SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres: Tärkeitä pisteitä jaossa Nationwide Arenalla!
  • Johannes
    Romu

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres: Tärkeitä pisteitä jaossa Nationwide Arenalla!

julkaistu: 29.01.2019 11:41

Itäisessä konferenssissa Playoff -taistelu käy kuumana, kun Columbus Blue Jackets saa vieraakseen Buffalo Sabresin. Pelipaikkana toimii sinitakkien kotiluola Nationwide Arena.

Kotijoukkue Columbus Blue Jackets on tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa. Joukkue on itäisessä konferenssissa kuudentena ja Metropolin divisioonassa kolmantena, 59 pisteellä.

Sinitakit lähtivät AllStar -tauolle kahden ottelun tappioputkessa, kun joukkue otti tukkaan niin kotiaskissaan Montreal Canadiensille (1-4) kuin vieraskaukalossa Minnesota Wildille (2-1). Columbuksella ei ole merkittäviä loukkaantumishuolia ja joukkue on liikkeellä hyvällä kokoonpanolla. Puolustaja Markus Hännikäinen on palannut joukkueen harjoituksiin AllStar -tauon aikana ja suomalaispakki lähenee pelikuntoa. Varmistus pelikunnosta ratkeaa lähempänä ottelua.

Maalissa aloittanee Sergei Bobrovsky (90.41/2.91).

Vierasjoukkue Buffalo Sabresille on edessään B2B -ottelut vieraskaukalossa, kun joukkue kohtaa heti huomenna Dallas Starsin American Airlines Centerissä. Buffalo keikkuu neljän pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Joukkue on itäisessä konferenssissa yhdeksäntenä ja Atlantin divisioonassa viidentenä, 54 pisteellä.

Buffalo sai päätökseen ennen AllStar -taukoa kolmen ottelun mittaisen Kanadan kiertueensa. Joukkue hävisi kiertueella niin Edmonton Oilersille (7-2) kuin kiertueen viimeisen pelinsä Vancouverille (4-3). Kiertueen ainoa voitto tuli kivenkovasta Calgary Flamesista jatkoajan jälkeen maalein 3-4ja.

Buffalo pääsee B2B -otteluihin ilman suurempia loukkaantumisia. Maalissa aloittanee Linus Ullmark (91.40/2.93).

Itäinen KonferenssiOttelutPisteet
Tampa Bay Lightning4976
New York Islanders4963
Toronto Maple Leafs4962
Montreal Canadiens5161
Washington Capitals5060
Columbus Blue Jackets4859
Boston Bruins4959
Pittsburgh Penguins4958
Buffalo Sabres4854
Carolina Hurricanes5054
New York Rangers4849
Florida Panthers4848
Philadelphia Flyers4946
New Jersey Devils4945
Detroit Red Wings5145
Ottawa Senators5043

Runkosarjan viimeinen kolmannes ja siirtoikkunan sulkeutuminen lähestyy. Columbus Blue Jackets kuuluu siihen porukkaan, millä tulee olemaan isoja ongelmia ennen siirtoikkunaa. Joukkueen tähtipelaajat Artemi Panarin ja Bobrovsky saattavat liikahtaa ennen ikkunan sulkeutumista. Bobrovsky on ilmaissut halunsa siirtyä kauden jälkeen muualla, mikä tekee Jarmo Kekäläiselle tilanteen todella hankalaksi.

Molemmilta tähtipelaajilta puuttuvat puumerkit  jatkosopimuksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sopimuksia ei synny ennen siirtoikkunan sulkeutumista, on Kekäläisen käytännössä pakko pistää tähtipelaajansa lihoiksi. Molemmista on tulossa kesällä vapaita agentteja ja silloin Kekäläinen jää nuolemaan näppejään.

Columbuksessa on siis alkamassa vaikeat ajat, mikä tuskin mielyttää päävalmentaja John Tortorellaa.

Buffalo Sabres on erilaisessa tilanteessa. Joukkueella on vielä kaikki mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin. Joukkueesta tuskin kaupataan ketään, mikä helpottaa valmistautumista viimeiseen rypistykseen.

Joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu pelattiin niin ikään Nationwide Arenalla, missä Columbus oli parempi jatkoajan jälkeen maalein 5-4ja.

Ottelun suuri ennakkosuosikki on Columbus Blue Jackets, mutta joukkueessa oli pieniä kriisin merkkejä havaittavissa ennen AllStar -taukoa, mitkä saattavat heijastua vielä tauon jälkeenkin.

Buffalo Sabres panostaa varmasti tähän otteluun huomista ottelua enemmän. Tämän takia uskon, että joukkue on todella valmis tähän otteluun. Buffalon kertoimet ovat kohtalaisen kovia ja niihin tartutaan!