SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Chicago Blackhawks
  • Mika
    Valkama

Chicago ei heittänyt vielä hokkareita naulaan villin kortin suhteen!

julkaistu: 14.03.2019 04:16

Toronto – Chicago 4-5

Original Six -joukkueiden yhteenotossa Idän ja Atlantin kolmonen Toronto kohtasi Scotiabank Arenassa Chicagon, jonka sijoitus lännessä oli 12:s ja Keskisessä divisioonassa viimeinen.

Kolme peräkkäistä otteluaan voittanut Blackhawks ei silti ollut heittänyt vielä kirvestä kaivoon, sillä välimatkaa villiin korttiin oli vaivaiset kuusi pinnaa. Se ei ollut hävinnyt varsinaisella peliajalla Leafsille neljään ja puoleen vuoteen.

Ottelusta oli tulla pannukakku vieraiden karattua viiden maalin karkumatkalle, mutta Leafs teki päätöserässä pelistä jännitysnäytelmän, joka tarjosi niin draamaa, hienoja maaleja ja kiivasta taistelua tärkeistän sarjapisteistä, mitkä olivat erityisesti Chicagolle enemmän kuin kullanarvoiset.

Toronton Auston Matthews pelasi tänään 200.nnen NHL-ottelunsa ja toistamiseen sentterin vierellä luisteli viimekautinen ketjukaveri William Nylander, joka tuurasi jo toisessa peräkkäisessä pelissä aivotärähdyksen saanutta Kasper Kapasta.

Leafsin 39-vuotias hyökkääjä Patrick Marleau pelasi jo 776.nnen peräkkäisen ottelunsa nousten jaetulle kuudennelle sijalle Iron Man-listalla Craig Ramsayn rinnalle.

Toissayönä idän kärkipään taistossa Tampalle rumasti kotonaan hävinnyt Toronto jäi altavastaajaksi Chicagoa vastaan heti alusta lähtien, kun Hawksin veteraanipakki Duncan Keith vei viidennellä maalillaan vieraat B-pisteen kaarelta johtoon kolmen minuutin kohdalla Brandon Saadin ja Brendan Perlinin syötöstä.

Viime pelissä Arizonan verkkoon hattutempun viimeistellyt Perlini ampui jo seitsemännen maalinsa kuuteen otteluun vieden Hawksin jo 2-0 -johtoon B-pisteiden välistä ilman maskia Frederik Andersenin hanskan alle. Juuttiveskari otettiin viimeksi edellisessä pelissä sivuun, kun Tampa iski neljä nyyttiä miehen selän taakse 24 minuutissa.

Avauserää oli jäljellä vajaa kolme minuuttia, kun Patrick Kane tuli vasemmalta ja passasi kiekon keskelle saksalaiselle Dominik Kahunille, joka löi sen uuniin kahden pakin estelyistä huolimatta. Kanelle kauden 99:s piste!

Puolitoista minuuttia myöhemmin Brandon Saadin oli vuoro viedä Chicago jo 4-0 -johtoon. Saad iski kauden 23.nnen osumansa kiertämällä jäässä makaava juutti ja ujuttamalla lätty tolpan juuresta sisään saatuaan passin kulmasta Dylan Sikuralta, joka sai houkuteltua kaikenlisäksi kaksi Leafs-pakkia samaan kulmaan jättäen Saadin yksin nokikkain Andersenin kanssa.

Toiseen erään luisteli Leafsin maaliin Garret Sparks, kuten siis viime pelissäkin Andersenin neljän päästetyn maalin jälkeen eli historia toisti siltä osin itseään.

Alex DeBrincat maalasi kauden 38.nnen maalinsa Perlinin passattua nuorukaiselle lätyn tyylikkäästi lapaan Leafs-pakkien taakse. 21-vuotiaalle laiturille osuma oli jo 20:s tämän vuoden puolella ja neljäs piste (2+2) kolmeen otteluun. Ainoastaan kolme pelaajaa on aiemmin mätkinyt alle 22-vuotiaana enemmän maaleja Blackhawksissa.

Perlini saalisti jo kolmannen pisteen tänään ja kuudennen pisteen kahteen peliin.

Andreas Johnsson rikkoi kauden 20.nnella nyytillään Leafsin kuparisen puolitoista minuuttia ennen toisen erän päättymistä Morgan Riellyn ja Nylanderin passeista.

Collin Delia tuli päätöserään Chicagon maaliin, kun kaksi erää Hawksin maalissa seissyt Corey Crawford ei tuntenut oloaan terveeksi.

Leafsin Matthews kavensi 2-5:een juhlaottelussaan nollakulmasta päätyrajan takaa kauden 32.nnella maalillaan, kun kahdeksan minuuttia päätöserää oli pelattu. Esityön tehneet Johnsson ja Nylander ahmivat ottelun toiset pisteensä.

Jake Muzzinia koukkinut Kane pisti pelin vielä jännäksi ottamalla täysin turhan jäähyn ja liigan seitsemänneksi kovin ylivoima otti yhteen liigan heikoimman alivoiman kanssa. Puoli minuuttia myöhemmin Reillyn piiska sivalsi kavennuksen ja lukemat jo 3-5:een Matthewsin ja Mitch Marnerin syötöistä. Momentum oli yhtäkkiä Leafsilla!

Ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää puolitoista minuuttia, kun John Tavares ajoi kulmasta itsepintaisesti maalille ja toi Leafsin jo maalin päähän kauden 39.nnellä osumallaan, mikä on sentterin ennätys.

Tuon lähemmäs ei Leafs kuitenkaan koskaan päässyt ja Blackhawks otti arvokkaan päänahan. Leafs on nyt hävinnyt kolmesti peräkkäin kotonaan.

Päätöserän 3-0 voittanut Toronto vei kolmannen erän laukauksen kohti maalia 30-12.

 

Yön tulokset:

Toronto – Chicago 4-5

Edmonton – New Jersey 3-6 (E: Koskinen 14/18 torjuntaa, vaihto 1-3-tilanteessa ajassa 32.43)

Vancouver – NY Rangers 4-1