SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Chelsea – Liverpool: Ottaako Liverpool revanssin?

julkaistu: 29.09.2018 15:24

Tänään Stamford Bridgellä pelataan uusintaottelu Carabao Cup:n ottelusta Chelsean ja Liverpoolin välillä. Näillä kahdella ottelulla ei ole juurikaan muuta yhteistä kun, että samat seurat ovat kentällä. Nyt pelataan sarjapisteistä ja kumpikaan joukkue tuskin harrastaa suurta rotaatiota. Myös pelipaikka on vaihtunut.

Liverpool ja Chelsea ovat molemmat takoneet tässä sarjassa jo 14 maalia, mikä on toiseksieniten heti Manchester Cityn jälkeen, joka on painanut jo 19 kertaa pelivälineen vastustajan maaliin. Tänään monet odottavatkin maalirikasta ottelua, mutta tuleeko sitä? Nyt puhutaan siis joukkueista, jotka osaavat hyökätä, mutta osaavat myös todellakin puolustaa. Liverpoolin verkkoon pallo on laitettu kuudessa pelissä kaksi kertaa, kun taas Chelsealle on saatu aikaiseksi oikein neljä maalia. Eli kun lasketaan näiden joukkueiden päästettyjen maalejen keskiarvo per ottelu, niin saadaan tulokseksi 0,5 maalia.

Tänään ottelu on molemmille tärkeä. Liverpool voittamalla tämän alkaisi jopa alkukauden perusteella näyttämään sarjan suosikilta. Tottenham pelissä he saivat vähän tasoitusta Tottenhamin loukkaantumistilanteesta, mutta tänään ei ole tasoitusta luvassa. Chelsean ainoa ilmeisesti avauksesta sivussa oleva aloituksen mies on puolustaja Rudiger. Myöskin Liverpoolin tilanne loukkaantumisosastolla on tuttu. Uutena asiana voidaan tietty todeta, että van Dijk ei taida olla 100% pelikunnossa ja aloittanee penkiltä.

Kun otetaan huomioon pelin tärkeys, kotijoukkueen pelitapa, molempien joukkueiden puolustuksien osaaminen ja tähän otteluun tarjolla olevat kertoimet, niin oma väittämäni on, että over/under kertoimissa pitäisi olla kokolailla tasabookki, mutta sitä se ei todellakaan ole. Tämä on yleistäkin, koska kun näiden isojen joukkueiden otteluita kasaannutaan illalla katsomaan, niin halutaankin pelata over tuloksia, koska silloin saa juhlia jokaista maalia.

Tämän kerroinasettelun perusteella meidän on tehtävä tylsähkö, mutta selkeä valinta.