SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Cloud9 taloudellisissa vaikeuksissa – organisaatio irtisanoi kokonaisen joukkueen
  • Onni
    Koponen

Cloud9 taloudellisissa vaikeuksissa – organisaatio irtisanoi kokonaisen joukkueen

julkaistu: 21.11.2023 06:00

Yhdysvaltalainen Cloud9 on ilmoittanut mittavista leikkauksista, jotka osuvat pahiten organisaation Hearthstone, Overwatch, ja Teamfight Tactics -osastoihin. Useat striimaajat, pelaajat ja henkilökunnan jäsenet ovat saaneet jättää maineikkaan ryhmän taakseen.

Cloud9 irtisanoi 16. marraskuuta viisi sen Hearthstone joukkueen pelaajaa, eikä koko peliä ole enää listattu organisaation kotisivuilla. Cloud9 loi Hearthstone joukkueensa vuonna 2014, mutta lähivuosina Blizzardin suosikkipelin menestys on ollut laskussa, eikä kaikissa sen turnauksissa ole edes kiinni enää palkintorahaa.

Lisäksi kaksi striimaajaa, niin ikään Hearthstoneen erikoistunut gh0st, sekä entinen Dota 2 pelaaja Wehsing “SingSing” Yuen joutuivat jättämään organisaation.

Cloud9:n omistama Overwatch-joukkue London Spitfire ei suinkaan säästynyt leikkauksilta. Se vapautti kokoonpanonsa palveluksistaan lokakuun lopussa, vain päiviä ennen kuin Franchise-joukkueet äänestivät flopiksi jääneen Overwatch Leaguen lopettamisen puolesta.

Näillä näkymin viimeiseksi irtisanomiseksi jäi joukkueen Teamfight Tactics pelaaja Michael “K3soju” Zhang. Myöskään TFT-joukkueen jatkosta ei ole tietoa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun Cloud9 joutuu säästötalkoisiin. Alkuvuodesta se antoi kenkää useille henkilökunnan jäsenille.

Kuva: Cloud9

Lähde: Dexerto