SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Carolina säilytti oljenkortensa villiin korttiin!
  • Toimitus

Carolina säilytti oljenkortensa villiin korttiin!

julkaistu: 16.02.2019 05:34

Carolina – Edmonton 3-1

Raleighissa PNC Arenassa kuusi pinnaa Villi kortti -paikan perässä luisteleva Carolina Hurricanes aloitti vahvasti ja maalasi heti ensimmäisessä vaihdossaan 37 sekunnin jälkeen, kun vanha kettu Justin Williams pisti kiekon ränniin, mistä sen kaivoi maalin takana väijynyt Sebastian Aho.

Suomalainen syötti selkä kentälle päin suoraan käkikellomaan Nino Niederreiterille, joka yllätti Oilersin Mikko Koskisen heti ensimmäisellä laukauksellaan: 1-0(!).

55 sekuntia myöhemmin peli oli taas tasan. Leon Draisaitl iski jo kauden 34.maalinsa seuraavasta hyökkäyksestä Zack Kassianin esityöstä: 1-1(!).

44 sekuntia lisää ja Carolinan kakkosnyrkki vei Rod Brind’Amourin suojatit uudestaan johtoon. Isännät tulivat vahvasti vastaiskuun ja kiekko vaihtoi omistajaa nopeasti kakkosketjun jäseneltä toiselle, kun Micheal Ferland lainasi lätyn Teuvo Teräväiselle, joka jatkoi sen Lucas Wallmarkille eikä Koskinen ehtinyt silmiä räpsäyttää, kun pikkumusta oli taas verkossa: 2-1(!). Piste oli Teräväiselle jo yhdeksäs seitsemässä pelissä Oilersia vastaan.

Hurrikaaneilla oli kotijoukkueena viimeinen vaihto-oikeus. Brind’Amour hyödynsi tuota armotta ja laittoi Ahon ketjun aina McDavidia vastaan askiin. Gregg McKeggin nelonen paimensi puolestaan Ryan Nugent-Hopkinsin johtamaa kakkosta, missä myös Jesse Puljujärvi pelasi. Jordan Martinookin kolmonen pelasi Brad Malonea vastaan eli kolmoset pelasivat vastakkain. Wallmarkin kakkonen otti puolestaan mittaa Oilersin Colby Caven nelosesta.

Toiseen erään joukkueet terästivät puolustuspelaamistaan ja maalit loistivat poissaoloillaan, vaikka hyviä tilanteita maalata oli pilvin pimein. Curtis McElhinney ja Koskinen pitivät huolen, ettei verkkoihin uinut kiekkoakaan.

Toisen erän lopussa kiehui kuppi nurin. Carolinan Niederreiter oli juuri tullut boksista, kun Edmontonin Kris Russell taklasi hurrikaani-hyökkääjän vieraiden maalin takana päin laitaa jäähyn arvoisesti. Pilli ei kuitenkaan soinut. Käkikellomaan soturille se oli liikaa ja mies taklasi päin laitaa vuorostaan Oilersin vasta tervehtynyttä ykköspakkia Oscar Klefbomia ja joutui lusimaan!

Carolinan 3-1 -voiton sinetöineen maalin iski illan toisella osumallaan Niederreiter Ahon loistavasta passista! Ottelun ykköstähdeksi valittiin puolestaan 40 laukausta torjunut McElhinney, jonka yhdeksän viime pelin saldo (8-1-0) lupaa hyvää Carolinalle jatkossa, joka jatkaa taistelua villi kortti-paikasta yhden pisteen Pittsburghia perässä.

Aho nosti kahden syöttöpisteensä ansiosta kauden kokonaispistesaaliinsa 66 (24+42) pisteeseen, mikä on nuorukaisen ennätyspistemäärä runkosarjassa! Viime kaudella Aho teki 65 (29+36) pistettä 78 ottelussa. Tällä kaudella Aho on pelannut 58 ottelua.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Wallmark on maalannut tällä kaudella vasta kuusi osumaa, mutta niistä kolme ovat olleet voittomaaleja!

 

 

Buffalo – NY Rangers 2-6

Jeff Skinnerista tuli Sabresin seurahistorian viides pelaaja, joka on ampunut ensimmäisellä kaudellaan Buffalossa vähintään 35 osumaa! Skinner tulitti tänään joukkueensa molemmat häkit. NY Rangers vei kuitenkin lopulta pelin selvästi.

 

Yön tulokset:

Buffalo – NY Rangers 2-6

Carolina – Edmonton 3-1 (C: Aho 0+2, Teräväinen 0+1; E: Koskinen 24/27 torjuntaa)

Minnesota – New Jersey 4-5 ja (M: Mi. Granlund 1+1)

Anaheim – Boston 0-3