SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Chelsea – Everton: Kotijoukkue isona suosikkina

julkaistu: 11.11.2018 11:35

Tänään Valioliigassa pelataan neljä ottelua, joista ensimmäisenä me otamme kantaa 16.15 alkavaan Chelsean ja Evertonin väliseen kamppailuun, joka pelataan Lontoon Stamford Bridgellä. Pelin aikana Lontoossa on noin 12 naulaa lämmintä, sateen mahdollisuus on 10% ja tuuli on aivan olematonta, joten olosuhteet ovat viimisen päälle mainiot näiden kahden joukkueen kohtaamiseen.

Chelsea sai täksi kaudeksi uudeksi käskiäkseen Maurizio Sarrin, joka toi ensimmäisenä päänvaivaa seuranjohdolle omalla tupakan polttamisellaan. Mies ollaankin nähty penkillä istumassa useasti tupakan filtteri suussa, koska Valioliigassa ei saa vedellä kessua vaihtopenkillä. Joka tapauksessa valmentajana Sarri on onnistunut erittäin hyvin ja varsinkin puolustuspelaaminen on ollut todella vahvalla tasolla. Chelsea onkin päästänyt sarjassa vain kahdeksan maalia, joka on kolmanneksi vähiten kaikista sarjan joukkueista. Hyökkäyspäässä ongelmia joukkueelle vähän tuottaa se, että Giroud on jälleen syväjäädyttänyt itsensä ja etsii vielä kauden avausmaalia. Onneksi Eden Hazard on pelannut viimekauden loppupuolelta saakka elämänsä parasta jalkapalloa ja on tällä hetkellä joukkueen paras maalintekijä, tehden seitsemän kaappia kymmenessä ottelussa. Tämän lisäksi myös Morata on osunut kohtuullisesti maalipuiden väliin. Sarrin miehistö lähtee otteluun terveenä ja varmasti kohtalaisen korkealla prässillä, joka tulee aiheuttamaan Evertonin puolustukselle ja alemmalle keskikentälle suuria ongelmia tänään. Joukkueesta puuttuu Fabregas, jonka mahtuminen joukkueeseen on muutenkin ollut hyvinkin kyseenalaista.

Everton on jälleen pyrkimässä eurokentille, mutta ainakaan alkukauden ailahtelevat otteet eivät lupaa hyvää tämän unelman toteutumiselle. Tänään varsinkin joukkueen täytyisi tehdä kokolailla suuria ihmeitä ottaakseen pisteitä Stamford Bridgeltä, nimittäin joukkue tulee pelaamaan otteelun ilman puolustuksen johtohahmoa Kurt Zoumaa, sillä pelaaja on lainalla Chelseasta ja lainasopimuksessa on pykälä, että mies ei ole käytettävissä keskinäisissä otteluissa. Tämän lisäksi joukkueen paras maalintekijä Richarlison on nilkkavamman takia todella suurella todennäköisyydellä sivussa.  Myös puolustaja Kennedy on ilmeisesti poissa käytöstä tässä ottelussa. Voimmekin todelta, että manageri Da Silva Marcon on laitettava kädet ristiin, että Gylfi Sigurddson pelaa elämänsä parhaan ottelun ja hoitaa tänään jopa maalejenkin tekemisen, nimittäin muista miehistä tuskin on sitä vastuuta isosti kantamaan, nimittäin Tosun ja Walcott ovat myös kulkeneet vähän manojen mailla viimeistelyjensä suhteen.

Tänään kotijoukkueen suosikkiasema on aika suuri ja sen takia myös vierailijoiden on pakko lähteä hieman puolustavalla taktiikalla, varsinkin kun Richarlison puuttuu kärjestä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Everton onnistuu taktiikassaan saattaa peli pysyä pitkäänkin kiikarilukemissa. Toisaalta myös Sarri tykkää pitää kiinni pelin tasapainosta ja vastustaja pääseekin harvoin kummoisiin vastahyökkäyksiin. Koska kerroinasettelussa peli on pelattu todella suurelle maaliodottamalle me lähdemme pelaamaan kertoimen puolesta parasta vetoa ja poimimme tähän otteluun seuraavan kohteen, jossa emme usko molempien joukkueiden osuvan maalipuiden väliin.