SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
00Nation lakkauttaa CS-joukkueensa – Pelaajamarkkinoille vapautui paljon osaamista
  • Perttu
    Leinonen

00Nation lakkauttaa CS-joukkueensa – Pelaajamarkkinoille vapautui paljon osaamista

julkaistu: 05.02.2024 08:42

HLTV:n lähteiden mukaan Counter-Strike 2-joukkue 00Nation on vapauttanut kaikki pelaajansa, koska organisaatio päätti jättää CS-ympyrät taakseen ainakin toistaiseksi.

Englannissa majaansa pitävän 00Nationin ja pelaajien kerrotaan päässeen sopimukseen sopimusten purkamisesta ja näin ollen kaikki pelaajat ovat vapaita etsimään itselleen uutta joukkuetta. Sopimuksien purkaminen koskee myös joukkueen valmentajaa Faruk “pita” Pitaa.

00Nationin päätöksen taustalla on halu keskittää yrityksen painopisteet muille osa-alueille kuin e-urheiluun.

00Nation iski CS-maailmaan vuonna 2021, kun se hankki itselleen brasilialaisjoukkue O PLANO:n kokoonpanon. Vain kaksi kuukautta aikaisemmin organisaatio oli sulautunut yhteen norjalaisen e-urheiluorganisaatio Nordavindin kanssa. Tavoitteet olivat kunnianhimoisia, muodostaa maailmanlaajuinen e-urheilun voimalaitos.

00Nationin paras vuosi oli vuosi 2022 jolloin joukkueen riveissä nähtiin brasilialaisen CS:n legendoja. Marcelo “coldzera” David ja Epitacio “TACO” de Melo tähdittivät joukkuetta tuolloin. Kyseisenä vuonna 00Nation esiintyi mm. IEM Rion major-turnauksessa.

Organisaatio päätyi kuitenkin kesällä 2023 sulkemaan Brasilian osastonsa ja päätti keskittyä Eurooppalaiseen Counter-Strikeen. Näin ollen se rakensi uuden eurooppalaisista pelaajista kasatun kokoonpanon.

Eurooppalaiskokoonpano ei kuitenkaan koskaan saavuttanut parastaan. Parhaimmillaan saksalaisduon Florian “syrsoN” Rischen ja Jon “JDC” De Castron ympärille rakennettu joukkue ylsi HLTV:n rankinglistalla sijalle 34.

Joukkue epäonnistui alkuvuodesta 2024 kaikissa PGL Major Copenhagen -turnauksen avoimissa karsinnoissa, eikä näin ollen päässyt kokeilemaan siipiään suljetuissa karsinnoissa.

Saksalaiskaksikon lisäksi sopimuksistaan organisaation kanssa vapautuivat nyt Thomas “birdfromsky” Due-Frederiksen, Dion “FASHR” Derksen ja Vladan “VLDN” Radevic.

Kuva: ESL FACEIT GROUP, IEM Katowice 2023 Lähde: HLTV