SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Counter-Strike 2 täynnä merkittäviä ominaisuuksia – Näet kartalla minne asti askeleesi kuuluvat, aseisiin muutoksia…
  • Juuso
    Syngelmä

Counter-Strike 2 täynnä merkittäviä ominaisuuksia – Näet kartalla minne asti askeleesi kuuluvat, aseisiin muutoksia…

julkaistu: 23.03.2023 16:29

 

Counter-Strike 2:n Betaversio on alkanut vähitellen tippumaan eri pelaajien kokeiltavaksi. Toistaiseksi vain Dust2-karttaan sijoittuva CS2-beta on herättänyt paljon keskustelua yhteisön sisällä.

FPSHeavenin perustaja, elias, on jakanut twiittiketjussa merkittävimpiä uudistuksia CS:GO:n ja CS2:n välillä betatestauksen perusteella.

Näet minne asti jalkojesi ääni kantaa

Merkittävä muutos ääniin liittyen. Kun katsot karttaa [minimap] samalla kun juokset, näet kartan sisällä olevan rinkulan. Tämä rinkula kertoo sinulle sen alueen, missä juoksuaskeleesi kuuluvat. Kun puolestaan ammut aseellasi koko kartan reunat välkkyvät valkoisena.

Hyppyscout on entistä tarkempi

Jo CS:GO:ssa hämmentävän tarkkana tunnettu hyppyscout, eli SS8 08 -tarkkuuskiväärillä laukaistu panos hypyn aikana, on CS2:ssa entistä tarkempi. Lisäksi kiikaritähtäin liikkuu nyt juostessa hieman nopeammin kuin CS:GO:ssa.

Animaatiomuutoksia

CS2:ssa pelaaja näkee pelihahmonsa jalat katsomalla alaspäin. Aseessa näkyy nyt myös välähtävä heijastus ammuttaessa. Lisäksi luodit näyttävät nykyään matkaavan kohteeseensa selkeämmin.

CS2:n asetuksista voi asettaa tähtäimen liikkumaan aseen rekyylin mukana.

Näin CS2:n betaversio pyörii ultra- ja low-asetuksilla

Alla olevilta videoilta voi verrata miten peli pyörii savupilven keskellä ultra- ja low-asetuksilla. Resoluutiona on käytetty suosittua CS:GO-resoluutiota, 1280×960. Ylempänä on ultra-asetuksilla pyörivä, alempana matalilla asetuksilla pyörivä video.

Ei enää skyboxeja?

Testailun perusteella ainakin Dust2-kartan skyboxit näyttävät kadonneen. CS:GO:ssa savukranaatit osuivat näkymättömään kentän kattoon, mikäli niitä yrittää heittää liian korkealle. CS2:ssa ainakin tämän hetken Dust2:ssa pystyy heittämään savukranaatin helposti kentän toiselta puolelta toiselle.

Savu- ja valokranaattien harjoittelu helpottuu myös huomattavasti, sillä peliin on lisätty valmiiksi esikatselu savu- ja valokranaattien heitoille. CS:GO:ssa tähän tarvittiin erillisiä Workshop-karttoja.

Lähde: elias | Kuva: Valve