SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Chelsea – Eintracht Frankfurt: Isännät suursuosikkina Eurooppa-liigan välierän toisessa osaottelussa Stamford Bridgellä
  • Toimitus

Chelsea – Eintracht Frankfurt: Isännät suursuosikkina Eurooppa-liigan välierän toisessa osaottelussa Stamford Bridgellä

julkaistu: 09.05.2019 08:30

Chelsea varmisti paikkansa Mestarien liigaan ensi kaudeksi voittamalla viime viikonloppuna Valioliigan toiseksi viimeisessä pelissään Watfordin puhtaasti 3-0. Sen paikka sinetöityi, kun pahimmat kilpailijat Manchester United ja Arsenal eivät voittaneet samaan aikaan omia otteluitaan.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Maurizio Sarri voi huoletta juoksuttaa kentälle tähän ratkaisevaan toiseen Eurooppa-liigan välierään parhaan saatavilla olevan kokoonpanonsa. Ensimmäinen osaottelu viikko sitten päättyi 1-1 tulokseen, mutta totuuden nimessä tulos mairitteli hieman saksalaisia. Chelsea on voittanut kaikki kuusi Eurooppa-liigan kotipeliään Stamford Bridgellä tällä kaudella ja noissa peleissä se on tehnyt jopa viidessä vähintään kolme maalia.

Kotivire onkin Chelsean selkeä vahvuus tällä hetkellä, sillä sinipaidat ovat voittaneet seitsemän viimeisistä yhdeksästä pelistään, kaikki kilpailut huomioiden.

On odotettavissa, että Chelsea lähtee tämäniltaiseen koitokseen vahvalla ryhmällä. Viikko sitten joukkueen suurin tähti Eden Hazard aloitti vaihdossa, mutta tällä kertaa Sarri tuskin riskeeraa finaalipaikkaa pitämällä belgialaistalismaaniaan vakan alla. Luotettava ankkuripelaaja N´Golo Kante on sivussa tästä ottelusta reisivamman vuoksi. Samoin loukkaantuneena jatkaa huippukauden pelannut saksalaispuolustaja Antonio Rudiger.

Eintracht Frankfurtin kausi on ollut tähän saakka menestys, mutta loppua kohden sen vauhti tuntuu hiukan hiipuneen. Joukkue majailee – vielä – Bundesliigassa neljäntenä, mutta taistelu europaikoista on veristä kahdessa viimeisessä sarjapelissä, sillä ero kahdeksantena olevaan Hoffenheimiin on vaivaiset kolme pistettä.

Hyvin sujunut Eurooppa-liigataival on vienyt frankfurtilaiset äärirajoille ja pelaajat ovat olleet kovan rasituksen alla ottelukuorman kasvettua. Toki jokainen pelaaja Eintrachtissa haluaa voittaa pokaaleja, mutta totuus on, että Adi Hütterin suojattien olisi kyettävä ilmiömäiseen suoritukseen Lontoossa, mikäli paikka finaaleissa avautuisi.

1-1 tulos ensimmäisestä pelistä tarkoittaa, että Frankfurtin on myös maalattava tänään Stamford Bridgellä. Se ei tosin ole lainkaan mahdotonta, sillä Kotkat ovat tehneet vähintään kaksi maalia viidessä tämän kauden kuudesta Eurooppa-liigan vieraspelissään. Se on myös pystynyt voittamaan neljä noista matkapeleistään, mutta hävisi juuri edellisen vieraspelinsä Benficaa vastaan Portugalissa.

Paremmalla viimeistelyllä Chelsea olisi kairannut jo ensimmäisestä osaottelusta voiton. Se oli selvästi dominoivampi osapuoli varsinkin toisella puoliajalla ja lähtee varmasti luottavaisin mielin tämäniltaiseen koitokseen. Top-4 sijoitus Valioliigassa on jo plakkarissa joten Länsi-Lontoolaiset voivat laittaa kaiken fokuksensa finaalipaikan saalistamiseen. Vuoristoratamaisen kauden pelannut Chelsea haluaa päästä pokaalien makuun tällä kaudella, joten motivaatiotakin lienee.

Frankfurt joutuu taistelemaan viimeiseen saakka sijoituksensa puolesta myös Bundesliigassa, joten Chelseaa kapeammalla materiaalilla operoivalle Eintrachtille haaste on valtava.

Ottelun viihdearvo on kuitenkin varmasti kohdillaan, sillä Frankfurt ei varmasti lähde peruuttelemaan The Bridgellä. Chelsean pelaajamateriaali on kuitenkin selvästi kovempi ja leveämpi, jonka turvin se tehnee tarvittavat maalit ja marssinee lopulta vakuuttavasti saksalaisvieraidensa yli Bakussa pelattavaan finaaliin.