SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Whyte tyrmää Chisoran
  • Toimitus

Chisoran taktinen osaaminen ei aivan riittänyt yllätykseen

julkaistu: 23.12.2018 12:16

Lontoon O2 Areenalla käytiin viime yönä jälleen yksi suuri nytkkeilykamppailu, kun raskaansarjan kaksi nimimiestä Dillian Whyte ja Dereck Chisora nyrkkeilivät kauan odotetun Whyte – Chisora kakkosen, eli miesten välillä käydyn revanssiottelun.

Ensimmäisen kerran miehet ottivat vastakkain kymmenes joulukuuta 2016, Manchester Areenalla, jolloin Whyte oli parempi joidenkin mielestä hieman kyseenalaisestikin tuomariäänin 2 – 1. Kyseessä oli tuolloin siis split decision, eli hajaäänituomio.

Nyt olikin uusinnan vuoro ja ottelusta ei todellakaan sähköä puuttunut. Ennen ottelun alkua kehän keskelle kannettiin housunkannattimia kaksin kappalein, kun WBC:n Silver Heavyweight vyö ja WBO:n International Heavyweight vyö olivat ottelun panoksina.

Ottelu alkoikin juuri käsikirjoituksen mukaan. Chisora tulee eteenpäin härän lailla ja Whyte teknisempänä ottelijana lähtee kontraamaan vastustajan hyökkäyksiä ja  lyömään vastaan, jotta hän saisi tilannevoittoja ja sitä mukaan eriä itselleen.

Ensimmäiset viisi erää olikin aikalailla samallaista nyrkkeilemistä. Chisora kävelee eteenpäin lyöden kovia lyöntejä ja Whyte suojaa erittäin hyvin. Lisäksi hallitseva mestari sai myös haastajan kannalta turhan kovia lyöntejä perille.

Viidennen erän tuntumilla alkoi allekirjoittaneesta tuntumaankin hieman siltä, että noinkohan Chisoran iskunkestävyys tulee kestämään täydet 12 erää. Joka tapauksessa eräpisteet olivat menossa haastajalle yllättävänkin selvän oloisesti.

Kahdeksannen erän paikkeilla alkoi haastajan tekniikka hajoamaan kohtalokkaasti. Ensimmäinen näyte siitä saatiin heti erän alussa, kun sivuttaisliikkeestä lyöty helpohko vasen lipsahti vyötärön alapuolelle osuen mestaria reiteen.

Erän puolenvälin jälkeen oikeastaan sama toistui uudelleen. Pienestä taka-askeleesta lähetetty vasen ei taaskaan löytänyt tietään oikealle korkeudelle ja silminnähden harmistunut Chisora teki kyllä olemuksellaan selväksi, että tällä kertaa kyse oli puhtaasta vahingosta.

Mestaruuserissä ei haastajan kantti kestänyt

Kun nyrkkeilyssä puhutaan mestaruuseristä on kyseessä erät 9-12. Tämä johtuu siitä, että mestaruusottelut ovat järjestäin 12 eräisiä, kun muuten otteluiden mitta on yleisimmin kahdeksan tai kymmenen erää. Tälläkin kertaa mestaruuserät näyttivät oman tarpeellisuutensa.

Heti yhdeksännessä erässä Chisora pyrki jostain syystä edelleen tulemaan eteenpäin kun höyryveturi, mutta lyönnit menivät tällä kertaa joko mestarin suojaukseen, tai ne eksyivät Lontoon pimenevään iltaan. Toisaalta Whyte löysi muutamaan otteeseen haastajan tyhjän leukaperän, kuin varoituslaukauksena tulevasta.

Erä kymmenen oli jälleen hyvä erä haastajalta, vaikka allekirjoittanut ihmetteli vahvasti Chisoran tarvetta kävellä eteenpäin ja antaa tappiolla olevalle mestarille hieman turhia mahdollisuuksia niistellä haastajan nenää milloin etummaisella suoralla ja milloin oikealla alakoukulla.

Seuraava erä olikin viimeistä edellinen ja se osoittautuikin haastajan kohtaloksi. Ennen erän alkua Chisora johti kahden tuomarin kortissa vielä yhdellä pisteellä ja yksi tuomari arvioi Whyten olevan pisteen johdolla. Tämä siitä huolimatta, että kahdeksannessa erässä haastajalta oli napattu jo piste pois varoituksen seurauksena.

Erä alkoi taas niin kuin kaikki muutkin. Chisora kävelee eteenpäin ja Whyte joutuu pakittamaan. Näyttääkin siltä, että ottelu saattaa päättyä jopa haastajan eduksi.

Chisora saakin erän alkupuolella hyvän osuman mestarin kroppaan ja taktisesti kurinalainen mestari joutuu sitomaan. Tässä vaiheessa haastajan päässä taas joku napsahtaa ja Chisora kolauttaa kyynärpäällä mestaria. Tästä haastajaa palkitaan jälleen varoituksella ja pisteen menetyksellä.

Varoituksen jälkeen Chisoran pakka leviää täysin. Eteenpäin tullaan taas ja lujaa, mutta oman leuan edessä ei oikeastaan ole yhtään mitään. Chisora on sotilas ja nyt alkoi sota.

Juuri ennen ottelun päättymistä haastaja lähtee lyömään oikealla kädellä sellaista nakkikioskihaymakeria, jonka mestari väistää etujalanpuolelle alas. Chisora jää onnettomaan nyrkkeilyasentoon kädet alhaalle ja Whyte painaa etukumarasta noustessaan vasemman alakoukun suoraan haastajan päästä läpi.

Chisora putoaa kun talonmies peltikatolta ja luvunlaskeminen on täysin turhaa. Seuraavat viisi minuuttia ainoa jännittävä asia oli se, että satuttiko Chisora itseänsä kuinka pahasti. Lopulta mies kuitenkin hoiperteli omin jaloin pettyneenä kehästä kohti pukuhuoneita.

https://www.youtube.com/watch?v=TBTIQz9Hu48

Haastaja oli kehässä näennäisesti parempi. Pistekortilla johdossa ollut Chisora, oli kuitenkin kaiken aikaa haavoittuvan näköinen ja imuroi kovia osumia niin päähänsä, kuin kroppaansakin. Kyse siis ei ollut mistään onnekkaasta lyönnistä, vaan haastaja suojeli itseään liian heikosti koko ottelun ajan ja lopputulos oli hänen kannaltaan murheellinen.

Dillian Whyte merkkauttaa sarakkeeseensa yhden tyrmäysvoiton lisää. Miehen ainoa tappio on edelleen Anthony Joshuaa vastaan vuodelta 2015.

(Kuva: Steven Paston/PA via AP)