SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Chicago Blackhawks – Washington Capitals: Aamupäiväottelu United Centerissä!
  • Johannes
    Romu

Chicago Blackhawks – Washington Capitals: Aamupäiväottelu United Centerissä!

julkaistu: 20.01.2019 13:30

Chicago Blackhawks saa vieraakseen hallitsevan mestarin, kun Alexander Ovechkin johdattaa Washington Capitalsin United Centeriin. Kiekko putoaa jäähän klo: 19:30 Suomen aikaa. Ottelu pelataan paikallista aikaa klo: 11:30 eli kyseessä on aamupäiväottelu.

Kotijoukkue Chicago Blackhawks käy läpi suvantovaihetta. Joukkue on hävinnyt viisi edellistä otteluaan ja kahdeksasta seitsemän. Kotitappioita joukkueella on allaan neljä peräkkäin. Intiaanit käväisivät kahden ottelun vieraskiertueella New Yorkin talousalueella. Kiertue näytteli tuttua kaavaa, kun tappiot tulivat niin New Jersey Devilsille (8-5) kuin New York Rangersille (4-3).

Sarjataulukko puhuu myös karua kieltään, kun intiaanien Playoff -juna on karannut jo 10 pisteen päähän. Läntisen konferenssin tasaisuuden ansiosta pistemäärä ei ole mahdoton kuroa umpeen, mutta joukkueen peli-ilme on muututtava. Läntisen konferenssin tasaisuudesta kertoo kaiken se, että Intiaanien pitäessä jumbopaikkaa halussaan, on eroa viimeiseen pudostuspelijoukkueeseen vain 10 pistettä. Intiaanien pistepussin näyttäessä 41 pistettä, 49 pelatun ottelun jälkeen.

Intiaanien sairastuvalta löytyy pitkäaikaispotilas ja ykköskassari Corey Crawford, joka on ollut jäällä maalivahtivalmentajansa kanssa. Paluu lienee vielä kaukainen haave, mutta edistysaskelia on ilmassa. Puolustaja Gustav Forsling on palannut joukkueen harjoituksiin, mutta ei pelaa vielä Capitals -ottelussa. Maalissa aloittanee Collin Delia (92.92/2.76).

Chicagolla on edessään kaksi kotiottelua ennen Allstars -taukoa. Joukkue kohtaa vielä ylihuomenna New York Islandersin.

Vierasjoukkue Washington Capitals viettää Chicagon tavoin suvantovaihetta. Joukkue saapuu United Centeriin neljän ottelun tappioputkessa, joista kolme edellistä on tullut varsinaisella peliajalla. Capitalsin edellinen tappio tuli Capital One Arenalla, missä entinen päävalmentaja, Barry Trotz kävi hakemassa Islandersin kanssa pisteet mukaansa maalein 0-2.

Capitals on tappioputkestaan huolimatta itäisen konferenssin neljäs ja Metropolin divisioonan toinen, 59 pisteellä. Tosin Pittsburgh Penguins pitää halussaan viimeistä pudostuspelipaikkaa, eikä joukkueiden välinen ero ole kuin piste.

Capitals on liikkeellä hyvällä kokoonpanolla, kun joukkueessa ei ole merkittäviä poissaoloja. Maalissa aloittanee ykkösmolari Braden Holtby (91.24/2.82).

Todd Reirdenin suojateilla on edessään vielä kova puristus ennen Allstars -taukoa, kun joukkue kohtaa neljässä päivässä Intiaanien lisäksi, San Jose Sharksin kotona ja Toronto Maple Leafsin vieraskaukalossa.

Ottelun suuri ennakkosuosikki on Washington Capitals, jota voidaan kyseenalaistaa joukkueen viime aikojen otteiden perusteella. Ottelun maaliodottama on ammuttu kohtalaisen korkealle, kiitos Chicagon huonon puolustuspelaamisen ja joukkueen runsasmaaliset ottelut.

Joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu pelattiin Capital One Arenalla marraskuun lopussa, missä Capitals oli parempi maalein 4-2.

Vastakkain ovat joukkueet, jotka koittavat katkaista tappioputkensa, silloin puolustuspelaamisen tärkeys korostuu. Capitals on ollut yllättävän vaisu hyökkäysalueella viime aikoina, mikä laskee maaliodottamaa, vaikka vastassa on heikko puolustus.

Ottelun alkamisajankohta tuo myös omat lisähaasteensa peliin. Aamupäiväottelut ovat olleet todella hidastempoisia ja vähämaalisia, joka edesauttaa Chicagon raskasta puolustusarsenaalia ryhmittymään paremmin puolustusalueella, jos Capitalsin alavireinen hyökkäyspelaaminen jatkuu. Under -vedoista löytyy kuitenkin tähän otteluun pelattavaa, joka mahdollistaa myös ottelussa kohtalaisen korkean maalimäärän.