SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Chicagon ja Markkasen valmentajalle saapasta
  • Toimitus

Chicagon ja Markkasen valmentajalle saapasta

julkaistu: 03.12.2018 20:08

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls on päättänyt antaa kenkää valmentajalleen Fred Hoibergille. Jatkossa joukkuetta valmentaa tähän asti joukkueen apuvalmentajana toiminut Jim Boylen, jolla on alle miljoonan dollarin vuosipalkalla oleva sopimus myös ensi kaudesta. Hoibergin viiden vuoden mittaisesta ja 25 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksesta oli kulumassa jo viimeinen vuosi.

Chicago Bullsin toimitusjohtaja John Paxson ilmoitti potkujen syyksi sen, että seuran johto oli erittäin huolissaan nuoren joukkueen pelaajien kehityksestä. Alkukaudesta valmentaja Hoiberg on joka tapauksessa ollut melkein mahdottoman tehtävän edessä, kun joukkueen kokoonpanosta Markkasen lisäksi myös Kris Dunn ja Bobby Portis ovat olleet alkukauden poppariosastolla. Tästä johtuen joukkue onkin kerännyt 24 ottelustaan vain viisi voittoa.

Päävalmentajaksi siirtyvälle Boylenille vastuuvalmentajan pesti on NBA sarjassa miehen ensimmäinen. Ainoa kokemus päävalmentajan paikalta ajoittuu vuosille 2007-2011, kun Boylen toimi University of Utahin päävalmentajana napaten 129 ottelusta 69 voittoa. Apuvalmentajana miehen ura onkin ollut menestyksekkäämpi.

Tästä osoituksena miehen ansiolistasta löytyy kolme NBA:n mestaruutta, joista ensimmäiset kaksi ovat vuosilta 1994 ja 1995, kun mies toimi Houston Rocketsin apuvalmentajana. Viimeisin mestaruus on vuodelta 2014, kun Boylen juhlisti sarjan mestaruutta San Antonio Spursin riveissä.

Boylen saa tällä kertaa hieman apuja joukkueen kurssin kääntämiseen myös sairasosastolta, nimittäin juuri kentille palautuneen Markkasen lisäksi myös Dunnin ja Portisin paluu kentille on huhujen mukaan jo erittäinkin lähellä. Pääkysymys ehkä onkin, että auttaako valmentajien vähentäminen nuoren joukkueen kehitykseen, vai onko Bullsin organisaatiossa jo olemassa oleva korvaaja apuvalmentajana toimineelle Boylenille?

(Kuva: Nam Y. Huh)