SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Conor McGregor – Khabib Nurmagomedov: Paluu oktagoniin.
  • Toimitus

Conor McGregor – Khabib Nurmagomedov: Paluu oktagoniin.

julkaistu: 06.10.2018 20:59

Huomenna aikaisin aamulla koittaa se aika, kun Conor McGregor palaa oktagoniin ja saa vastaansa, ei enempää, eikä vähempää, kuin Kevyen sarjan mestarin Khabib Nurmagomedov. Ottelu käydään osana UFC 229 -tapahtumaa ja tapahtumapaikkana on tietysti Las Vegas ja T-Mobile Areena. Luvassa on siis viihdyttävä show ja varmasti myös kasa hyviä esiotteluita.

McGregor tekee siis paluun UFC:n pariin 693 päivää kestäneen tauon jälkeen jolloin mies paiskasi lamput himmeeksi  Eddie Alvarezilta kevyensarjan titteliottelun toisessa erässä. Tämän jälkeen kutsuikin sitten nyrkkeilybisnes hiukkasen heikommalla menestyksellä ja nyt siis on aika palata takaisin alkuperäisen sorvin ääreen. Miehen saldo on  vakuuttava 21 voittoa ja 3 tappiota. Tämän lisäksi McGregor on palkittu kuudesti illan parhaasta suorituksesta, kaksi kertaa illan ottelusta ja kertaalleen illan hienoimmasta tyrmäyksestä. Ei ole kahta sanaa, että ei kevyensarjan virallinen ykköshaastaja olisi jälleen kovassa kunnossa.

Jättinimi McGregor saa vastaansa toisen MMA-kehissä ennätyksiä rikkoneen kaverin, eli Venäläisen The Eagle lempinimeä kantavan Khabib Nurmagomedovin. Venäläisellä on nimittäin takanaan kaikkien aikojen pisin voittoputki MMA:n historiassa. Venäläisen saldo näyttää nimittäin niinkin kovia lukemia, kuin 26 voittoa ilman tappioita tai tasapelejä. Lisäksi mies on kertaalleen pokannut bonusrahat illan parhaasta suorituksesta. Tänään voittamalla ottelun olisi varmasti luvassa toiset.

Ottelun lähtökohdat ovat selkeät. Irlantilainen tyrmäyskone on yksi koko organisaation parhaista pystyottelijoista, kun taas Nurmagomedov on kevyen sarjan ehdottomasti paras mattopainija. Onkin oletettavaa, että venäläisen taktiikkana on viedä ottelu mattoon aina kuin mahdollista ja lopettaa se sielä. Ottelun markkinointi on ollut todella hyvää ja lienee jo nyt selvää, että ottelu tulee rikkomaan kaikki katsojaennätyksen Amerikoissa. Myös kotimaassamme ottelu on aiheuttanut paljon kiinnostusta.

Ottelua pohdittuani ja molempien seuraamuksia katseltuani odotin saavani vähän lisäarvoa punnitustilaisuudesta, mutta se oli kaikessa tylsyydessään informaatioarvoltaan olematon. Molemmat olivat hyvin painoissa ja näyttivät siltä, että painon pudotus on mennyt suunnitelmien mukaan. Eli kun ei tämäkään antanut minkäänlaista osviittaa siihen, että melkein 700 päivää oktagonista pois olleella McGregorilla olisi sen ihmeellisempiä valttikortteja taskussaan, niin vaikea on uskoa miehen voittoon. Yleisesti uskotaan McGregorin pysyvän hyvin kyydissä ensimmäiset kaksi erää ja myöhempien erien olevan sitten venäläisen heiniä. Itse uskon venäläisen olevan jopa osittain ylivoimainen ja laitammekin luukulle seuraavan vihjeen.