutkintojen tulokset, joiden perusteella se on asettanut 35 pelaajaa pelikieltoon.

Pelikielto johtuu CS:GO-otteluihin liittyvästä vedonlyöntitoiminnasta. Rikkeisiin kuuluu ESIC-turnausten otteluista vetoa lyöminen, pelaajien omista ESIC-otteluista vetoa lyöminen ja pelaajien omaa joukkuetta vastaan vetoa lyöminen ESIC-turnauksessa.

Pelikieltojen lisäksi ESIC on välittänyt tiedon tapahtuneesta viranomaisille tutkintaa varten. Pelikiellon myötä pelaajat eivät voi pelata esimerkiksi ESL, DreamHack, BLAST, ja WePlay-tapahtumissa. Kaiken kaikkiaan ESICin alaisuuteen kuuluu 247 turnausjärjestäjää, ja komissio on pyytänyt myös siihen kuulumattomia turnauksia kunnioittamaan pelikieltoja.

Annetut pelikiellot vaihtelevat 12 kuukaudesta 60 kuukauteen, mutta mukana on myös tapauksia, joissa pelaajien jo olemassa olevaa pelikieltoa pidennettiin entisestään. Monet ovat huomauttaneet, että mittava osa tuomituista pelaajista on Australiasta, joten toimenpiteellä voi olla merkittävät seuraamukset alueen CS:GO-skenen kannalta.

Listauksen tuomituista pelaajista löydät alla olevista twiiteistä:

Lähde: ESIC Kuvalähde: Valve