SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights: Jatkuuko ritaripaitojen voittoputki?
  • Johannes
    Romu

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights: Jatkuuko ritaripaitojen voittoputki?

julkaistu: 27.11.2018 19:33

Läntisessä konferensissa kohtaavat Chicago Blackhawks ja Vegas Golden Knights. Pelipaikkana toimii intiaanien kotiaski United Center.

Kotijoukkue Chicago Blackhawks sai kahden ottelun mittaisen tappioputkensa poikki Floridan auringon alla, kukistettuaan runsasmaalisen pelin jälkeen Panthersin jatkoajalla maalein 4-5. Ottelun voittomaalin Floridan nuottaan tehtaili puolustaja Erik Gustafsson. Intiaanit ovat nyt voittaneet viidestä viimeisestä pelistä kaksi. Joukkueen kokoonpanosta puuttuu puolustaja Connor Murphy, muuten joukkue on jalkailla parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Chicagon suunnalta nähtiin ensimmäinen peliliike, kun joukkue treidasi Nick Schmaltz Arizona Coyotekseen. Vaihdossa aavikolta Chicagoon saapui hyökkääjät Dylan Strome sekä Brendan Perlin. Siirrossa on sinänsä intiaanien näkökulmasta järkeä, sillä Strome ja Alex DeBrincat olivat juniorivuosinaan kohtalaisen tehokas parivaljakko. Strome aloittaa kuitenkin tänään neloskentän keskellä ja Perlin katsomossa. Maalissa aloittanee ykkösmolari Corey Crawford (91.60/2.69), joka availi edellisessä pelissä luukkua.

Vierasjoukkue Vegas Golden Knights saapuu United centeriin kahden ottelun voittoputkessa. Joukkue aloittaa Chicagosta kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen, mistä matka jatkuu Kanadaan Vancouverin ja Edmontonin vieraaksi. Joukkueen vahvuudesta poissa ovat hyökkääjät Erik Haula ja Paul Stastny. Maalissa aloittanee kaksi nollapeliä peräkkäin torjunut Marc-Andre Fleury (91.26/2.33).

Vegasilla on allaan kauden paras peli. Joukkue pyyhki kotiaskissa San Jose Sharksilla lattiaa maalein 6-0, eikä Joukkueelle ole tehty kahdessa edellisessä pelissä maaliakaan.

Chicagolla on allaan kolmen ottelun raskas vieraskiertue. Joukkue pelasi neljässä päivässä kolme ottelua, voittaen ainoastaan Floridan. Joukkueen puolustusalueen puolustuspelaaminen on ajoittain kamalan näköistä, eikä joukkueen puolustus pääsee helpolla Vegasiakaan vastaan. Vegas on saanut parannettua viisikkopelaamistaan ja saapuu itseluottamusta uhkuen United centeriin.

Vegas on hyvin liikkuva joukkue, joka on itsessään jo iso ongelma Chicagolle. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella, mutta Vegas on vienyt joukkueiden kaikki kohtaamiset niin vieraissa kuin kotona viime kaudella. Gerard Gallant on saanut ritaripaidat hyvään vireeseen ja uskonkin, että joukkueen vire jatkuu myös vieraiskaukalossa.